Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu -

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugüne kadar oynanan oyunların hepsini bozduk. Her seçimde, her defasında bozduk. 30 Mart'ta da bu oyunları bozacağız" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugüne kadar oynanan oyunların hepsini bozduk. Her seçimde, her defasında bozduk. 30 Mart'ta da bu oyunları bozacağız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, AK Parti Serik Belediye Başkan adayı Ramazan Çalık'ın seçim ofisini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Serik'in Yörüklerin, çalışkan ve dürüst insanların diyarı olduğunu dile getirdi.

Antalya ve Serik'in alması gereken yatırımları aldığını ancak yerel yönetimler konusunda geri kaldığını ifade eden Çavuşoğlu, sözde milliyetçilik sloganların, milliyetçi duyguları sömürmenin ilçeye hiçbir şey vermediğini söyledi.

İlçenin var olan içme suyu sorununun seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyesi ile 1 yıl içinde çözeceklerini belirten Çavuşoğlu, bunun için Avrupa Birliği fonlarının kullanılabileceğini, bu nedenle proje yapmasını bilen AK Parti adaylarının seçilmesi gerektiğini anlattı.

Seçimlere 20 gün kaldığını, bu süre içerisinde gece gündüz çalışacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Hele sizlerin böyle fedakarca çalıştığını görünce çalışmamızı ikiye katlıyoruz. Sizden ilham alıyoruz. Çünkü sizler bir sevda uğruna yollara düştünüz. Çünkü sizler bir hayal uğruna yola düştünüz. Hiçbir çıkar gözetmeksizin yaşadığınız şehrin ve çocuklarımızın geleceği için, güzel bir şehir olabilmesi için, 'herkesin aldığı hizmetleri bizde alalım' diye yola çıktınız. Çünkü sizler bizlere inanmışsınız, güvenmişsiniz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yola çıkmışsınız. Başbakan Erdoğan'a 'bizim liderimiz' demişsiniz ve 'Onu yalnız bırakmayalım' demişsiniz. '30 Mart seçimlerinde verdiğimiz oylarla hiçbir zaman yalnız bırakmadığımızı göstereceğiz' demişsiniz."

Bakan Çavuşoğlu, 17 Aralık'tan bu yana oynanan oyunların, kimlerin oynadığının, neler yaptıklarının, amaçlarının, yeni tezgahlarda neler planladıklarının, arkasında nelerin olduğunun bir bir ortaya çıktığını vurguladı.

İktidarlarının bu oyunları ilk gün gördüğünün altını çizen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar oynanan oyunların hepsini bozduk. Her seçimde, her defasında bozduk. 30 Mart'ta da bu oyunları bozacağız. 'Bu kirli oyunları oynayanlara dersini de vereceğiz' diye yola çıktık. İnşallah tekrar bozacağız. Serik'in hak ettiği hizmeti getirecek kadroları seçeceğiz ve 30 Mart'ta Türkiye'nin istikrarı, geleceği, 2023 vizyonu ve hayalleri, 2053 hayallerini ve de atalarımızın Anadolu'ya ayak bastığı 2071 hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Bazılarımız 2071'i göremeyebilir ama evlatlarımız, nesillerimiz 'Bizim atalarımız bunları yaptı. O zaman bunlar planlandı' diyecek. Gazi Mustafa Kemal'in bu ülke için neler yaptığın unutuyor muyuz? Birileri gibi Atatürk'ten geçinmiyoruz. Atatürk hedefler koymuş, vizyon koymuş. Atatürk'ten geçinen zihniyet, vefat ettikten sonra her yerden resimlerini kaldırmış. Paralar dahil. Dolayısıyla bunlar Atatürk'ten geçinebilir. Biz ise Atatürk'ün yaptıklarını konuşuyoruz, onun koyduğu hedef ve vizyona ulaşmak için çalışıyoruz."

- "Paraleli de temizledikten sonra ülkenin önü iyice açılacak"

Rahmetli Menderes'in yaptıklarının unutulamayacağına işaret eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu ülkeye demokrasiyi getiren, demokrasi mücadelesi veren ve bu uğurda şehit olan... Rahmeti Özal'ın 12 Eylül darbesinden sonra Türkiye'yi nasıl dönüştürdüğünü... Bugünkü reformlarımızın da ilham kaynağı olan birçoğunu gerçekleştiremedi. Çünkü o zaman bunları yapmak çok daha zordu. Şimdi aynı oyunları oynayan güçler, yani demokrasi dışı güçler, çok daha güçlü, çok daha boyutlu, çok derin. Çok şükür bu iktidar bunları ülkemizden temizledi. Çeteler, mafyalar, derin devlet... İnşallah paraleli de temizledikten sonra ülkenin önü iyice açılacak. Bu yüzden 2071'deki neslimiz bizleri unutmayacak. Bizlerin yaptığını hatırlayacak. Geçmişe de bugün yaşayanlara da sorumluluğumuz var ama gelecek nesiller için sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz çok daha fazla. Zaten bizleri bir araya getiren de budur. İnşallah 30 Mart'ta her şey daha güzel olacak."

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Serik Kaymakamlığını ve ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti. Çavuşoğlu, bu sırada MHP seçim bürosunu da ziyaret ederek, MHP'den yeniden aday gösterilen Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı ile sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Politika Güncel Haberler

title