Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Sivil toplum kuruluşları demokrasinin en önemli unsurudur. Sivil toplum kuruluşu olmayan bir demokrasiden bahsetmek mümkün değildir" dedi.

Bozkır, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "AB'ye Üyelik Süreci ve Türkiye'nin Yeni AB Stratejisi" konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, eksikliğini hissettiği sivil toplum kuruluşu yapılanmasını tekrar kurduğunu söyledi.

Türkiye'de 1980'li yıllarda bu kuruluşların sayısının 50 civarında olduğunu, bugün ise 104 bine ulaştığını belirten Bozkır, "Sivil toplum kuruluşları demokrasinin en önemli unsurudur. Sivil toplum kuruluşu olmayan bir demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Sivil toplum kuruluşları vizyon üretir, görüşlerini açıkça dile getirir, gerektiğinde tenkit yapar" diye konuştu.

Bozkır, Bursa'nın, ürettiği projelerle AB kaynaklarından en iyi yararlanan illerin başında geldiğini vurguladı.

Valilik bünyesinde "AB Proje ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi" bulunduğunu anlatan Bozkır, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar farklı alanlarda başarılı projeler gerçekleştirildi ve farklı alanlarda örnek çalışmalar yürütüldü. Genel olarak 2002-2014 yıllarında Bursa ilimizde 772 proje gerçekleştirildi ve AB'den yaklaşık 66 milyon avro kaynak aktarıldı. Örneğin bölgenin çevre altyapısının geliştirilesi amacıyla hazırlanan 25 milyon avro bütçeli Mustafakemalpaşa Entegre Su Projesi tamamlandığında, vatandaşlarımız AB standartlarında çevreye duyarlı ve insan sağlığını ön planda tutan modern tesislere kavuşacaktır. Bursa, Ulusal Ajansımız tarafından yürütülen 'Erasmus Plus' programından da etkin bir şekilde yararlanıyor. Bu çerçevede 582 proje Bursa için gerçekleştirildi. 14,7 milyon avro bu bölgede kullanıldı. Bursa'daki üniversitelerimizden 2 bin 800'den fazla öğrencimiz ve akademisyenimiz, AB ülkelerinde eğitim alma imkanını yakaladı. Bu sayıyı önümüzdeki dönemde daha da artıracağız. Ayrıca sosyal kalkınma anlamında sivil toplum kuruluşlarımız tarafından Bursa'da geliştirilen 55 projeye aktarılan hibe tutarı da 4,9 milyon avro civarındadır."

Bozkır, daha sonraki bölümü basına kapalı gerçekleştirilen bu toplantının ardından aynı yerde düzenlenen "Erasmus Plus Programı" ve AB fonları hakkında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bilgilendirildiği programa da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Egemen Bağış Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title