Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Açıklaması

"Sivilleri öldürdüğünü görmezden geleceksiniz ve de utanmadan, sıkılmadan 'İsrail'in yanındayız' diyeceksiniz.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili batılı ülkelerin yanı sıra İslam dünyasının da sessiz kaldığını belirterek, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, partisinin Mersin İl Başkanlığı tarafından Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Gazze'deki katliamlar ve İsrail'in zulmü nedeniyle buruk bir ramazanın yaşandığını ifade etti.

İsrail'in hava saldırılarıyla Gazze'yi bombaladığını, geçmişte de fosfor bombalarıyla bebek ve çocukları katlettiğini anlatan Çavuşoğlu, tüm bunların dünyanın gözünün önünde olduğunu söyledi.

Dünyanın bu vahşete sessiz kaldığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Hatta birçok medeniyetin beşiği olarak kendini adlandıran ülkeler İsrail tarafında yer almıştır. Bunu gerçekten anlamak mümkün değil. Hiçbir ilke, hiçbir ahlak kuralları, hiçbir vicdan bunu kabul etmez. Biz de kesinlikle Türkiye olarak, AK Parti olarak, bir Müslüman olarak varsa bile böyle bir kural, varsa böyle bir ilke biz bunu tanımıyoruz ve lanetliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, İsrail'in bu zulmünü lanetlediklerini tekrarlayarak, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde demokrasinin savunucusu kesilen başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere onlara da şunu söylüyoruz; Bıktık sizin çifte standartınızdan, bıktık sizin iki yüzlülüğünüzden. Bir taraftan diyeceksiniz ki 'demokrasiyi savunuyoruz' bir taraftan 'insan hakları', bir taraftan 'uluslararası hukuk kurulları' diyeceksiniz ama İsrail'in insan haklarını çiğnediğini, insanın en doğal hakkı olan yaşam hakkını ihlal ettiğini görmezden geleceksiniz. Sivilleri öldürdüğünü görmezden geleceksiniz ve de utanmadan, sıkılmadan 'İsrail'in yanındayız' diyeceksiniz. İşte o zaman ben size iki yüzlüsünüz derim. Siz gerçek anlamda demokrasiyi savunmuyorsunuz. Siz gerçek anlamda insan hakları savunucusu değilsiniz. Çünkü işinize geldiği gibi insan hakkını savunuyorsunuz. Bir insanın yaşama hakkını savunabilme gücünüz yoksa kusura bakmayın ben de AB Bakanı ve Başmüzakereci olarak, sizlerle her gün konuşan birisi olarak bunları söylerim."

Çavuşoğlu, her zaman yanlışa yanlış, doğruya da doğru dediklerinin altını çizerek, diğer ülkelere rağmen Türkiye'nin susmadığını, diğer liderler zulme gözlerini kapatırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğruları söylediğini ifade etti.

Bazen kendisine "Bakanım Avrupa iki yüzlü. Ne işimiz var bunlarla gelin İslam birliğini kuralım ya da İslam birliği içinde olalım" denildiği aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Ben buradan bir kez daha söylüyorum. Hadi bu batıyı anladık, hadi İsrail'in yanında yer alanları anladık. Peki Müslüman dünyası nerede, İslam dünyası nerede, Müslüman ülkeler nerede? Onlar neden korkuyorlar? Onlar neden sesini çıkaramıyorlar? Bosna'da katliam oldu sustular. Mısır'da darbeler oldu, katliam oldu destek oldular. Şimdi Filistin'de katliam var susuyorlar. Peki biz nasıl bunlarla bir birlik kuracağız? Nasıl birlikte yürüyeceğiz bunlarla? Biz tek başımıza da kalsak doğruyu söylemeye devam edeceğiz, tek başımıza da kalsak vicdanımızın sesini dinlemeye devam edeceğiz. Tek başımıza da kalsak Filistin'deki mazlumların, Mısır'daki gariplerin, dünyada nerede bir garip varsa onun sesi olmaya devam edeceğiz."

Çavuşoğlu, gelecek ay cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını belirterek, Türkiye'nin bulunduğu noktadan daha da ileri gitmesi için çok önemli olan bu seçimlerde teşkilatların sandıklara sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, yemeğin ardından sivil toplum kuruluşları ve fahri konsoloslarla toplantı yaparken, daha önce duyurulan Valilik ziyareti ise iptal edildi. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title