Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'taki Ertuğrul Tekke Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'taki Ertuğrul Tekke Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şunlar:

- "(Cizre'de yaralılara ambulans gönderilmediği iddiası) Bunların hepsi yalan. Bir kere orada sürekli olarak ambulans var ve dün zaten bakanımız da açıkladı. Açıkladığı andaki sayılar, 5-6 ambulans orada bekletiliyor. 'Alın yaralıları, getirin güvenli bölgeye ve biz buradan hemen onları hastaneye götürelim' deniliyor. Ambulanslar hazır ama bunlar yaralıları oraya kasıtlı götürmüyor. Belki de yaralı değiller. Ateş menziline ambulansları sokup, orada ambulanslara karşı, kendilerine göre orada bir üstünlük temin etmek... Dertleri bu. Tabii ki orada da ilgili arkadaşlar gerekli tedbiri almak durumundalar"

"(HDP'li milletvekillerinin açlık grevi) Bu oyunlara asla gelmeyiz. Açlık grevi yapabilirler, şunu da yapabilirler, bunu da yapabilirler. Bunların yeri parlamentodur. Bunların gelmesi gereken yer parlamentodur. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Terör örgütünün şu anda bunlar tamamıyla orada taşeronu gibi adeta hareket ediyorlar. İş tam tersine dönmüş vaziyette"

"(Leyla Zana ile görüşme) Öncelikle şunu söyleyeyim, burada birinci derecede bir defa yeminini yapması lazım. Parlamentoda yemini yapmadıktan sonra zaten böyle bir kabul söz konusu olmaz. Ancak geçenlerde yanındaki danışmanı veyahut da özel kalemi bilemiyorum, özel kalemimi arayarak söylediği bazı şeyler var, yani eğer kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa zaten gelmesine de gerek yok"

(15.16) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan ziyaretinin ilk gününde umre yaptı.

(11.48)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağbal'ın açıklamalarının satır başları şunlar:

- "Milli Piyango ile ilgili özelleştirmeyi 2016 yılı içinde yapmak istiyoruz"

"KDV iadelerinin yapıldığı vergi daireleri çok dağınık. Dedik ki uzmanlık vergi daireleri kuralım. Belirli yerlerde bunları toplayalım, çok daha hızlı bir şekilde biz bu işi yapabilelim"

"(Taşeron işçilerin kadroya alınması) Tahmin ediyorum, 21 Mart'tan önce bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi mutlaka Meclis'e sevk etmiş oluruz. Bu konuda Bakanlar Kurulu kararını çıkarmış olacağız. Çünkü bizim orada taahhüdümüz var"

- "Terörist aktiviteler sonucunda vatandaşın malında mülkünde meydana gelen zararları karşıladık, karşılamaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar yaklaşık 4-5 milyar liraya kadar geçmişten gelen bütün hasarlar karşılandı. Bugün de terörist unsurların o bölgede insanımızın malına mülküne karşı verilen zararlar telafi edilecek"

(11.13-11.26-11.42) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Cenevre'deki Suriye görüşmeleri başlıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında rejim heyeti ile bir araya geleceği bildirildi.

(13.51)

Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde rejim ve muhalefet heyetleri ile ayrı ayrı yürütülmesi planlanan görüşmeler, İsviçre'nin Cenevre kentinde bugün başlıyor ancak muhalefet, talepleri kabul edilinceye dek görüşmelere katılmayacağını söylüyor.

(11.43)

5- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen'in cenazesi Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, şehit Piyade Yüzbaşı Yigitcan Çiğa'nın cenazesi Mersin'de, özel harekat polisi Mehmet Bora Tayfur'un cenazesi Ankara'da, şehit Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş'in cenazesi de Tokat'ın Pazar ilçesinde toprağa verildi.

(14.08-14.25-14.48- 14.51) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda polis memuru Mehmet Bora Tayfur'un, aynı çatışmada şehit edilen Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen'i çatışma bölgesinden kurtarmak istediği sırada şehit düştüğü belirlendi.

(12.05)

7- Şırnak'ın Cizre ilçesinde bodrum katında yaralılar bulunduğu iddia edilen evin yakınlarında teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir uzman çavuş şehit düştü.

(10.55)

8- Genelkurmay Başkanlığından, devam eden terör operasyonları kapsamında dün Cizre'de 7, Sur'da 4 olmak üzere 11 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(10.51)

9- Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında tüm sanıkların beraatine karar verdi.

(14.19)

10- Yargıtay, Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki 16 sanıklı JİTEM davası ile yazar Musa Anter'in öldürülmesi ve AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun yaralanmasına ilişkin Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki 4 sanıklı davanın birleştirilmesini kararlaştırdı.

