Haberler

AA'ya En Başarılı Ajans Yöneticisi Ödülü

Güncelleme:

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk yılın en başarılı ajans yöneticisi ödülüne değer görüldü.

Vizyon 2023 Dergisi'nin düzenlediği ''2013'ün En'leri Ödülleri" sahiplerini buldu.


Vizyon 2023 Dergisi'nin düzenlediği ''2013'ün En'leri Ödülleri"nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yılın bakanı, AK Parti Merkez Kadın Kolları Başkanı Akşit yılın kadın siyasetçisi, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk yılın en başarılı ajans yöneticisi ödülüne değer görüldü. Öztürk'ün ödülünü İç Haberler Editörü Hasan Öymez, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın elinden aldı.

Vizyon 2023 Dergisi, 3. yılını Rixos Otel'de düzenlenen ''2013'ün En'leri Ödül Töreni'' ile kutladı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da katıldığı törende, ödül almaya değer görülen bazı isimler de hazır bulundu.

Törenin açılışında konuşan İçişleri Bakanı Ala, ''Vizyon 2023'' ismini çok anlamlı bulduğunu belirterek, ''AK Parti hükümetleri ve yönetimi tarafından Türkiye için bir hedef olarak konmuş tarihin ve belirlenmiş vizyonun özel sektörümüz tarafından da bu kadar kısa bir zamanda kabullenilmiş olması Türkiye için büyük bir şanstır'' dedi.

Siyaset ve ekonomiyi başlığına koymuş bir yayın organının böyle bir etkinliği düzenlemiş olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Ala, şöyle devam etti:

''Çünkü dünya tecrübesi bize göstermiştir ki, siyasetin iklim oluşturamadığı, kalkınma iklimi oluşturamadığı hiçbir ülke ekonomik yönden kalkınma fırsatını elde edememiştir. Siyaset, siyasi istikrar bir ülke için en önemli kazanımdır, en önemli değerdir. Çünkü o bir iklim oluşturur. Eğer siz bir bölgede iklimi bahara çevirirseniz, herkes kendi üzerine düşen en güzel ürünü üretir, oluşturur ve toplumun hizmetine sunar. Bu bakımdan çoğu kez at başı gittiğini söylediğiniz ekonomik kalkınma ve siyaset, ki burada kastımız sanayi toplumu sonrası ve sanayi toplumunda demokrasidir, demokrasinin temel hak ve özgürlüklere dayanan haklar demokrasisinin inşa edilmesi ve siyaset tarafından en önemli siyaset yapma nedeni olarak tanımlanması ve bunun oluşturacağı iklim içerisinde de ekonomik kalkınmanın sağlanması bir ülkenin ortaya koyabileceği en önemli değerdir.''

Bir gemide pusula neyse, bir ülkede de vizyonun o anlama geldiğini ifade eden Ala, ''Eğer siz ortaya sivil toplumun, özel sektörün, kamu sektörünün, girişimcilerin birlikte hareket ederek varacağı bir hedef koymazsanız siyasetçiler olarak, o zaman o toplum sinerji üretemez'' dedi.

Gelişmiş ülkelerin bile sıkıntılar yaşadığını belirten Ala, bu dönemde Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiğini vurguladı.

Vizyon 2023 Dergisi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Güneş de Türkiye'nin son 10 yıl içinde önemli ilerlemeler kaydettiğini belirterek, bölgesel bir güç haline geldiğini ifade etti.

Ödüle değer görülen isimlerin dergi okuyucuları tarafından belirlendiğini söyleyen Güneş, ödül alanları kutladı.

''Çalışma saati 8 saat değil, 24 saattir''

Ardından ''2013'ün En'leri'' açıklandı. Yılın bakanı ödülü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e verildi. Bakan Çelik'in ödülünü, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, İçişleri Bakanı Ala'dan aldı. Ala, ''Sayın Bakanınız için çalışma saati günde 8 saat değil, 24 saattir. Umarım dinlenmeyi de öğrenir'' dedi.

Yılın kadın siyasetçisi ödülüne değer görülen AK Parti Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit de ödülünü İçişleri Bakanı Ala'dan aldı. Bakan Ala, Akşit'in bu ödülü hak ettiğini, ödüllerin çalışmaya bakılarak verildiğini ifade etti. Akşit ise bu ödülü aldığı için duygulandığını belirterek, çok yoğun çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

AA'ya en başarılı ajans yöneticisi ödülü

Yılın en başarılı ajans yöneticisi ödülü ise Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'e verildi. Öztürk'ün ödülünü İç Haberler Editörü Hasan Öymez, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın elinden aldı. Öymez, ''Sayın Genel Müdürümüz, Başbakanımızın İran ziyaretine eşlik ettiği için burada bulunamıyor'' dedi.

Anadolu Ajansı'nın 1920 yılında kurulduğunu anımsatan Öymez, ''2020 yılında Anadolu Ajansı'nın 100. kuruluş yıldönümü olacak. Biz de Anadolu Ajansı'na 100. yıl vizyonu belirledik. Bu çerçevede yayın dilleri 6'ya çıkarıldı, dünyanın 60 ülkesinde teşkilatlanmaya gidildi. Çatışma bölgelerinden daha fazla haber yapılmaya gayret ediliyor, mazlum milletlerin sesi olmaya gayret ediyoruz. Başarılarımızın görülmüş olması bizi mutlu etti'' diye konuştu.

Atalay da ''Anadolu Ajansı Suriye'deki o katliam fotoğraflarını dünyaya servis ederek bana göre muhteşem bir final yaptı. Bu başarının izah edilmesi için yeterli bir sebeptir'' dedi.

Ödüller

Törende ödüle değer bulunan isimler ve ödülleri şöyle:

''Yılın bakanı-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yılın kadın siyasetçisi-AK Parti Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, yılın siyasetçisi-AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, yılın sağlık hizmet ödülü-Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, yılın büyükşehir belediye başkanı-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yılın tarım hizmet ödülü-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, yılın valisi-Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, yılın milletvekili-Şanlıurfa/Zeynep Armağan Uslu, yılın kurum başkanı-Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, yılın bürokratı-DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, yılın bankacısı-Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, yılın rektörü-Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, yılın dekanı Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, yılın en başarılı TV yöneticisi-TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Anadolu basınına hizmet ödülü-Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türk basını hizmet ödülü-Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, yılın en başarılı ajans yöneticisi-Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, kamu hizmet ödülü-Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, yılın federasyon başkanı-Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, yılın il belediye başkanı-Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yılın kaymakamı ödülü-Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı.''

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Güldal Akşit Efkan Ala Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

HASAN TAHSİN DOĞANdogancay07@hotmail.com:

ULA NE KADAR YALAKA VAR ÖDÜL ALMIŞ, YA ARAYA BİR İKİ YALAKA OLMAYANI BARİ SIKIŞTIRSAYDINIZ İNANDIRICI OLURDU

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title