Haberler

AB Bakanı Bozkır, Brüksel'de

Bozkır, AB Komisyonu Üyesi Füle ile görüştü Görüşmede, Füle'nin Türkiye’nin AB için stratejik önemine vurgu yaptığı belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Brüksel temasları çerçevesinde AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile bir araya geldi.

AB Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin hem ilişkilerin geneli hem de Türkiye'nin müzakere sürecine ilişkin değerlendirme yapma olanağı sunduğu kaydedilerek, 8 Ekim'de yayımlanması öngörülen İlerleme Raporu'nun da ele alındığının altı çizildi.

Açıklamada, Füle'nin, Türkiye'nin AB için önemli bir ortak olduğunu vurguladığı ve aralarında ekonomi ve ticaret, dış politika diyaloğu, vize ve göç politikası ile enerjinin de bulunduğu, devasa ve kullanılmayan potansiyel olan alanlarda ilişkilerin derinleştirilmesini savunduğu belirtildi.

Füle'nin, katılım müzakerelerinin AB-Türkiye ilişkilerinin motoru olduğunu vurguladığı görüşmede, hukuk devleti ve temel haklar konularında Türkiye'nin AB Komisyonu ile angajmanını genişletmesinin gerekliliği üzerinde durduğu vurgulandı.

Görüşme sonrasında sosyal medya aracılığıyla mesaj yayınlayan Füle, "Bozkır ile ortak hedefimiz olan, bir gün Türkiye'yi AB'de görme doğrultusunda işbirliğini yeniden canlandırma konusunda anlaştık" ifadelerini kullandı.

Füle'den önce AB Komisyonu'nun Uluslararası İşbirliği ve İnsani Yardımdan Sorumlu Üyesi Kristalina Georgieva ile görüşen Bozkır, Füle'den sonra ise Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ve AB Komisyonu'nun Kalkınmadan Sorumlu Üyesi Andris Piebalgs ile bir araya geldi.

Bozkır'ın bugünkü temaslarını, AB Bölgeler Komitesi Başkanı Michel Lebrun ve Belçika'daki Türk sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek tamamlaması öngörülüyor. Bozkır, Brüksel'deki temaslarını yarın da sürdürecek. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Stefan Füle Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title