Haberler

Aa'nın Kürtçe Yayına Başlaması

Medya İş Genel Başkanı Eser: "AA'nın Kürtçe yayına geçmesi hem Türkiye'de hem de Kuzey Irak'ta yaşayan Kürtler için bir şans olduğunu düşünüyorum."

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Anadolu Ajansı'nın Kürtçe yayına başlamasının hem Türkiye hem de Kuzey Irak'taki Kürtler için bir şans olduğunu söyledi.

AA'nın Kürtçe yayına başlamasına ilişkin görüşlerini açıklayan Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, "Anadolu Ajansı 100. yıl projesine emin adımlarla ilerlemektedir. Kürtçe yayına geçmesi de bu emin adımların bir göstergesidir. AA'nın Kürtçe yayına başlaması hem bölge halkı için hem de Kuzey Irakta yaşayan Kürtler için bir şans olduğunu düşünüyorum. Özellikle Anadolu Ajansı'nın iki lehçede Kurmancca ve Soranca yayın yapması ayrı bir şanstır. Bunun için gerçekten emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

AA'nın daha önceki çalışmalarını başarıyla sürdürdüğünü vurgulayan Eser, "Anadolu Ajansı daha önce diğer dillerde çalışmalarını başlatarak önemli başarılara imza attı. Boşnakça ve diğer dillerde başarılı olduğu gibi Kürtçede de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum. Ve son olarak Anadolu Ajansı'nın bir başarı hikayesinin adı olduğunu da söylemek istiyorum." diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title