Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı nedeniyle mesaj yayımladı. Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, milletin en zor zamanında liderlik ettiği istiklal ve istikbal mücadelesini başarıya ulaştırdığını belirterek "Biz de bugün, ülkemizde ve bölgemizde yaşanan olaylar karşısında aynı dirayetle hareket ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Milletimizle birlikte, bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak, hep birlikte Türkiye olarak 2023 hedeflerimiz istikametinde mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız" ifadesini kullandı.

(12.09)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:  "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır."

(14.07)

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesaja yer verildi. Orgeneral Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, Atatürk'ün düşünce ve devrimlerini daha iyi anlamak ve anlatmak için bir fırsat olarak gördüklerini bildirdi.

(11.48)

2- AA'nın Makedonca haber yayınına başlaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansının (AA) Makedonca haber yayınına başlaması nedeniyle düzenlenen törende yeni yayın merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Akdoğan, "Türkiye'de 2013'te bir siyaset mühendisliği gelişimine şahit olduk. Sokak gösterileriyle hükümeti devirmeye çalıştılar, birtakım şantaj kasetleriyle hükümete karşı bir operasyon gerçekleştirmeye çalıştılar, terör olaylarını kullanarak, 'Acaba siyaseti baskı altına alabilir miyiz' diye çaba gösterdiler. Bu üç oyunu da Türkiye bozdu" dedi.

(13.30)

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, törende yaptığı konuşmada, "Anadolu Ajansı, Makedoncada yayın yapan ilk uluslararası haber ajansı olarak Makedonya'nın da sesi olacak" dedi.

(13.48)

3- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, 15-16 Kasım'da Antalya'da düzenlenecek G20 zirvesine ilişkin açıklamalarda bulunarak soruları yanıtladı. Kalın, "Şu ana kadar başarıyla yürüttüğümüz G20 dönem başkanlığını bu zirveyle de taçlandırmayı umut ediyoruz" dedi.

(15.05)

4- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Azimut Geleneksel 3. Uluslararası Finans Konferansı" kapsamında katılımcılara yaptığı sunumda, "Siyasi risk hiçbir zaman sona ermez. Ama siyasi risk çok minimize bir düzeye indi çünkü şimdi önümüzü görebiliyoruz. Önümüzdeki 4 yıl içinde Türkiye'de güçlü bir hükümet olacak" dedi.

(11.06) (Fotoğraflı)

5- CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinde olağanüstü kurultay çağrısında bulunarak, "Sorumlular hesabı versinler" dedi.

(14.19)

6- İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonda tutuklanan 17 kişi, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

(08.37) (Fotoğraflı)

7- 1 Kasım'da yapılan milletvekili genel seçimine ilişkin YSK'ya itirazlar, 11 Kasım'a kadar yapılabilecek

İtiraz süresinin tamamlanmasının ardından YSK'nın kesin seçim sonuçlarını 12 ya da 13 Kasım'da açıklaması bekleniyor

(09.47)

8- Kosova'nın Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'na (UNESCO) üyeliğiyle ilgili karar tasarısı yeterli oy çoğunluğunu sağlayamadığı için reddedildi.

(15.50)

9- Alman havayolu şirketi Lufthansa, kabin personelinin grevi nedeniyle bugün gerçekleştirmeyi planladığı 3 bin uçuştan 929'unun iptal edildiğini açıkladı.

(15.22)

10- Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Avrupa'daki sığınmacı krizinden dolayı Avrupa Birliği'nin (AB) dağılabileceği uyarısında bulundu.

(15.10)

11- Abdullah Öcalan'ın, yakalanmasından sorumlu tuttuğu Yunan devletine karşı açtığı tazminat davasının ilk duruşması yapıldı.

(13.27)

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title