Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Nami'yi Ziyaret Etti

Kktc Dışişleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak adada bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami'yi ziyaret etti.

Kktc Dışişleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak adada bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami'yi ziyaret etti. Ziyarette ayrıca Dışişleri Bakanlığı ile AB Bakanlığı arasında AB konularında işbirliği protokolü de imzalandı.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Çavuşoğlu'nu Bakanlıkta ağırlamaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyerek, bugün ve yarın adada kalacağı süre içinde Çavuşoğlu ve AB Bakanlığı'nın bilgi birikiminden en iyi şekilde yararlanmak istediklerini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı'nın kendi çalışmalarıyla ilgili bilgi de vereceklerini söyleyen Nami, Kıbrıslı Türklerin şu an çok önemli bir dönemden geçtiğini, müzakere sürecinin tamamlanması ve Kıbrıs Türkü'nün Avrupa Birliği ve dünyada hak ettiği almasının en büyük isteği olduğunu kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU: LİDERLER DAHA SIK BİRARAYA GELMELİ

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da KKTC'yi ziyaret etmekten onur ve mutluluk duyduğunu belirterek, davet için Nami'ye teşekkür etti. Çavuşoğlu, Nami ile dostluğunun 10 yıl öncesine dayandığını belirterek,Nami ile çalışmaktan mutlu olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatlarıyla sadece TC'nin değil KKTC'nin de menfaatlerini her platformda savunduğunu söyledi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis (AKPM) toplantılarında KKTC'nin statüsünün yükseltilmesi ve milletvekillerinin sandalyeleriyle temsil edilip daha görünür hale gelmesi için en büyük çabayı verdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Rum lider Anastasiadis arasında 11 Şubatta başlayan yeni görüşme sürecini de desteklediklerini vurguladı. Liderlerin daha sık bir araya gelmesi ve sürecin ucu açık şekilde devam etmemesi gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, kalıcı bir barış ve adaletli bir çözüm istediklerini dile getirdi. Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın AB çalışmalarının destekçisi olacaklarını da belirterek, gerek proje bazında gerekse siyasi desteğin verileceğini sözlerine ekledi. Bir soruya karşılık Çavuşoğlu, Ukrayna-Kırım sorunundan sonra Avrupa'nın doğal gaz konusunda Rusya'ya bağımlılığı azaltma ve alternatif enerji kaynaklarında çeşitliliği artırma gibi bir çaba içinde olduğunu söyledi. Bu konuda Türkiye'nin rolünün yabana atılmadığını ve Türkiye'nin bölgede güvenli bir dağıtım kaynağı olduğunu belirten Çavuşoğlu, AB'de "enerji" faslının açılmasına engel olanın Rum tarafı olduğunu söyledi. Bunları gerekli yerlerde dile getirdiklerini belirten Çavuşoğlu, tüm tarafların yararına olacak enerji faslının neden açılmadığının sorgulanması gerektiğini söyledi.

AR(SS) - Lefkoşa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Özdil Nami Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title