Haberler

Erdoğan Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Antalya, Amasya, Ankara, Bolu, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Sakarya ve Şanlıurfa'dan gelen muhtarlarla bir araya geldi. Erdoğan'ın, toplantıda yaptığı konuşmanın satır başları şunlar:

"Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan, örgütün sığınaklarında teröristlere canlı kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden, terör örgütünün her eyleminde ön safta yer alan milletvekili, milletvekili değil teröristin ta kendisidir"

- "(HDP milletvekilleri için düzenlenen fezlekeler) Meclisimize gönderilen bu fezlekeler Mecliste karşılığını bulmalıdır diye düşünüyorum. Bu fezlekelere karşı tüm milletvekilleri bence sağduyulu davranıp gereğini yapmalıdır. Artık milletimizin buna tahammülü kalmamıştır"

- "Suriye'nin gerçek sahiplerinin dışlandığı, onların fedakarlıklarının ve beklentilerinin karşılanmadığı bir ateşkes sadece Esed rejimine ve onunla birlikte hareket edenlerin ekmeğine yağ sürecek demektir"

"Şu anda PYD/YPG'nin ofisini, Moskova'nın göbeğinde Rusya açtırdı. Hadi bakalım ey Rusya, sen şimdi neyle bunu izah edeceksin? Yarım milyon insanı öldüren bir rejimle bunun karşısında hayatta kalma mücadelesi veren insanları aynı kefeye koymak için herhalde vicdansız olmak gerekir"

(14.47-15.48) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin'in Cerattepe bölgesinde yürütülmesi planlanan madencilik faaliyeti ve son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili Artvin heyetiyle görüştü. Görüşmede, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar Cerattepe bölgesinde yürütülmesi planlanan madencilik faaliyetinin durdurulması yönünde karar alındığı bildirildi.

(12.14-13.46-15.27 ) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Yıldırım'ın açıklamalarının öne çıkan başlıkları şöyle:

- "PYD'nin terör örgütü olduğunu kanıtlayan olay ve belgelere rağmen ABD'nin bu tutumunu anlamakta zorlanıyoruz"

"2010 referandumundan sonra cumhurbaşkanının vatandaş tarafından seçilmesiyle beraber fiilen başkanlık sisteminin hükümleri uygulanıyor. Biz diyoruz ki bu çelişkiyi ortadan kaldırın"

- "Kanal İstanbul Projesi gerçekleştirilecek ama biz bugüne kadar projeyle ilgili bir güzergahı resmen tanımlamadık"

"Bu yılın ikinci yarısından itibaren güzergahla ilgili her türlü sorun çözülmüş olur"

-"(Üçüncü köprü) Köprü aşağı yukarı tamamlanma aşamasına geldi. Zannediyorum son 150 metresi kaldı birleşmeye. Önümüzdeki 5-10 gün içerisinde köprü tabliyesiyle, askı halatlarıyla köprü silüeti ortaya çıkacak. Köprünün tamamen bitmesi mayıs ayında"

(11.40-11.52-12.06-13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Ankara'da patlamanın meydana geldiği Merasim Sokak'a karanfil bıraktı.Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hükümete açık çağrıda bulunuyorum; ülkeyi ya adam gibi yönetin veya sorumluluğu alıp istifanızı verin. Eğer bir ülke kan gölüne dönmüşse, eğer bu ülkede insanlar huzur içinde sokaklarda gezemiyorsa, 'yönetiminde bir sorun var' demektir. Birilerinin de siyasi sorumluluğu üstlenmesi gerekiyor" dedi.

(14.03) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Amerika ve Rusya başta olmak üzere vekalet savaşlarına katılan bütün güçleri uyardıklarını belirterek, "Eğer Suriye'deki soruna insani bir çözüm bulunamazsa, herkesi tatmin eden bir barış düzeni oluşturulamazsa artık vekalet savaşları sona erer ve bu ülkeler doğrudan doğruya savaşın tarafı haline gelir" dedi.

(11.58) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de çatışmaların durdurulması konusunda atılan adımları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

(11.41)

7- MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, partisinin Çanakkale il, Çanakkale Merkez ve Çorum Merkez İlçe teşkilatlarının, yeni teşkilat kuruluncaya kadar MHP Başkanlık Divanınca kapatıldığını bildirdi. MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP'nin olağanüstü kongreye genel başkan tarafından götürülmesini istediklerini ifade ederek, bunun herhangi bir kişi ya da grubu desteklemek için yapılmış bir talep olmadığını, bir demokrasi talebi olduğunu söyledi. Özdağ, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasına ilişkin dilekçeyi de genel merkeze ilettiğini açıkladı.

(11.12-14.53)

8- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 8 Şubat'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan asker, tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.

