Haberler

AB Bakanı Çavuşoğlu'ndan Yılmaz Özdil'e "Soma" Eleştirisi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Antalya’da bu yıl 21’incisinin düzenlendiği Yörük Şenliği’ne katıldı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'da bu yıl 21'incisinin düzenlendiği Yörük Şenliği'ne katıldı. Soma'da meydana gelen maden kazasının ardından iptal edilen şenlikler, maden şehitleri için Mevlid-i Şerif'in okutulmasıyla devam etti.

Şenliğe katılan AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil'in köşesinde maden şehitlerini ele alarak kazada ölen işçilere bu türden bir ölümün müstahak olduğunu ifade ettiği köşe yazısına tepki gösterdi. Özdil'i sert bir dille eleştiren Çavuşoğlu, "Milletimiz oy verir, karar verir dalga geçer, küçümserler. Vatandaşlarımız şehit olurken bile onları küçümser alay ederler. Şehitliği bile çok görürler. O yüzden ben bu zihniyete çok görmem. Böyle bir zihniyeti muhatap almakta çok doğru değil. Çok şükür ki azınlıkta" dedi.

"BÖYLE BİR ZİHNİYETİ MUHATAP ALMAK DOĞRU DEĞİL"

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen kazanın ardından hayatını kaybeden işçilerin Başbakan Erdoğan'ın mitingine para karşılığı katıldıklarını öne süren Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil bir köşe yazısı kaleme alarak, "O işçiler için bu kaza normaldir hatta müstahaktır, Türkiye layığını buldu" şeklinde ifadeler kullanmıştı. İfadeler kabine üyeleri ve birçok siyasetçi tarafından eleştirilmişti. Bir eleştiride AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, kazanın meydana geldiği andan itibaren Türkiye'nin ve dünyanın bir çok yerinden taziye ve geçmiş olsun mesajları aldıklarını belirtti. Türkiye'de bir grubun bu türden olayları kendi çıkarlarına göre kullandıklarını da kaydeden Çavuşoğlu,

"Türkiye'de bir grup var ki her olayı ideolojik çıkarları ve emellerine alet etmeye çalışıyorlar. Milletimizi her zaman küçümsüyorlar. Milletimiz oy verir, karar verir dalga geçer, küçümserler. Vatandaşlarımız şehit olurken bile onları küçümser alay ederler. Şehitliği bile çok görürler. O yüzden ben bu zihniyete çok görmem. Böyle bir zihniyeti muhatap almakta çok doğru değil. Çok şükür ki azınlıkta. Dertleride bu. Azınlıkta oldukları için ülkeyi yönetemiyorlar rahatsızlıkları da bundan oluyor. Ne olursa hemen iktidarın aleyhine nasıl saldırırız bu anlayış içinde olanlar da var. Hiçbir zaman emellerine ulaşamazlar. Böyle olaylarda milletimiz birlik beraberlik içinde olduklarını hemen gösterdi" diye konuştu.

"77 MİLYON EKSİ 1"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın "77 milyon eksi 1" sözünü hatırlatan Çavuşoğlu, "77 Milyon eksi 1, dışında herkes dayanışma içinde olduğunu gösterdi. Şehit kanını bile istismar edenler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamazlar. Niyet halis olmayınca sonu da halis olmayacaktır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Yılmaz Özdil Antalya Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title