Haberler

AB Bakanı Çelik: "Türkiye'nin Dünyadaki Sesi Cılız Kalsın Diye Uğraşanlara da En Büyük Cevabı Bu...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "16 Nisan'da sandıklardan 'evet' çıkması demek, Kozan'dan 'evet' çıkması demek sadece ülkemizin ihtiyacı olan bu sistem değişikliğinin hayata geçmesi demek değil. Türkiye'ye kem gözlerle bakanlara Türkiye'nin demokrasisi büyümesin, Türkiye'nin ekonomisi güçlenmesin, Türkiye'nin dünyadaki sesi cılız kalsın diye uğraşanlara da en büyük cevabı bu 'evet'lerle vereceksiniz." dedi.

Çelik, Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen açık hava toplantısında, Türkiye'nin büyük bir sistem değişikliğine gittiğini belirtti.

Türkiye'nin şimdiye kadar olandan çok daha iyi yönetilmesi, krizlerin aşılması, ülke yönetimini güçlü kılacak, vatandaşın iradesini hükümet kurmada ve devleti yönetmede daha etkili bir şekilde inşa edecek bir sistem değişikliğinin sandıklardan çıkacak 'evet'le gerçekleşeceğini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

" Türkiye'nin içinde ülkenin gelişmesini, büyümesini, güçlenmesini istemeyenlere bunlardan rahatsız olanlara şimdiye kadar yapılanları görmezden gelenlere en büyük cevabı 16 Nisan'da sandıklarda 'evet' oylarını çıkararak vereceksiniz. Türkiye'nin dışında da ne kadar şaşırtıcı ve ne kadar ibret verici bir şekilde başka devletlerin Türkiye'nin içindeki bu referandum sürecine müdahil olduklarını ve ellerindeki gazetelerle, sivil toplum örgütleriyle, propaganda mekanizmalarıyla 'hayır' kampanyası yaptıklarını görüyorsunuz. Bizim arkadaşlarımızın oralarda rahatça barışçıl bir şekilde demokratik haklarını insan haklarına dayalı bir şekilde toplantı ve gösteri haklarını yerine getirmeleri engellenirken, PKK'nın oralarda mitinglerine nasıl izin verildiğini görüyorsunuz. Bunlar aynı zamanda bu kampanyaların parçası oluyorlar. O sebeple 16 Nisan'da, sandıklardan 'evet' çıkması demek, Kozan'dan 'evet' çıkması demek sadece ülkemizin ihtiyacı olan bu sistem değişikliğinin hayata geçmesi demek değil. Türkiye'ye kem gözlerle bakanlara Türkiye'nin demokrasisi büyümesin, Türkiye'nin ekonomisi güçlenmesin, Türkiye'nin dünyadaki sesi cılız kalsın diye uğraşanlara da en büyük cevabı bu 'evet'lerle vereceksiniz."

Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi için büyük bedeller ödendiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ahlak dışı, utanmazca "diktatör" suçlaması yapıldığını belirten Çelik, diktatörlerin tankların arkasına saklanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanklara, uçaklara, silahlara karşı çıktığın anlattı.

Çelik, "Halktan korkanlar diktatördürler. Bizim Cumhurbaşkanı'mız her zaman halkıyla beraberdir." diye konuştu.

Rejim değişikliği

Çelik, CHP'nin halk oylaması sonucunda 'evet' çıkarsa rejim değişikliği olacağına dair söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Rejim değişikliğinin, halkın kendisini yönetme imkanının elinden alınması olunduğunu, bu yönüyle darbelerin ve FETÖ'nün girişiminin bir rejim değişikliği olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

"En çok rejim değişikliğinden kim bahsediyor, o partiye dikkat edin. 27 Mayıs'taki rejim değişikliğini onlar desteklediler. 12 Eylül'deki rejim değişikliğini onlar desteklediler, 28 Şubat'ı onlar desteklediler. Asıl bu ülkede rejim değişikliği peşinde koşanlar bugün AK Parti'yi rejim değişikliğiyle suçluyorlar. Bu büyük yalanın bu büyük göz boyamanın arkasına saklanıyorlar. "

Çelik, CHP'nin "16 Nisan'da 'hayır' çıkarsa Türkiye'de hiç bir şey değişmez" söylemini eleştirerek, "Hayır kardeşlerim çok şey değişir. Türkiye önümüzdeki 10 yıllarını istikrar altına alacak, koalisyonlardan, krizlerden koruyacak bir fırsatı kaçırmış olur." şeklinde konuştu.

"Doğrudan millet hükümeti sistemine geçeceğiz"

Çelik, halk oylaması sonucunda "evet" çıkarsa ülkede koalisyonlar döneminin sona ereceğini belirtti.

Ülkede koalisyon olması halinde FETÖ'nün darbe girişimini önlemede son derece zorlanacağını ifade eden Çelik, yeni sistemle ülkenin enerjisini koalisyonlar yerine büyüme ve gelişmeye, demokrasisini büyütmeye vereceğini anlattı.

Koalisyonu tamamen geride bırakan bir sisteme geçildiğini dile getiren Çelik, "16 Nisan'dan sonra, bu 'evet'ler hayata geçtikten sonra artık koalisyon dönemi tamamen geride kalacak. Koalisyonlar bir daha Türkiye'de olmayacak. Türkiye'de her zaman güçlü yönetimler, güçlü iktidarlar olacak. 16 Nisan'dan sonra cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle doğrudan millet hükümeti sistemine geçeceğiz." diye konuştu.

Çelik, 15 yıllık iktidarları döneminde sistemin müsait olmamasına rağmen 150 yıllık yol yürüdüklerini, yeni sistemi hayata geçirdiklerine tüm krizleri ve fay kırıklarını geride bırakıp, önlerindeki 15 yılda bunun 2-3 katı fazla yol yürüyebileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Ömer Çelik Türkiye Kozan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title