Haberler

Ab, 6 Duma Milletvekilini Yaptırım Listesine Ekledi

Avrupa Birliği (AB), Kırım ve Sivastopol'dan Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma için seçilmiş altı milletvekilini yaptırımlar listesine ekledi.

Avrupa Birliği (AB), Kırım ve Sivastopol'dan Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma için seçilmiş altı milletvekilini yaptırımlar listesine ekledi.

AB Konseyi, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını tehdit ettiği gerekçesiyle yasa dışı ilhak edilmiş Kırım ve Sivastopol'dan Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma'ya seçilmiş altı milletvekilinin ilave yaptırımlar listesine eklendiğini açıkladı.

Bu kararla AB'nin mal varlığı dondurma ve seyahat yasağından oluşan yaptırımları, Duma milletvekilleri Ruslan Ismailovich Balbek, Konstantin Mikhailovich Bakharev, Dmitry Anatolievich Belik, Andrei Dmitrievich Kozenko, Svetlana Borisovna Savchenko and Pavel Valentinovich Shperov'a uygulanacak.

AB'nin yaptırım listesinde, mal varlıkları dondurulmuş ve vize yasağı getirilmiş 37 şirket ve 152 kişi bulunuyor. Bu yaptırımlar ilk olarak 2014'ün Mart ayında Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhak etmesi nedeniyle başlatılmıştı.

Öte yandan, AB'nin, Kırım'ı ve Sivastopol'u yasa dışı olarak egemenliği altına alması nedeniyle Rusya'ya karşı uygulamakta olduğu belirli sektörlere yönelik ekonomik yaptırımları da bulunuyor.

Ekonomik yaptırımlar uyarınca, AB üyesi 28 ülke Rusya'ya silah satışı yapamıyor. Yaptırımlarla Rusya'nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor, Rus kamu bankaları Avrupa'da finans sektöründen de dışlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Sivastopol Kırım Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title