Haberler

Aa Muhabirlerine Yapılan Saldırı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Beyaz: "Yaşanan olaya çok üzüldük. Diyarbakır'ın artık bunlarla anılmasını istemiyoruz"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, AA muhabirlerine yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan olaya çok üzüldük. Diyarbakır'ın artık bunlarla anılmasını istemiyoruz" dedi.

AA Diyarbakır Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Beyaz, saldırıya uğrayan fotomuhabiri Hüseyin Bağış ve muhabir Aziz Aslan'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Beyaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, bir yer açılması istendiğinde başvuru yapılması gerektiğini söyledi.

Bu tür işlerin aceleye getirilmesinin doğru olmadığını ifade eden Beyaz, çözüm sürecinin yaşandığı bir dönemde bölgede bu tür gerginliklerin yaşanmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

"Yaşanan olaya çok üzüldük"

Beyaz, AA muhabirlerinin saldırıya uğramasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Anadolu Ajansı ailesine, bütün basın mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Yaşanan olaya çok üzüldük. Arkadaşlarımızın neyse ki sağlık durumları iyi. Diyarbakır'ın artık bunlarla anılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Bir zamanlar Kürt kelimesinin dahi dile getirilemediğini hatırlatan Beyaz, artık devlet okullarında Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulduğunu kaydetti.

"Gelinen noktanın huzurunu ve mutluluğunu yaşamak istiyoruz"

Beyaz, şöyle konuştu:

"Rahmetli Musa Anter, İstanbul'da Kürtçe Enstitü kurduğu zaman çok büyük dirençlerle karşılaşmış, büyük mücadele vermişti. Artık huzur içinde yaşamamız gerekirken bunun bozulmaya çalışılmasına üzülüyorum. Bu gelişmeler belki yeterli olmayabilir ama yeni gelişmeler altyapısı sağlandıkça ortaya çıkacak. Biz gelinen noktanın huzurunu ve mutluluğunu yaşamak istiyoruz."

AA Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem Gültekin ise, Beyaz'a gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, olayda yaralanan fotomuhabiri Bağış'a 10 günlük iş görmez raporu verildiğini belirtti.

AA olarak tarafsız bir yayın ortaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Gültekin, şunları kaydetti:

"Bütün siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına eşit mesafede yayın yapıyoruz. Her haberi veriyor, hiçbir ayrım gözetmeden tüm etkinliklerde bulunuyoruz. Çözüm sürecinin yaşandığı bir dönemde böyle nahoş bir olayla karşılaşmak bizi üzdü."

" İnşallah bu son olur ve bizimle kalır"

Görevlerinin gazetecilik olduğunu ve bunu icra etmeye devam edeceklerine dikkati çeken Gültekin, "Artık bu bölgeden batıya töre, terör, kan ve gözyaşı haberleri servis etmek istemiyoruz. Bu bölgeden iyi, örnek oluşturacak, güzel haberler servis etmek istiyoruz. İnşallah bu son olur ve bizimle kalır diyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Nazıcan, Dicle-Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı, Zeytindalı Barış Platformu Sözcüsü Muhammed Akarsu, Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Serdar Tuncer, Ay-Der adına Deniz Arıtekin ile AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri AA Diyarbakır Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Mine Lök Beyaz Hüseyin Bağış Diyarbakır Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title