Haberler

AB Bakanı Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Mogherini ile Görüştü

Güncelleme:

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dönem Başkanı İtalya'nın Dışişleri Bakanı Federica Mogherini ile görüştü.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dönem Başkanı İtalya'nın Dışişleri Bakanı Federica Mogherini ile görüştü.

İtalya'nın başkenti Roma'da resmi temaslarda bulunan Çavuşoğlu, AB Dönem Başkanı İtalya'nın Dışişleri Bakanı Federica Mogherini ile İtalya Dışişleri Bakanlığında görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı görevini 1 Temmuz'da Yunanistan'dan devraldıktan sonra İtalya Dışişleri Bakanı ile Roma'da gerçekleştirilen ilk resmi görüşmede, İtalya'dan Türkiye'nin AB üyelik sürecini yeniden ele alıp, süreci hızlandırmasını bekliyor.

İtalya'nın yılbaşına kadar sürecek Dönem Başkanlığı sırasında ekim ayında AB Komisyonu'nun ilerleme raporunu açıklayacak. Komisyon, demokratik, siyasi ve ekonomik kriterlere göre Türkiye'yi değerlendirecek.

Türkiye, İtalya'dan kendi dönem başkanlıkları sırasında bazı ülkelerce müzakereleri bloke edilmiş kimi başlıkların açılması için gereken çalışmaları yapmasını isteyerek "ekonomik ve parasal politikalar başlığı (17), enerji başlığı (15), yargı ve temel haklar (23) ile adalet-özgürlük-güvenlik (24) başlıkları olmak üzere 4 müzakere başlığının açılması için destek isteyecek.

Kaynak: AA / Politika

Federica Mogherini Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title