Haberler

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

ESKİŞEHİR/ Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Eskişehir'de ve Kütahya'da, meydanları dolduran vatandaşlara dağıtıldı.

ESKİŞEHİR/ Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Eskişehir'de ve Kütahya'da, meydanları dolduran vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitap, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutanlara verildi.

Meydanda kurulan stantta dağıtılan kitaba vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

AA'nın kitabını alan vatandaşlardan İhsan Karaçayır, yaptığı açıklamada, AA'nın bu eseri gelecek için nesillere bir ihanetin belgesini en güzel şekilde açıklar nitelikte olduğunu belirterek, 28 Şubat'ı bizzat yaşadığını ancak o dönemde bile insanın canına kasteden bir darbe olmadığını bildirdi.

AA tarafından hazırlanan kitabın belgesel niteliğinde olduğunu anlatan Karaçayır, "AA'nın bu eseri gelecek nesillere bir ihanetin belgesini en güzel şekilde açıklar nitelikte olmuş. Canlı canlı gördüğümüz, izlediğimiz şeylerde başka bir ayrıntının farkını varacağız. Memleketimiz için bundan sonrası inşallah daha hayırlı olur. Hep beraber bu hain çeteyi ortadan kaldırmada başarılı oluruz. AA, gerçekten çok güzel bir misyon gerçekleştirdi. Baştan beri en doğru bilgileri AA sayesinde ulaştık. Milletin de demokraside baş aktör olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Bayram Akdeniz ise darbe girişiminin ihanet planı olduğunu vurguladı.

İhanet şebekesinin insanları şehit ettiğini anımsatan Akdeniz, "Yöneticilerimiz de sağ olsunlar önemli uyarılarıyla bizleri yönlendirdi ve üstesinden geldik. Özellikle Cumhurbaşkanımızın tutumu bu darbenin bastırılmasında önemli önemli oldu." diye konuştu.

Şuayip Turan da AA'nın kitabının nesilden nesile aktarılacak bilgilere sahip olduğunu bildirdi.

Kütahya

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kütahya Zafer Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Kitabı inceleyen Tamer Yiğit, yaptığı açıklamada, AA'nın hazırladığı kitabın tarihe tanıklık ettiğini ifade ederek, "FETÖ'nün 40 yıldan beri hazırladığı ve uygulamaya koyduğu hain darbe girişimini bu kitap en güzel şekilde anlatmış. Kitabı incelediğimde ülkemizin ne kadar büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüğünü daha iyi anladım. Kitapta şehitlerimizin fotoğraflarını görünce gerçekten çok duygulandım. Bu vatan onlara çok şey borçlu." dedi.

Yılmaz Yaman da AA'nın bu kitabı hazırlayarak her zaman olduğu gibi yine bir farkındalık oluşturduğunu gördüğünü dile getirerek, "Kitabı inceledikçe o gece yaşanan dehşeti yeniden yaşamış gibi oldum. Milletimiz canıyla malıyla bu vatan hainlerine ve tüm dünyaya gereken cevabı en güzel şekilde vermiştir. Anadolu Ajansını hazırladığı bu başarılı eserden dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Eskişehir 28 Şubat Kütahya Politika Güncel Haberler

title