Haberler

Aa Haber Akademisi'nde Mezuniyet Heyecanı

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk: (2) "Washington'daki Obama fotoğrafı, AA'dan alınıyorsa bu, kurduğumuz hayalin gerçekleştiği anlamına geliyor" "94 yıllık tarihinde ilk defa Amerikan medyası AA fotoğraflarıyla tanışıyor.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, " Washington'daki Obama fotoğrafı, AA'dan alınıyorsa bu, kurduğumuz hayalin gerçekleştiği anlamına geliyor" dedi.

"AA Haber Akademisi Foto Muhabirliği ve Kameramanlık Eğitim Programı" mezunlarının sertifika töreninde konuşan Öztürk, AA'nın yaptığı multimedya çalışmalarının Türkiye'deki standardının çok üzerinde olduğunu, bu yüzden de Türkiye'de satılamadığını söyledi.

Türk medyasında çok ciddi bir kalite sorunu olduğunu ifade eden Öztürk, "Bir dosya hazırlamak, bir belgesel hazırlamak, bir multimedya hazırlamak, estetik bir şey hazırlamak hiç kimsenin böyle bir kaygısı yok. Kaygınız olmayınca da hazırladığınız ürün havada kalır. Ama bu konuda çok ısrarlıyız. İnşallah önümüzdeki günlerde multimedya ürünlerini, sadece yurt dışı pazarında satacağız. Orada daha büyük bir pazar var ve bizi anlıyorlar. Biz, Türk medyasını bir yere doğru çekiyoruz. Türkiye'deki diğer meslektaşımız olan rakip ajanslar bize bakarak, kendilerini mecburiyetten bir yere gelmek zorunda hissediyor. Türk televizyon ve gazeteleri de ajansın yapmış olduğu özel habercilik standardını yakalayabilmek için bir çaba gösteriyor. Anadolu Ajansı, Türk medyasının kalitesini artıran bir kök hücre gibidir" değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk, Time dergisinin, ABD Başkanı Barack Obama'nın Washington D.C'de yaptığı bir konuşmasının fotoğrafını AA'dan almayı tercih ettiğini altını çizerek, "Orada Reuters da var, AP de var, Time'ın belki kendi fotoğrafçısı da var. Ukrayna'daki krizin fotoğrafını bizden almalarını anlarsın ama Washington'daki Obama fotoğrafı, AA'dan alınıyorsa kurduğumuz hayalin gerçekleştiği anlamına geliyor. 3 yıl önce kurduğumuz büyük hayalin, ilk adımlarıdır bunlar. Bizi yıllar sonra daha iyi anlayacaklar, daha iyi anlatacaklar, daha farklı bir şey olduğunu söyleyecekler. O karenin, Obama'nın fotoğrafının Time'a girmesi sıradan bir şey değildir" diye konuştu.

"Türkiye'de en iyi maaşı AA ödüyor"

Ajansa ilk geldiğinde kendisi ve ajansla ilgili çıkan haberlerin başında, kurum çalışanlarının maaşları olduğunu vurgulayan Öztürk, son 2 yıldır ajansta çalışanların maaşlarıyla ilgili bir haber yapılmadığını söyledi.

Öztürk, şöyle konuştu:

"O zaman demiştim ki, 'Maaşımız yüksek değil, bizim üretimimiz düşük.' Yüksek üretim yaparsanız kimse sizin maaşınızı konuşmaz. Siz hiç 'Reuters'ın Ceo'su aylık 100 bin dolar maaş alıyormuş' diye bir haber duydunuz mu, kimse bunu konuşmaz, adam hak ediyor bunu. Ben hala bizim çalışanlarımızın maaşlarını uluslararası standartlarda düşük olduğunu düşünüyorum, kesinlikle artıracağız bunu. Ortadoğu'daki başarımız öylesine güçlü ve etkin ki, hep insanlarımızı transfer ediyorlar. Maalesef onlarla yarışacak gücümüz yok. Ekonomi editörü Kahire'deki arkadaşımızı aylık 12 bin dolarla transfer etti bir Arap dergisi. Balkanlardaki haber müdürümüzü CNN International genel müdür olarak transfer etti. Pazarlama departmanımızın temsilcisini ekran yüzü olarak transfer etti CNN, kesinlikle hak ediyorlar. Ama standart olarak söylüyorum evet, Türkiye'de en iyi maaşı AA ödüyor çünkü en iyi insanları biz çalıştırıyoruz. Bugün çalışan insan kalitemiz hepsinden çok yüksek. Türkiye'deki tek sendikalı kurum olarak da bundan son derece gurur duyuyoruz."

