Haberler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Açıklaması

"Partimizin, ülkemizin, milletimizin bize nerede ihtiyacı olursa biz orada görev yaparız. AK Partililer, kendi görevleri dışındaki başka görevlere aday olmazlar ama bir görev verilirse de onu en iyi şekilde yaparlar" "Biz şu anda görevimizin başındayız. Partimiz bundan sonra hangi görevi uygun görürse onu en iyi şekilde yapmaya çalışırız”

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Partimizin, ülkemizin, milletimizin bize nerede ihtiyacı olursa biz orada görev yaparız. AK Partililer kendi görevleri dışındaki başka görevlere aday olmazlar ama bir görev verilirse de onu en iyi şekilde yaparlar. Biz şu anda görevimizin başındayız. Partimiz bundan sonra hangi görevi uygun görürse onu en iyi şekilde yapmaya çalışırız" dedi.

Bağış,  AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı'nca Barbaros Mahallesi'nde düzenlenen sokak iftarına katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin birlikte oruç açtığı iftarda masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla selamlaşan Bağış, kucağına aldığı çocuklarla sohbet etti.

İftarda konuşan Bağış, mübarek ramazan ayında vatandaşlarla aynı sofrayı paylaşmaktan onur duyduğunu söyledi. Ataşehir'in sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin yükselen yıldızı olduğunu vurgulayan Bağış, şunları kaydetti:

"Ataşehir, inşallah önümüzdeki yıllarda dünyanın en önemli finans merkezlerinden bir tanesi olacak. Ama Ataşehir'e en büyük müjdemiz, inşallah mart ayından itibaren Ataşehir'e AK Parti belediyeciliği de gelecek. Hatalı sollama ölüm, hatalı oylama zulüm getirir. Bunu da en iyi Ataşehirliler bilir. Ama az kaldı, zulüm bitiyor."

Bağış, dünyada zulümlerin devam ettiğini kaydederek, "Maalesef Mısır'da, Suriye'de, Arakan'da, Gazze'de, Somali'de çok ciddi sıkıntılar yaşayan kardeşlerimiz var. Şu mübarek aylarda onları da dualarınızdan eksik etmeyin. Oradaki kardeşlerimiz için de lütfen dua edin" dedi.

İstanbul'un dünyanın çok farklı bir şehri olduğuna dikkati çeken Bağış, içinden deniz geçen tek dünya şehri olduğunu söyledi.

Bağış, İstanbul'un, AB'nin kültürünü oluşturan Roma İmparatorluğu'nun da Bizans İmparatorluğu'nun da başkentliğini yaptıktan sonra Osmanlı başkenti olarak 560 yıldır millete çok önemli bir ev sahipliği yaptığını vurguladı.  Bağış, "İstanbul gerçekten farklı bir noktaya doğru ilerliyor. İstanbul'un tek eksiği var, o da olimpiyatlar. İnşallah İstanbul, olimpiyatlara ev sahipliği yapan ilk Müslüman şehir olacak. Onun için de çabalıyoruz ve çalışıyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bağış, katıldığı sokak iftarlarına işaret ederek, şunları söyledi:

"Uzun bir süredir üzerinde hassasiyetle durduğumuz çözüm sürecinin ramazanın iftar sofralarında tezahür ettiğini gördük. O kaynaşmayı gördük. Bu da beni çok duygulandırdı. Bunun dışında bayrama Türkiye, kendinden emin, öz güvenle giriyor. Ekonomik göstergelerimiz hamdolsun çok iyi gidiyor. Türkiye her geçen gün daha iyi noktaya doğru ilerliyor. Allah ülkemizi nazardan korusun."

Gazetecilerin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili sorusuna da Bağış, "Partimizin, ülkemizin, milletimizin bize nerede ihtiyacı olursa biz orada görev yaparız. AK Partililer kendi görevleri dışındaki başka görevlere aday olmazlar ama bir görev verilirse de onu en iyi şekilde yaparlar. Biz şu anda görevimizin başındayız. Partimiz bundan sonra hangi görevi uygun görürse onu en iyi şekilde yapmaya çalışırız" yanıtını verdi.

Bağış, Hacivat ve Karagöz'ün küçük oyun setlerini çocuklara dağıttı.

Sokak iftarının ardından Bağış, İçerenköy'deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek, hastalarla görüştü. Bağış, ihtiyaçları olup olmadığını sorduğu hastalara kolonya hediye etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Egemen Bağış Ataşehir İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title