Haberler

Aa'nın Hızı Takdir Topladı

Anadolu Ajansı'nın (AA) seçim sonuçlarını aktarmadaki hızı, aboneleri tarafından takdir edildi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) seçim sonuçlarını aktarmadaki hızı, aboneleri tarafından takdir edildi.

AA, seçim yayınında bir rekora imza atarak, seçim sonuçlarını en hızlı şekilde abonelerine aktaran ajans oldu. Yayımlanan seçim verileri, televizyon ekranlarının yanı sıra ulusal ve yerel gazetelerle internet sitelerinde yer alırken, AA'nın seçim sonuçlarını siyasi partiler de yakından takip etti.

Fox TV'de "Çalar Saat" programını sunan gazeteci İsmail Küçükkaya, seçimde en çok izlenen haber programıyla "şampiyon" olduklarını belirterek, diğer seçimlerde olduğu gibi son seçimde de AA'nın rakamlarını öncü olarak aldıklarını söyledi.

AA'nın yanında diğer ajansların sonuçlarını da kullandıklarını dile getiren Küçükkaya, "Devlet ajansı olduğu için güvenilir buluyoruz AA'yı, diğer ajansları da yanımıza alarak, çeşitlilik sağladık. Çünkü farklı tartışmalar vardı Türkiye'de. Böylece AA'nın güvenilirliği ve diğer ajanslarla birlikte çeşitlilik sağladık. Böylece bütün izleyicileri kapsamaya çalıştık" değerlendirmesinde bulundu.

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ise AA'nın seçim sonuçlarının geçmiş döneme göre çok daha sorunsuz ve hızlı olduğunu belirterek, "Bu seçim sonuçlarının datalarını yayınlamada inanılmaz derecede pürüzsüz gitti. Tek kelimeyle Anadolu Ajansı muhteşemdi" dedi.

AA'nın seçim sonuçlarını bu kadar hızlı vermesinin bazı kesimler tarafından manipülasyon amaçlı kullanılmak istendiğini de vurgulayan Çiçek,"'Nasıl bu kadar hızlı yayınlanıyor' diye tezvirat yapılmak bile istendi. Önceki dönemlere göre büyük bir hız farkı gördük" diye konuştu.

"Anadolu Ajansı'nın veri akışı çok iyiydi"

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da seçim sonuçlarının hızlı yayınlanması kadar doğruluğunun da önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim aldığımız bilgileri vatandaşla paylaşma gibi bir sorumluluğumuz var. Güvenilir olması bizim için çok önem arz ediyor. Eskisi gibi değil artık sandık kapanır kapanmaz insanlar sonuç bekliyor. Bu her iki beklentiye de Anadolu Ajansı hızla cevap verdi. Başta Sayın Genel Müdür olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik ediyorum" dedi.

AA'nın sonuçları açıklamadaki hızının kurumsal yapısı, birikimi ve organizasyon yeteneğine bağlı olduğunu vurgulayan Albayrak, "Seçim sonucu gibi hızla sonuç alınması gereken bu tip çalışmalarda her ajansın bunu sağlaması çok zor. Yılllara dayanan bir yatırım bu. Bir yılda yatırım yapılarak başarılacak bir şey değil bu" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de seçim sonuçlarını hızlı açıklamadaki başarısından dolayı AA'yı kutladı. Karagül, "Bu seçim sonuçlarını hem televizyon hem de internet yayınlarımızda kusursuz bir data akışıyla verdik. Anadolu Ajansı'nın veri akışı çok iyiydi ve hiçbir sorun yaşamadık. Bu sayede kanaatler hızla oluştu. Bu bizim için de kamuoyu için de iyi oldu. Emeği geçen Anadolu Ajansı çalışanlarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Küçükkaya Anadolu Ajansı Murat Çiçek Fox Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title