Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Hz. Ali Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından, Başika kampına sızma harekatı yapılmasına ilişkin soruyu cevaplandırdı. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Başika kampına bu sızma harekatını yapan, aldığımız bilgi arkadaşlarımızdan, DAEŞ terör örgütüne mensup oldukları söylenen ve bunlardan sanıyorum 18 kadarı etkisiz hale getirilmiş. Herhangi bir yaralı kamptaki arkadaşlarımızda söz konusu değil, böyle bir şey şu anda yok. Tabii bir şeyi ortaya koyuyor, Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor"

"Şu anda da Silahlı Kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve o eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı, bu tür şeyler karşısında da her an her şeye hazırlıklı olduğu da ortada. Zaten daha önce de ifade ettiğimiz gibi buraya giden güçlerimiz bir yerde bu eğitimi veren, özellikle subaylarımıza, görevlilerimize, onlara koruma amacıyla gitmiş olan ekiplerdir. Onlar da gereğini gerektiği zamanda yapıyor, yapacaktır"

(14.08) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, anayasa çalışmalarına ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Kahraman'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

- "Türkiye Büyük Millet Meclisimizde grubu bulunan dört parti; AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi genel başkanlarına birer mektup göndereceğim. Sayın genel başkanlardan, yeni bir uzlaşma komisyonu kurmamız ve önceki komisyon gibi, her partiden üç kişinin iştirak edeceği çalışmalar neticesinde bir metin ortaya koyabilmemiz için yardım ve desteklerini beklemekteyim"

"Bence yeni anayasa çıkar. Şu veya bu şekilde muhakkak ki anlaşma olacaktır. Bir konsensüs sağlanacağına ben yürekten inanıyorum"

"Herhangi bir görüşü, ne komisyona dikte ne de ifade etme durumum var. Ama benim ana özlemim; bugünkü sistemle sıkıntılar çeken bir Türkiye'deyiz. Bu sistem şu veya bu şekilde, şu veya bu isim altında elden geçirilmelidir, yeni çalışmaların da hedefi bu olmalıdır"

(10.36-11.49-11.50) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın vefatı nedeniyle Yeni Akit gazetesine taziye ziyaretinde bulundu.

(14.39)

4- Irak'taki Başika kampına düzenlenen saldırıya verilen karşılık sonucu terör örgütü DAEŞ üyesi 17 kişi etkisiz hale getirildi.

(10.39)

5- Genelkurmay Başkanlığından, Silopi'de 58 teröristin vatandaşların arasına karışarak kaçmaya çalışırken yakalandığı bildirildi. Yakalanan bazı teröristlerin etek giyerek ve örtünerek kaçmaya çalıştığı öğrenildi.

(13.16)

6- Şırnak'ın Silopi ilçesinde kültür ve sanat adı altında faaliyet yürüten Cudi Derneği (Cudi-Der) temsilciğinde çok sayıda bomba, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

(12.12)

7- Diyarbakır'da bölge halkının desteğini alamayan PKK'lı teröristler, vatandaşların evlerine saldırıyor.

(12.44)

8- İzmir'de "Fahrettin Altay-Evka3" seferini yapan metronun vagonu, bölge istasyonu girişinde hat üzerine düşen konteynerin çarpmasıyla devrildi, 12 yolcu yaralandı. İzmir Metro AŞ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kazaya trenin geçişi sırasında hatta düşen konteynerin metro vagonuna temas etmesinin neden olduğu bildirildi.

(09.10-09.56)

9- Yunanistan'a ait iki M-2000 uçağı tarafından, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden Türk F-16 uçağına, 5 dakika 20 saniye süre ile kilit atılarak tacizde bulunuldu.

(13.19)

10- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2007-2009 yılları arasında siyasetçi, bürokrat, yüksek yargı ve TSK mensupları ile gazetecilerin aralarında olduğu 432 kişinin "usulsüz dinlendiği" iddiasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra sulh ceza hakimliğince serbest bırakılan 3. sınıf emniyet müdürü savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

(10.26)

11- Yargıçlar Sendikası Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan cuma izni genelgesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açtı.

