Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yurtta, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenler düzenlendi.

- Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve devlet erkanının katıldığı törenle kutlandı. Tören, bu yıl daha sivil ve renkli görüntülere sahne oldu.

Törende konuşan Erdoğan, "Şartlar ne olursa olsun, tarihe geçen bir istiklal mücadelesiyle kurduğumuz, Cumhuriyet ile taçlandırdığımız devletimize yönelik her türlü tehdidin üstesinden gelecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz" dedi.

(10.51-11.56-15.25-12.51) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Beyaz TV'de, 7 Haziran'dan sonraki sürece ilişkin, "Bu süreçte bir oyun oynandı. 'AK Parti HDP ile birlikte hükümetin içerisine girip bir fotoğraf oluştursun da zorda kalsın' diye. Bir kurnazlık yaptılar ama kendi aleyhlerine döndü. Vatandaş dedi ki 'Niye onlara mahkum ediyorsun, sen neden girmiyorsun hükümete'. Hükümete girmiyorsun, seçimi desteklemiyorsun, diğer hükümet opsiyonlarına kapıyı kapatıyorsun, bu iş zaten bir tepki oluşturmuştu" dedi.

(09.12)

3- İçişleri Bakanı Selami Altınok, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetlerinin kesinlikle bütün terör örgütleriyle en kararlı şekilde mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Bu mücadele azmimiz seçimlerle alakalı bir mücadele azmi değildir" dedi.

(14.18) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Doğu Anadolu Bölgesi'nde diğer illerde olduğu gibi Van, Muş ve Hakkari'de de seçmenin huzurlu bir şekilde sandık başına giderek oyunu kullanabilmesi için gerekli tedbirler alındı.

(15.15)

6- İstanbul'da son bir haftada benzer şikayetlerle hastaneye başvuran ve hayatını kaybeden 5 kişinin metil alkolden zehirlendiği ileri sürüldü. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda, sahte içki ürettiği ve sattığı iddiasıyla 10 kişi yakalandı.

(00.01)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'daki sahte içkiden ölümlere ilişkin, "Altı vakamızı ne yazık ki kaybettik, 23 vatandaşımızın servislerde tedavileri devam ediyor. Dokuz hastamız yoğun bakımda entübe şekilde, yani durumları daha ciddi. Beş hastamız ekstübe durumda yoğun bakımlarda, 15 hastamızı taburcu ettik" dedi.

(13.08)

8- Genel Seçime doğru

Türkiye, 26. Dönem Parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere 1 Kasım'da sandık başına gidiyor. Seçimde 54 milyon 49 bin 940 seçmen, 175 bin 6 sandıkta oy kullanacak. Seçime 16 siyasi parti katılacak, 21 bağımsız milletvekili yarışacak.

(09.41)

Milletvekili Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla BYEGM ile AA işbirliğinde seçim günü İstanbul'da basın merkezi kurulacak.

(10.16)

Yurt dışından diplomatik kuryeyle getirilen 1 milyon 160 bin oy pusulası, sayıma hazır olması için ağzı mühürlü torbalarda sandıklara yerleştirilmeye başlandı. Gümrük kapılarında kullanılan oyların da dahil edilmesiyle 1 milyon 300 bini bulması beklenen yurt dışı oy pusulaları, ATO Congresium'da 1 Kasım akşamı oy verme işleminin bitmesinin ardından sayılacak.

(11.28)

9- "Selam Tevhid'de kumpas" iddianamesinde, "2011/762 sayılı dosya (sözde Kudüs ordusu terör örgütü soruşturması), acele bir şekilde kapatılarak emniyet müdürlüğünden gizlice çıkarılmak istendi ve dinleme işlemlerine ilişkin log kayıtları silinerek dosya üzerinde yapılan işlemler gizlenmeye ve yok edilmeye çalışıldı. Şüphelilerin gerçekleştirdikleri eylemin vahametini bildikleri ve suç delillerini imha etme amacı taşıdıkları anlaşıldı" denildi.

(14.41)

10- Sakarya merkezli 4 ilde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 zanlı tutuklandı, İstanbul'da ise 7'si çocuk 26 kişiden 5'i hakkında tutuklama kararı verildi.

(12.19-13.05)

11- Diyarbakır ve Şırnak'ta, terör örgütü mensubu 9 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

(13.36)

12- Van'da merkez üssü Muradiye ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Muradiye ilçesinde bir kişinin yaralandığı depremin ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı.

(13.28-15.14)

13- Ege Denizi'nde sığınmacıları taşıyan bir teknenin dün Midilli Adası yakınlarında batmasıyla yaşanan felakette 242 kişinin kurtarıldığı, 7 cesede ulaşıldığı ve 34 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

(15.38)

14- Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı, Kasım 2013-Ekim 2015 arasında arabuluculuk için yapılan bin 53 başvurudan bin 32'sinin anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı. Başvurulardan 705'inin işçi-işveren uyuşmazlığı kapsamında olduğu bildirildi.

(14.17)

15- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Batı Şeria ve Kudüs'te yaşanan gerginlik kapsamında "Filistinlilere ilişkin davalara" bakacak özel bir mahkeme kurulması konusunu değerlendirdiği bildirildi.

(10.37)

16- Irak ve Avrupa Birliği, terör örgütü DAEŞ ile mücadelede sürekli bilgi akışı ve karşılıklı istihbarat paylaşımının sağlanması için ortak istihbarat merkezinin kurulmasına karar verdi.

(13.54)

17- Avrupa Parlamentosunun (AP) her yıl insan hakları alanında verdiği Sakharov Ödülü'ne bu yıl Suudi Arabistan'lı blog yazarı Raif Bedevi layık görüldü.

(14.53)

18- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çin Başbakanı Li Kıçiang'ın daveti üzerine ziyaret ettiği Pekin'de resmi törenle karşılandı.

(12.06)

19- ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin harcama limitlerini ve borçlanma tavanını yükseltecek bütçe anlaşmasını onayladı.

(01.28)

21- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, terör örgütü DAEŞ'i yenilgiye uğratmak için Suriye'deki iç savaşı sona erdirmeleri gerektiğini söyledi.

(04.22)

22- İngiltere'de MI5 iç istihbarat servisinin Başkanı Andrew Parker, "terör örgütü DAEŞ'in İngiltere'de kitlesel ölümler planladığını" söyledi.

(15.01)

23- Pekin yönetimi bugün aldığı bir kararla ülkedeki "tek çocuk" politikasına son verdi.

(14.41)

24- Spor Toto Süper Lig'de 2-2 berabere sona eren Trabzonspor-Gaziantepspor maçını yöneten karşılaşmanın hakemi Çağatay Şahan ve yardımcıları yaklaşık 4 saat sonra stattan ayrılabildi.

(04.29)

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "karanlık güçlerin, takım ve kendilerinin üzerine oyun oynadığını ancak şehrin buna müsaade etmeyeceğini" ifade etti.

(11.25)

25- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe, Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor'un, 9. hafta karşılaşmalarında çirkin ve kötü tezahürat yaptığı tespit edilen taraftarlarına birer maçtan men cezası verdi.

(15.48)

26- Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde (MLS) Montreal Impact forması giyen eski Galatasaraylı oyuncu Didier Drogba, art arda ikinci kez ayın futbolcusu seçildi.

(11.20)

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Trabzonspor İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title