(08.47)

9- Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik süren hava destekli operasyonda, "Cehennem Deresi" olarak adlandırılan bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 9 terörist etkisiz hale getirildi.

(15.46)

10- Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, Nusaybin'deki PKK'lılara destek vermek için sınırı geçmeye çalışan 2 YPG'li yakalandı.

(15.20)

11- Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için Van'da kurulan taziye yerinde yaptığı konuşmada terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle DBP İl Eş Başkanı Caziye Duman gözaltına alındı. Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 11'e yükseldi.

(10.39)

12- Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kentteki bazı özel öğretim kursları, yurt ve özel okulların bağlı bulunduğu 4 şirkete, "suçtan gelir elde edildiğine dair kuvvetli şüphe" gerekçesiyle el koyuldu.

(13.36)

13- Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) "Tahşiyecilere kumpas" kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

(13.11)

14- MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan ancak aranan adreslerde tespit edilemeyen şüpheli avukatlardan Faruk Öksüz de yakalandı.

(12.59)

15- Bilim adamları, Atlas Okyanusu'na gök taşı düştüğünü açıkladı. Brezilya açıklarına düşen gök taşı, Çelyabinsk Oblastı kentine düşen ve büyük bir patlamaya yol açan meteordan sonra en büyük ateş topunu oluşturdu. Gök taşı, 13 bin ton TNT'ye eşdeğer bir enerji açığa çıkardı.

(13.29)

16- Alman Bertelsmann Stiftung Vakfının araştırmasına göre, Schengen anlaşmasının son bulması, önümüzdeki 10 yılda AB ekonomisine 427 milyar avro ila 1,4 trilyon avro arasında maliyet çıkaracak.

(10.08)

17- Türkiye genelinde satış sonucu el değiştiren konut sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azalışla 84 bin 556 oldu.

(10.40)

18- Küresel Politika Enstitüsü (Global Policy Institute) Başkanı ve Washington'daki BAUI Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler profesörü Prof. Dr. Waled Phares, Obama yönetiminin Suriye kriziyle ilgili politikasındaki stratejik zikzakları ve terör örgütü YPG bağlamında Ankara-Washington hattında beliren görüş ayrılığının arka planını AA için değerlendirdi

(14.30) (Görüş)

19- Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, kontrol ettiği bölgelerde kendi ideolojisine yakın olmayan Kürt partilerine ve siyasetçilere yaşam hakkı tanımıyor. Diğer Kürt partilerinin bölgede çalışmasını engelleyen PYD, Irak'ta Barzani himayesinde eğitilen 6 bin Suriyeli Peşmergenin kendi bölgesine dönmesine de izin vermiyor.

(12.22) (Analiz)

20- Rus savaş uçakları, Humus'ta muhaliflerin kontrolündeki Telbise ilçesinde bir okulun yakınına saldırdı. Saldırı sonucunda en az bir öğrenci hayatını kaybederken, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 15 sivil yaralandı.

(14.17)

21- Uluslararası Göç Örgütü (IOM), bu yıl Avrupa'ya deniz yoluyla ulaşan sığınmacı sayısının 100 bini aştığını bildirdi.

(10.50)

22- İran, 26 Şubat'ta 5'inci Uzmanlar Meclisi ve 10'uncu dönem milletvekili seçimleri için sandık başına gidiyor. İran toplumu için büyük önem taşıyan her iki seçim de ülkedeki reformcu, muhafazakar ve Cumhurbaşkanı Ruhani hükümetini destekleyen ılımlıların rekabetine sahne olacak. Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin aralarında ülkenin önemli din adamlarının ve mevcut milletvekillerinin de bulunduğu çoğu reformcu kanattan birçok adaya Uzmanlar Meclisi ve Parlamento seçimlerine katılma izni vermemesi ülkede tartışma konusu.

(15.10) (Grafikli-Analiz)

23- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda 2-0 kazandığı maçın rövanşında yarın Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Rusya İçişleri Bakanlığı, Lokomotiv Moskova-Fenerbahçe karşılaşması öncesinde Rus taraftarlara taşkınlık yapmama uyarısında bulundu.

(09.43-13.11)

24- Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında yarın İtalyan ekibi Lazio'ya konuk olacak.

(09.20)

25- FIFA'da 26 Şubat Cuma günü yapılacak başkanlık seçimi, yolsuzlukların gölgesindeki futbol dünyasını yöneten organizasyonun güvenilirliğini yeniden kazanabilmesi açısından da önem taşıyor. 28 ülkeden 25 bin taraftarın katıldığı ankette, futbolseverlerin yüzde 69'u FIFA'ya güvenmediği yönünde görüş belirtti.

(13.48) (Analiz)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title