Haberler

AB Bakanı Bozkır Kıbrıs Sorunu Çözülürse Bir Çok Sorun Çözülür

AB Bakanı Bozkır Kıbrıs sorunu çözülürse bir çok sorun çözülür Brüksel'de görüşmelerde bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan bozkır yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunu çözülürse bir çok sorun çözülmüş olur ve Kıbrıs sorunun arkasına saklananlar varsa açığa çıkacağını dile getirdi.

AB Bakanı Bozkır Kıbrıs sorunu çözülürse bir çok sorun çözülür

Brüksel'de görüşmelerde bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan bozkır yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunu çözülürse bir çok sorun çözülmüş olur ve Kıbrıs sorunun arkasına saklananlar varsa açığa çıkacağını dile getirdi.

AB görüşmeleri sonrası açıklama yapan Bakan Bozkır 'Öğleden sonra görüşmelerim devam edecek Enerji komiseri ve genişlemeden sorumlu komiser Hahn ile görüşeceğiz. Komiser Hahn'a 17. Fasıllın açılması ile ilgili olarak yedi yıl önce verdiğimiz belgenin güncellenmiş son halini vereceğim. Bununla birlikte 17. Fasılla ilgili süreç tamamlanmış bulunuyor. Bir siyasi yeni bir durum ortaya çıkmazsa bu faslı açabilcek durumdayız. Faslın açılıp açılmayacağı tamamen AB siyasi süreci içindeki gelişmelere bağlı olacak. Özellikle Kıbrıs konusunda önemli adımlar atılacagına inancımı muhafaza ediyorum. Kıbrıs konusu çözüldüğünde 17. Fasıl açılır hale gelecektir siyaseten ve gerçekten Kıbrıs konusunun çözümü, Süriye sorunundan çözümünden, Ukrayna sorunun aşılmasından belki Filistin sorununun çözülmesinden daha kolay hale gelmiştir. Çünkü iki Lider sorunun nasıl çözülecegine dair mutakip kalmışlar ve bunları açıklamışlardır. Umit ediyorum ki bu Elli Yıldır süren sorunun çözümü yolunda önemli adımlar atılacaktır ve Türkiye'nin AB sürecinde önemli bir ferahlama olacaktır. Tabi Kıbrıs sorunu nedeniylemi tıkandı, Kıbrıs sorunun arkasına saklanan başka Ülkeler mi var bunuda anlama imkanına varmış olacagız dedi.

Gazetecilerin sorduğu Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in AB Bakanlığı Hakkındaki konuşmasında değerlendiren Bakan Bozkır ? AB Bakanı bütün Bakanlar kurulunda devamlı sunum yapan tek Bakandır, bütün bu tabloya bakıldığında AB Bakanlığı Türkiyenin çıkarlarını koruyan bir Bakanlık olarak çalışmaya devam edecektir. Meclis Başkanımızın orada söylediği işlevsiz bir Bakanlık değil, böyle devam ederse niteliğini kaybeder gibi bir espri niteliğinde söylediğini düşünüyorum. Başbakanlık genelgesi var bütün yasaların öncelikle AB Bakanlığına sorulması ve ondan sonra düzenlenmesini öneriyor. İnternet yasası'da AB Bakanlığı tarafından gözden geçirilmiştir, her Ülke kendi güvenliğini sağlamak mecburuyetindedir. İnsanların şereflerini, haysiyetini, şirketlerin saygınlığını ve yapılan saldırıları önlemek Devletin görevidir. Fransa'da son günlerde 5 site kapatıldı, AB Ülkelerde'de aynı benzer uygulamalar vardır dedi.

Bakan Bozkır gün içinde AB yetkilileri ile görüşmeleri devam ederken sırasıyla İklim Eylemi ve Enerjiden sorumlu AB Komisyonu üyesi Miguel Arias Canete ve Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu üyesi Johannes Hahn ile görüşmelerde bulunacak.

AB Bakanı Volkan Bozkır'ın Brüksel'deki görüşmeleri yarın da devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkan Bozkır Egemen Bağış Brüksel Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title