"İlk defa Amerikan medyası Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarıyla tanışıyor"

Öztürk, kuruma fotoğraf makinası aldıklarını, bunun sonucunu da Time dergisine kapak olarak aldıklarını anlattı. Fotoğraf servisinin günlük İngilizce alt yazılı olarak 500 fotoğraf yayınladığına dikkati çeken Öztürk, "Oradaki maliyetimiz ilk başlarda herkesin gözüne çok geldi. Şu anda fotoğraf departmanımız aylık orada çalışan arkadaşlarımızın tamamının maliyetlerini çıkartacak satış yapıyor. İnşallah Anadolu Images'ı açtığımızda fotoğraftan kazandığımız para, fotoğraf makinelerimize harcadığımız paranın on katı olacak. Sadece biraz zaman gerekiyor bize. The Guardian'da, Le Figaro'da, Washington Times'ta, New York Times'da AA'nın tarihinde hiçbir zaman fotoğrafı yayımlanmamıştır, bırakın fotoğrafı haberi bile yayımlanmamıştır. 94 yıllık tarihinde ilk defa Amerikan medyası AA'nın fotoğraflarıyla tanışıyor. İlk defa Avrupa'nın en önemli gazeteleri Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarıyla tanışıyor. Buna 'devrim' demekten başka ne diyebilirsiniz. Bu Anadolu çocuklarının yaptığı bir devrimdir. Biz CNN'den transfer yapmayıp bunu gerçekleştirdik ya da Le Figaro'dan transfer etmedik. O yüzden yaptığımız şeyin çok kıymetli olduğunu bir kere daha hatırlatıyorum" diye konuştu.

Ajansın fotoğrafta gösterdiği başarının bu seneden itibaren videoda da gösterileceğine inandığına değinen Öztürk, Getty Images ile yapılan anlaşma neticesinde bir sonraki ay, video satışlarını başlanılacağını bildirdi.

Öztürk, 2015'te AA'nın kendi kurumsal yapısını tamamladığı ve kendini gösterebildiği bir sene olacağına inandığını kaydetti.

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı başarıyı göstereceğiz"

30 Mart yerel seçiminde Türkiye tarihini etkileyebilecek bir şey yaptıklarını bildiren Öztürk, "Hiç abartmadan ve çarpıtmadan söylüyorum. 30 Mart'ta AA'nın sandık başından veri yayınlaması, Türkiye'nin tarihini etkileyebilecek bir önemdedir" dedi.

Öztürk şöyle devam etti:

"Bu ajansın ne kadar stratejik bir kurum olduğunu gösteren çok önemli bir şeydir ve ajans tarihi açısından kesinlikle not edilmesi gereken bir konudur. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de inşallah aynı başarıyı göstereceğiz. Türkiye'nin hak ettiği alternatifli yayın sistemiyle demokrasimiz daha da güçlenecek. Bugün Türkiye'nin demokrasisini, demokratikleştirme sürecini en çok etkileyen kurumlardan biriyiz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Kürtçe Çalıştayı ajans tarihinde ilk defa gerçekleşen bir şeydir. Kürt sorunu konusunda da ilk defa bu kadar cüretkar konuşabilen bir ulusal ajans var. Bu yüzden AA'nın yaptığı haberleri kesinlikle bir haber olarak görmeyin."

Öztürk, Türkiye'de insan kaynağı yetiştiren bir kurum olduklarına dikkati çekerek, diğer kurumlarla bu alanda yarışmak istediklerini de dile getirdi.

Fotoğraf muhabirliği öğrencilerini temsilen Özge Elif Kızıl ve kameramanlık eğitimi öğrencilerini temsilen Bestami Bodruk da eğitim gördükleri sürede çok zorlu bir eğitimden geçtiklerini, alanında profesyonel ve başarılı kişilerden eğitim aldıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile AA yöneticileri ve servis editörleri, öğrencilere sertifikalarını verdi. Dereceye girenlere hediyeleri verildikten sonra yaş kütüğüne plaket çakıldı.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Barack Obama Washington Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title