Haberler

Aa Kuzey Kafkasya'da Haber Ağını Genişletiyor

AA Genel Müdürü Öztürk: "Amacımız Kuzey Kafkasya bölgesindeki haber ağını genişleterek, bölgenin dünya kamoyunda tanınmasını sağlamak"

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Kuzey Kafkasya ziyaretinde yerel medya yöneticileriyle buluştu. Öztürk, AA'nın Kuzey Kafkasya'daki haber ağını genişleterek bölgenin dünya kamuoyunda tanınmasını amaçladıklarını söyledi.

Öztürk, Kuzey Kafkasya bölgesi ziyareti çerçevesinde Rusya'ya bağlı Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyeti'nde yerel basın yöneticileriyle bir araya gelerek, AA'nın 2020 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi.

Kafkas halklarının zengin kültür ve geleneğe sahip olduğunu belirten Öztürk, dünya kamuoyunun bölge halklarının sosyal yaşantısı ve kültürüne büyük ilgi duyduğunu vurguladı. Öztürk, buna rağmen Kuzey Kafkasya kültürünün dünyada yeterince tanınmadığının altını çizerek, "Anadolu Ajansı olarak amacımız, Kuzey Kafkasya bölgesindeki haber akışımızı ve haber ağımızı genişleterek, bölgenin sesini duyurmak ve dünya kamuoyunda tanınmasını sağlamaktır" dedi.

Türkiye başta olmak üzere AA abonelerinin bulunduğu ülkelerde Kuzey Kafkasya'dan göç eden çok sayıda kişinin yaşadığını hatırlatan Öztürk, oluşturulacak haber ağı ile hem Kuzey Kafkasya ile Orta Doğu, Afrika, Balkanlar ve diğer bölgeler arasında haber alışverişinin sağlanacağını hem de Türkiye ile Kuzey Kafkasya arasında bir köprü kuracaklarını ifade etti.

Toplantıya, Karaçay Çerkes Gazeteciler Birliği Başkanı Olesya Mhtse, Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti İletişim Bakan Yardımcısı İslam Xubiyev, Çerkessk TV Müdürü İnal Gaşokov, Noğayın Sesi gazetesi Müdürü Altınay Ayuova, Arxız 24 TV Genel Müdürü Anna Kazakova, Arxız 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Andrey Paşenko, Karaçay Çerkes Haber Ajansı Müdürü Rustam Lahov ve Karaçay Çerkes Devlet TV Müdürü Grigoriy Brınza katıldı.

-KÇR medya grubu ile işbirliği protokolü imzalanacak

AA Genel Müdürü Öztürk, Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Djanibek Suyunov ve İletişim Bakanı Evgeniy Kratov ile de bir araya gelerek AA'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kuzey Kafkasya'dan haber akışının artırılmasını sağlamak için bölgeyi bizzat ziyaret ettiğini dile getiren Öztürk, Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyeti ve AA'nın işbirliği çerçevesinde, bünyesinde televizyon kanalı, haber ajansı ve radyo kanallarının bulunduğu KÇR medya grubu ile işbirliği protokolü imzalayacaklarını kaydetti.

Suyunov da bölgede AA gibi bir haber ajansının faaliyet göstermesinin Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyeti'ne gerek ekonomik anlamda gerek gazeteciliğin gelişmesi noktasında katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Kafkasya Karaçay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title