Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Antalya'da

Bakan Çavuşoğlu: "Türkiye ne zaman olumlu adımlar atsa hemen provokasyonlar başlıyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye ne zaman olumlu adımlar atsa hemen provokasyonlar başlıyor. Türk bayrağını indirme cüretini gösterecek kadar provokasyonlar belli bir noktaya geldi" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Alanya'nın Konaklı Mahallesi'nde parti üyesi bir kişinin inşaat malzemeleri satışı yapılan mağazasının açılışını yaptı. Mağazanın açılış kurdelesini kesen Çavuşoğlu, ardından partisinin Alanya İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Gazipaşa Havalimanı pistinin 500 metre uzatılma çalışmalarına başladıklarını belirten Çavuşoğlu, çalışmalar tamamlandıktan sonra havalimanına çok daha fazla yolcu geleceğini dile getirdi.

Alanya'da kış turizmini geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Çavuşoğlu, golf sahalarının planlarının tamamlandığını, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in onayının ardından tahsis ihaleleri yapılacağını kaydetti.

Alanya'da spor turizm ve kayak merkeziyle ilgili çalışmaların da kısa sürede tamamlanacağını bildiren Çavuşoğlu, seçim döneminde vadettikleri tıp fakültesini Alanya'ya kazandırdıklarını, ilçenin diş ve üniversite hastanesiyle sağlık turizminin merkezi haline geleceğini ifade etti. Çavuşoğlu, ilçeye devlet üniversitesini kazandırmayı da hedeflediklerini söyledi.

Lice'de Türk bayrağının indirilmesi

Bakan Çavuşoğlu, İstanbul'da dünyanın en büyük havaalanının temelini attıklarını hatırlatarak, "Bir sene önce Gezi olaylarını savaş alanına çevirmek isteyenler, amaçlarının ağaç olmadığını kendileri söyledi. Bu kişiler şimdi (havalimanı, üçüncü köprü, Kanalİstanbul yapılmasın) diyor. Biz temeli attık, dünyada büyük yankı buldu. 1 yıldır aleyhimize yazılar yazmaya meraklı medya bile havalimanı konusunda şaşkınlığını gizleyemedi" dedi.

"Türkiye ne zaman olumlu adımlar atsa hemen provokasyonlar başlıyor. Türk bayrağını indirme cüretini gösterecek kadar provokasyonlar belli bir noktaya geldi" diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'de terörü bitirmek isterken, diğer taraftan (terör sorunu bitmesin, Türkiye kargaşa içinde olsun, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan gitsin) diye çaba gösterenler var. İçeride de dışarıda da hedef Başbakan Erdoğan. Seçim kampanyası için muhalefetin Almanya'ya gitmesine ses çıkartmayan Alman medyası, Başbakan gidecek olunca küstahlığa varan manşetler atıyor. Hedef güçlü bir lider ile büyüyen, hiç kimsenin atamadığı adımları atan Türkiye'yi engellemek."

İktidarda olduklar süreçte halk dışında hiçbir güce boyun eğmediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, provokasyon yapanlara hiçbir zaman prim vermediklerine dikkati çekti.

Irak'taki gelişmeler

Suriye'deki çatışmaların Irak'a da yansıdığına işaret eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Biz, kaç yıldır ABD başta olmak üzere tüm muhataplarımıza (Suriye'deki kriz devam ettikçe, bu rejim vatandaşlarını öldürmeye devam ettikçe sonuçları vahim olacaktır) şeklinde uyarılarda bulunduk. Bir tarafta halkını öldüren katil, diğer tarafta muhalefetin dışında ortaya çıkan terör örgütleri var. Bu terör örgütlerinin ne kadar acımasız olduğu, herkes tarafından biliniyor. Bu bataklıktan güçlenen yeni terör örgütleri ortaya çıktı. 2 gün önce Musul'da başkonsolosluğumuza müdahale oldu. Bu sorun çözülür ve çözülecektir. Bundan sonra Suriye ve Irak'ın geleceği ne olacak? 3 yıl önce başta ABD Başkanı Obama olmak üzere bunları herkese söyledik. Herkes göz yumdu. (Bırakın öldürsünler, birbirlerini kırsınlar, yangın devam etsin) anlayışı olursa rüzgarın o yangını nereye götüreceği, alevlerin nereye sıçrayacağı belli olmaz."

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Çavuşoğlu, 30 Mart seçimlerinde vatandaşların verdiği güçle yollarına devam ettiklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını belirten Çavuşoğlu, partilerinin çıkaracağı adayın ilk defa halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı olacağına inandığını sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt Çavuşoğlu Egemen Bağış Antalya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title