Haberler

AB Bakanı Çavuşoğlu: "Halk Kimi Seçeceğini Biliyor"

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, halkın cumhurbaşkanlığına kimi seçeceğini 30 Mart'ta gösterdiğini söyledi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, halkın cumhurbaşkanlığına kimi seçeceğini 30 Mart'ta gösterdiğini söyledi.

Çavuşoğlu, kaymakamlık binası önünde çiçeklerle karşılandı. Vatandaşlarla selamlaştıktan sonra kaymakamlık makamına geçen Çavuşoğlu'na Kaymakam Muhittin Pamuk, küçük bir brifing verdi. Buradaki temaslarından sonra Gazipaşa Belediyesi'ne geçen Çavuşoğlu, belediye önünde halka seslendi.

Gazipaşa Belediye Başkanlığına seçilen Adil Çelik'i tebrik eden ve her çalışmasında yanında olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, ilçe halkına bir de müjde verdi. Geçtiğimiz sonbaharda ilçeye gelerek Gazipaşa Havalimanı'nın açılışını gerçekleşetiren Başbakan Erdoğan'ın havalimanı pistinin uzatılması yönündeki talimatının yerine getirildiğini belirten Çavuşoğlu, "Pistin 2 bin metreden 2 bin 500 metreye çıkartılması için gerekli olan kamulaştırma konusu, Bakanlar Kurulu'nun gündemine geldi. Kurulun onayladığı konu Cumhurbaşkanıma onaylanmak üzere gönderildi. Cumhurbaşkanımız da onay verirse Resmi Gazete'de yayımlanacak ve kamulaştırma yapıldıktan sonra pistimiz uzayacak" dedi.

Gazipaşa Havalimanı'na bu yılın ilk 4 aylık diliminde yaklaşık 90 bin yolcu geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu rakamın önümüzdeki yıllarda bir milyonu aşacağına inandığını söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Belediye binası önünde yaptığı konuşmanın ardından başkanlık makamına geçen Çavuşoğlu burada Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. 30 Mart yerel seçimlerinde halkın hangi partinin adayına oy vereceğini gösterdiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Her cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi bu seçimde de ülkeyi karıştırmak isteyenler, millete, cumhura kendi başkanını seçtirmek istemeyenler var. Bunları da görüyoruz. 30 Mart'ta aslında vatandaşlarımız, bu ülkeyi karıştırmak isteyenlere ve cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi böyle kaos yaratarak ülkenin dengesini değiştirmek isteyenlere gerekli cevabı vermiştir" diye konuştu.

DANIŞTAY TOPLANTISI

Danıştay'ın kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu'nun yaptığı konuşmaya da değinen Çavuşoğlu, yapılan konuşmayı saygısızca ve terbiye sınırlarının dışında gördüğünü söyledi. Fevzioğlu'nun yaptığı konuşmayla hükümete ders vermeye çalıştığını ifade eden Çavuşoğlu, "Oysa her seçimde vatandaş zaten hükümete ve siyasi partiye karnesini veriyor. Ben inanıyorum ki 10 Ağustos'ta milletimiz yine kendisini yönetecek kişiyi, yani kendi başkanını kendisi seçecektir. Başkalarının oynadığı tuzakları da bozacaktır, bundan hiç şüphemiz yoktur" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Egemen Bağış Gazipaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title