Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan'da yaptığı konuşmada, öne çıkan satır başları şöyle: "Silopi'den sonra perşembe günü Cizre'de de beklenen sonuca ulaştık ve başarılı operasyonlar tamamlandı.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan'da yaptığı konuşmada, öne çıkan satır başları şöyle:

" Silopi'den sonra perşembe günü Cizre'de de beklenen sonuca ulaştık ve başarılı operasyonlar tamamlandı. Silopi'den sonra Cizre'de de bir tek çukur kalmamıştır, bir tek barikat kalmamıştır, bir tek mayın kalmamıştır. Cizre sokakları da bugün vatanın diğer sokakları gibi emniyete, huzura kavuşmuştur."

"Nasıl yüzyıl önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu bizden koparmaya çalışan istilacılar ve onların işbirlikçisi çeteler başarısız olmuşsa bugün de yurt dışından birtakım planlarla, bu ülkeyi bölmek isteyenler ve onlarla işbirliği yapan çeteler mutlaka başarısız olacaktır."

"Bayırbucak bir gün özgür olacaktır, aynen Erzincan'ın 1,5 yıllık esaretten sonra özgür olduğu gibi. Suriye bir gün özgür olacaktır, aynen işgale karşı şahlanan milletimizin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni özgürce kurduğu gibi. İnşallah bir gün bütün bu kardeşler birlikte yeni bir kardeşlik destanı yazacaklar, Ortadoğu halkları hep beraber omuz omuza geleceğe yürüyecek."

(15.35/14.15/14.03) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dünyada vekalet savaşları ve küresel adaletsizlik olmak üzere iki büyük küresel sorun bulunuyor. Dünya sisteminin amacı, bir denge durumunun oluşmasıdır. Dengenin ortada kalmadığı durumlarda düzen yerini düzensizliğe, barış yerini savaşlara bırakır" dedi.

(11.09) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Cizre ilçesinin tamamının kontrol altına alındığı, devam eden operasyonda 5 bölücü terör örgütü mensubunun yakalandığı bildirildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör operasyonunda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü GATA'da şehit olan polis memuru Kemal Yılmaz'ın cenazesi Konya'da toprağa verildi.

- Mardin'in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca otomobile yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu biri çocuk 2 kişi hafif yaralandı.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H adına izinsiz gösteriler düzenlediği iddia edilen 6 şüpheli gözaltına alındı.

HDP Parti Meclisi sonuç bildirgesinde, "Bugün hem umudun büyütülmesi hem de farklılıklarına rağmen demokrasi mücadelesinde bir tarafta duranların ortaklıklarını geliştirmeleri zamanıdır" ifadesine yer verildi.

(13.54/13.38/13.26/12.18/13.17) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, son verilere göre Silopi'de 4 bin 500 ailenin ziyaret edildiğini belirterek, "Bu da yaklaşık 35 bin civarında vatandaşımıza tekabül ediyor. Yaklaşık Silopi'nin yarısından fazlasını ziyaret etmiş durumdayız" dedi.

(15.42) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştü.

(10.34)

6- Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Hatay'daki 21. HAWK Batarya Komutanlığı ve 208 Numaralı Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığında incelemelerde bulundu.

(12.05) (Fotoğraflı)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güneydoğu Anadolu Projesi'nde (GAP), 31 Aralık 2019 saat 16.59'da Bakanlıklarıyla ilgili bütün hizmetlerin tamamlanmış olacağını bildirdi.

(13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, etle ilgili tavan fiyat uygulaması konusunda, "Bu kararları aldıktan sonra kimsenin keyfi olarak hareket etme hakkı yok. ya gelip beraber bu kararı almayacaktık ya da aldığımız bu karara uyacağız. Başka yolu yok bu işin. Çocuk oyuncağı değil bu, 78 milyonun hukukunu koruyoruz, hakkını korumak için yola çıkmışız" değerlendirmesinde bulundu.

(14.25)(Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Erzurum'da 2007'de ortaya çıkan ve Fetullah Gülen'in kardeşi ile yeğeninin de şüpheliler arasında yer aldığı 15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına ilişkin soruşturmayı akamete uğrattıkları iddia edilen 3'ü emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere 16 polis hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

(13.13)

10- Gaziantep'te yaşayan Suriyeli sığınmacılar, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını sokak tiyatrosuyla protesto etti.

(14.11)

11- Güvenlik güçleri, sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan bin 855 kişiyi yakaladı.

(14.12)

12- Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, kendisinin de aralarında yer aldığı muhaliflerin olağanüstü kongre talebine ilişkin, "Bizim emsal olarak gösterdiğimiz Saadet Partisi kongresi kararının aslı, ilgili mahkemeden istendi. Bundan 15 günlük süre içinde deliller toplanarak hızlı bir karar verileceği anlaşılıyor" dedi.

(12.04) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Avrupa'nın güvenlik düzenini istikrarsızlaştıran adımlar attığını, NATO'nun buna karşı savunma ve caydırıcılığını güçlendirmeye devam ettiğini söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya ile Batı'nın yeni bir Soğuk Savaş dönemine doğru sürüklendiğini söyledi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Rusya'nın Suriye'de sivilleri bombalamayı durdurmasını istedi.

(13.19/13.12/12.09)

14- Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 46 gün önce kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u arama çalışmaları sürüyor.

(13.27)

15- Ağrı Dağı'na gerçekleştirdiği tırmanıştan rahatsızlanarak geri döndükten sonra kaybolan İran uyruklu kadın dağcı için arama çalışmaları başlatıldı.

(14.59) (Fotoğraflı-Görüntülü)

16- Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Gençlerbirliği, sahasında Bursaspor'u 2-0 yendi.

(15.36)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Erzincan Silopi Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title