(12.55)

11- "Çiyager" olarak tanınan şarkıcı Mehmet Karakuş, HDP'yi eleştiren açıklamalarının dün gazetelerde yayınlanmasının ardından Diyarbakır'daki evinin önünde saldırıya uğradı. İki kolu ve el bileğinde kırık bulunan Karakuş, ameliyat edildi. Karakuş, "Saldıran 6 kişinin içinde tanıdığım kişiler de vardı. Daha önce de bu kişilerden tehdit aldım" dedi.

(12.57) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları iddiasıyla 6 kişi hakkında, 15'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

(15.13)

13- Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce, gazetecilik faaliyeti dolayısıyla, ceza infaz kurumlarında tutuklu ve ya hükümlü herhangi bir şahsın bulunmadığı bildirildi.

(11.16)

14- Türkiye'nin ihracatı, 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 8,7 azalarak 143 milyar 935 milyon dolar, ithalatı yüzde 14,4 düşerek 207 milyar 203 milyon dolar oldu. Dış ticaret açığı, yüzde 25,2 gerileyerek 63 milyar 268 milyon dolara indi. İhracat, geçen yılın aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,1 azalarak 11 milyar 802 milyon dolar oldu. Aynı dönemde ithalat yüzde 17,5 azalarak 17 milyar 984 milyon dolar olarak gerçekleşti.

(10.21)

15- TBMM Genel Kurulu'nda, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, doğum yapan memur, analık izni sonrasında yarı zamanlı çalışabilecek. Çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı sağlanacak. Basit usulde vergilendirilen esnafın 8 bin liraya kadar olan kazançları vergilendirilmeyecek. İlk defa iş kuran genç girişimcilere vergi muafiyeti getiriliyor. Muhtar maaşları bin 300 liraya yükseltiliyor. Polisler ve uzman erbaşların ek göstergeleri artırılıyor. Gübre ve yemde KDV sıfırlanıyor.

(01.40)

16- Rus enerji devi Gazprom, Türkiye'de özel sektörde bulunan doğalgaz şirketlerine uyguladığı indirime son verme kararı aldı.

(09.48)

17- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Sanayi Kapasite Raporu'na göre, geçen yıl geçerliliği devam eden kapasite raporu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 0,85 artarak 72 bin 433'e çıktı. En çok Sanayi Kapasite Raporu İstanbul'da, en az Bayburt'ta düzenlendi.

(11.52)

18- Rusya, Suriye'de askeri yığınağını artırıp hava saldırılarına başladığı 30 Eylül 2015'ten bu yana çatışmalarda 109 askerini kaybetti. Rus askerlerinin ölümü "devlet sırrı" olarak kabul edildiği için açıklanmıyor. Rejim güçlerini yoğun hava saldırılarıyla destekleyen Rusya'nın tüm çabalarına rağmen Esed, kontrol ettiği alanı sadece yüzde 1,3 genişletebildi. Muhalifler, Halep'in kuzeyinde, İdlib, Hama ve Humus'taki kazanımlarını koruyor. Hama'da stratejik noktaları ele geçiren muhalifler, Şam'ın Doğu Guta ilçesini güvenceye aldı

(10.46) (Grafikli)

19- ABD'de, 11 eyalette 31 kişide sivrisineklerden geçen ve anneye bulaşması halinde bebekte beyin hasarına neden olan Zika virüsü görüldüğü bildirildi.

(03.12)

20- Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Amerikalı bazı yetkililerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "yolsuzluğa karıştığı" açıklamalarına ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama beklediklerini söyledi.

(15.01)

21- Ay başında hidrojen bombası denemesi yaptığı iddia eden Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi hazırlığında olabileceği bildirildi.

(10.46)

22- Milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Barcelona Kulübü, "@fcbarcelona_tr" adıyla Türkçe resmi twitter hesabı açtı.

(14.34)

23- Fenerbahçe'nin, futbol, basketbol ve voleybol takımları hem Türkiye'de hem Avrupa'da liderliği rakiplerine kaptırmadı. Spor Toto Süper Lig'de maç fazlasıyla Beşiktaş'ın önünde bulunan Fenerbahçe'de, erkek basketbol takımı da THY Avrupa Ligi'nde rakiplerinin önünde bulunuyor. Sarı-lacivertlilerin kadın basketbol ve voleybol ekipleri de hem Türkiye'de hem Avrupa'da zirvede yer aldı.

(14.24)

24- Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkeklerin 2 numaralı seribaşı Andy Murray, 13 numaralı seribaşı Milos Raonic'i 3-2 yenerek finalde Novak Djokovic'in rakibi oldu.

(15.03)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Beşiktaş Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title