Haberler

Aa'nın "Uluslararası Habercilik Eğitimi"

Anadolu Ajansı (AA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) iş birliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen "Uluslararası Habercilik Eğitimi" başladı.

Anadolu Ajansı (AA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) iş birliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen "Uluslararası Habercilik Eğitimi" başladı.

AA'nın 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan Haber Akademisince verilen eğitime, 26 ülkeden gazeteci adayı katılıyor.

AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ndeki Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, 26 ülkeden 47 öğrencinin 1 ay eğitim göreceği programın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

AA'nın bu eğitimi YTB'yle yürüttüğünü belirten Çetinkuş, "Haber akademisi bünyesinde, pazarlama direktörlüğümüzün desteğiyle bu eğitimi başlatıyoruz. Uluslararası nitelikteki bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Sizin gibi genç ve yetenekli arkadaşları burada görmekten ve bu eğitimi vermekten gurur duyuyoruz" dedi.

Eğitime katılan öğrencilerin Kafkaslar, Balkanlar, Ortadoğu gibi farklı coğrafyalardan geldiğini ifade eden Çetinkuş, "Eğitimlerimiz haber yazma, görüntü teknikleri, sosyal medya, haberde uluslararası hukuk gibi önemli dersleri kapsıyor. Eğitimin sonunda her birinizin performansı ölçülmüş olacak ve eğitimde başarılı olan arkadaşlara belgelerini vereceğiz. Bizler sizi ülkenizle ülkemiz arasındaki birer kültür elçisi olarak görüyoruz" diye konuştu.

Eğitimin hayırlı olmasını dileyen Çetinkuş, bu projenin yürütülmesindeki katkıları dolayısıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve AA Pazarlama Direktörlüğüne teşekkür etti.

"AA dünyanın en büyük 7 ajansı arasında"

AA Pazarlama ve Satış Direktörü Nedim Kaya da konuşmasında, öğrencilere izletilen AA'nın tanıtım videosuna değinerek, "Bugünkü eğitimi anlamlı kılan, AA'nın dünyanın en büyük 7 ajansı arasında olmasıdır" dedi. Kaya, burada alınacak eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, katılımcıların yüzlerce müracaat arasından dikkatle seçildiğini hatırlattı.

AA'nın, son dönemde İslam alemi ve Türk dünyasından abonelerine önemli haberler geçtiğini anlatan Kaya, eğitime katılan öğrencilerin de bu ülkelerden geldiğini kaydetti.

İslam alemi ve Türk dünyasından mümkün olduğunca daha çok haber geçilmesini arzu ettiklerini dile getiren Kaya,şöyle devam etti:

"AA, bu bölgelerden yaptığı haberleri tüm dünyaya servis ediyor, bu hizmetini de sürdürecek. Malezya, Bangladeş, Pakistan'da neler olup bittiğini öğrenmemiz ve bilgileri toplamamız gerekiyor. Az önce tanıtım filminde de gördüğünüz gibi AA günde 2 bin haber üretiyor ve bu haberlerin her birini sizin gibi arkadaşlarımız hazırlıyor. Siz de bu eğitime katılarak 'Biz de haber üreten olacağız' demek istiyorsunuz."

Öğrencilerden Endonezyalı Muhammed Abdullah Azam ise Türkiye'ye 5 sene önce geldiğini, Marmara Üniversitesi Yakınçağ Tarihi Bölümü'nde yüksek lisans yaptığını belirterek, bu şansı kendilerine veren AA'ya teşekkür etti.

AA "Uluslararası Habercilik Eğitimi"

Anadolu Ajansı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen "Uluslararası Habercilik Eğitimi"ne 26 ülkeden 47 gazeteci adayı katılıyor. Adaylara, 18 Ocak-12 Şubat arasında İngilizce ve Türkçe, 151 saatlik pratik ve teorik ders verilecek.

Yeni nesil gazeteci yetiştirmeye yönelik eğitimde, her öğrencinin haber yazması, röportaj yapması, özel haber refleksini gelişmesi, fotoğraf ve görüntü çekme, çekilen görselleri işleyebilme ve yeni medya uygulamalarında deneyim kazanması hedefleniyor.

Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen öğrencilerin derslerine, başta AA personeli olmak üzere alanında tanınan ve yetkin gazeteciler girecek.

Bir aylık süreçte öğrenciler "Multimedya Uygulamaları", "Yeni Medya ve Sosyal Medya Uygulamaları", "Haber Yazım Teknikleri", "Haberde Uluslararası Hukuk Kriterleri", "Türkiye-Orta Asya İlişkileri", "Türkiye-İslam Dünyası İlişkileri", "Radyo Tv Haberciliği Uygulamaları" gibi dersler alacak.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Anadolu Ajansı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title