Haberler

    AB Akdeniz'deki Faciaları Önlemek İçin İnsan Kaçakçılarına Savaş Açacak

    Akdeniz'de yaşanan yeni göçmen faciasının ardından Avrupa Birliği insan kaçakçılığı yapan çetelere savaş açma kararı aldı. Lüksemburg'da yapılan acil toplantının ardından konuşan AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini

    "insan ticareti ve insan kaçakçılığı şebekeleri ile mücadele etmek amacı ile ortak bir çalışma grubu oluşturulacak. Bu ekipler derhal harekete geçebilir." şeklinde konuştu.

    Söz konusu ekipler teknedeki göçmenleri evlerine gönderecek. Avrupa Birliği göç politikasında yetersiz olmakla suçlanıyor. Konu Perşembe günü Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk tarafından önerilen olağanüstü liderler zirvesinde masaya yatırılacak:

    "Göç sorunun kaynağı ile ilgili hızlı çözüm bulunmasını beklemiyorum. Zira böyle bir şey yok. Olsaydı bizler bunu uzun zamandır uygulamıştık. Ancak Avrupa Komisyonu'nun ve Avrupa Dış Eylem Servisi'nin hızlı bir şekilde hareket edilmesi için seçenek sunmasını bekliyorum."

    Bu arada Avrupa Parlamentosu'nun önünde toplanan onlarca kişi A

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 20 Nisan 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Federica Mogherini Avrupa Birliği Lüksemburg Akdeniz Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title