Haberler

Aa'nın Atılımı Belçika Basınında

Belçika’nın önde gelen gazetelerinden La Libre Belgique, AA’nın 2020’de dünyanın en etkili haber ajanslarından biri olma hedefiyle başlattığı atılımı sayfalarına taşıdı.

Belçika'nın önde gelen gazeteleri arasında yer alan La Libre Belgique, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 100. yılı olan 2020'de dünyanın en etkili ilk 5 uluslararası haber ajansından biri olma hedefiyle başlattığı atılımı sayfalarına taşıdı.

Daha önce uluslararası haber ajanslarının Associated Press (AP), Agence France Presse (AFP) ya da Reuters'tan ibaret olduğunu ve sadece CNN'in dünya çapında günün her saati yayın yaptığını, Katarlı El Cezire, Fransız France 24, Rus Russia Today ve Çinli CCTV'nin devreye girmesiyle durumun değişmeye başladığının belirtildiği haberde, "şimdi de Türkiye'nin sesini duyurmak istediği ve Türk hükümetinin bu doğrultuda harcama yapmaktan kaçınmadığı" kaydedildi.

AA'nın, 2020'de "dünyanın en etkili haber ajanslarından biri olma" hedefiyle görülmeye değer bir gelişme içine girdiğinin vurgulandığı haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş yıllarda değerlendirilmeyen AA'yı, Türk dış politikasının bir unsuru haline getirmek istediği belirtildi.

AA'nın son yıllarda 10 kadar dış büro açtığını ve Brüksel'i Avrupa merkezi haline getirdiğine dikkat çeken La Libre Belgique, son olarak "Afrika üssü" için Etiyopya'da 30 kadar gazetecinin işe alındığını ve Kahire Bürosu'na bağlı olarak yaklaşık 200 kişinin çalıştığının altını çizdi.

Ankara'nın tutkularını gizlemediğini, bunun da Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmak ve Ortadoğu, Afrika ve Balkanlar konusundaki bilgisini satmak olduğunun belirtildiği haberde, "Anadolu Ajansı, 7 dilde yayın yapıyor ve son olarak nisanda Fransızca servisini açtı. Toplamda 2 bin 280 kişi çalışıyor ve bu sayı AFP'den fazla" denildi.

Türkiye'de basının bağımsızlığını garanti altına almak için getirilen yasal kısıtlamalar nedeniyle Türk hükümetinin AA'nın çoğunluk hissesine sahip olmadığının belirtildiği haberde, AA Avrupa ve Amerika Bölge Direktörü Ural Yeşil'in, "Hükümete yakın değiliz. Haberleri geldikleri şekliyle yayınlıyoruz" sözlerine yer verildi.

Haberde, TRT'nin çalışmalarına da yer verilerek kurumun İngilizce kanal kurma hazırlığı içinde olduğu vurgulandı. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Associated Press Anadolu Ajansı Türkiye Belçika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title