(14.55)

12- Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasında 115 bin kişinin oy kullandığını belirterek, bu kıyasıya yarışta birinci seçilenlerle finale kalan foto muhabirlerini kutladı.

(15.43)

13- Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, geçen yılın kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 0,9 geriledi. Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,58 artarak 130 değerine ulaştı.

(10.32-10.37)

14- "AA Finans Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, geçen yılın kasım ayında cari işlemler açığının 2,1 milyar dolar olacağını öngörüyor.

(14.08)

15- Körfez borsaları, geçen yıl 200 milyar dolarla tarihindeki en büyük değer kaybını yaşadı. Altı Körfez borsasının toplam değeri 904 milyar dolara geriledi.

(09.52)

16- Yılbaşı özel çekilişinde 55 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanan çeyrek bilet sahiplerinin ikramiyelerini aldıkları bildirildi.

(10.27)

17- Şam'da Esed rejimi ve Hizbullah milislerinin ablukada tuttuğu Madaya beldesindeki açlık krizi büyüyor. Halk gıda yokluğu nedeniyle tuzlu su ve kemik suyu gibi besin kaynaklarını değerlendirerek hayatta kalmaya uğraşıyor. Esed'in yakın çevresindeki milletvekillerinden Ahmed Şileş ise "Açlık politikası yanlış, belde tümden yakılmalı" açıklamasında bulundu.

(10.37)

18- Suriyeli Kürt şair ve yazar Jan Dost, Beşşar Esed rejiminin, PYD sayesinde Kürt bölgesini kontrol ettiğini ve ona karşı bir hareketin çıkmasına engel olduğunu belirtti.

(12.02)

19- Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denediği iddiası üzerine bu ülkeye yeni yaptırımlar uygulamayı tartışıyor.

(09.41)

20- Irak Müftüsü Şeyh Rafi Taha er-Rifaii, Suudi Arabistan'da Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in idamı bahane edilerek Sünni camilere saldırılmasının "mezhep çatışmasını" körükleme amacı taşıdığını belirtti.

(12.32)

21- Fransa'da Anayasa Mahkemesi, Yahudi soykırımını inkar eden ve ceza alan bir Fransız vatandaşının itiraz davasını karara bağlarken, kararında 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlayan 2001 tarihli yasanın iptali istemiyle müdahil taraf olarak katılan derneğin talebine değinmeyerek, söz konusu yasanın yeniden Danıştay'a götürülebilmesinin yolunu açtı.

(15.46)

22- Avrupa Birliği, Bangladeş'te son olarak Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında "insanlığa karşı suç işlediği" gerekçesiyle verilen idam kararının onanmasının ardından infazın ertelenmesi çağrısı yaptı.

(14.51)

23- ABD'nin terör şüphelilerini tuttuğu Küba'daki Guantanamo askeri hapishanesindeki 105 mahkumdan 46'sının başka ülkelere nakledilmesine onay çıktı.

(10.50)

24- Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, Katalonya resmi radyosuna verdiği demeçte "Barcelona'da hayalimi yaşıyorum. Düşünsenize Messi ile aynı sahada oynuyorsunuz. Bundan daha önemli bir şey yok" dedi.

(10.38)

25- Trabzonspor Kulübü, futbol takımının kaptanı Onur Recep Kıvrak'ın sözleşmesini, yıllık ücretinde indirime giderek 2020'ye kadar uzattı.

(14.44)

26- UEFA'nın bu yıl 15. kez düzenlediği, futbolda yılın en iyi 11'i oylamasının sonuçları açıklandı. Futbolseverlerin oylarıyla belirlenen 2015 yılının en iyi 11'inde Barcelona'dan 5 oyuncu yer aldı. Messi, 448 bin 445 oyla en fazla tercih edilen futbolcu oldu.

(14.04)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Beşşar Esed İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title