Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısının yaşandığı Tren Garı önüne karanfil bıraktı ve hayatını kaybedenler için dua etti.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısının yaşandığı Tren Garı önüne karanfil bıraktı ve hayatını kaybedenler için dua etti.

(11.16) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, konuk olduğu AA Editör Masası'nda yerli otomobil konusunda bilgi verdi. Işık, şu ifadeleri kullandı:

"İlk defa AA Editör Masası aracılığıyla Türkiye'nin merak ettiği bu prototiplerin bir iki resmini paylaşma imkanımız olacak. Şu anda üretilmiş 3 prototip var, 4'üncü prototip RW Crossover olarak üretiliyor"

"İnşallah 2016'da her türlü mevsim, iklim ve arazi şartında deneyeceğimiz 30-40 tane araç üretmeyi hedefliyoruz. 2020'den önce de 2019 sonuna kadar da Türkiye'de bunun seri üretimini başlatmayı hedefliyoruz"

"Seri üretim noktasında hedefimiz, özel sektörün bu işe öncülük, liderlik yapması"

(12.03-13.02) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ankara'daki terör saldırısı

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Ankara'daki terör saldırısı sonrası yaşanan can kaybında artış olmadığını belirterek, "Yoğun bakımlarımızda 53 hasta yatıyor, 5 hasta servise alındı. Toplamda 131 hasta tedavi altındadır, 356'sı taburcu oldu" dedi.

(13.50)

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  "Ankara Valisi ve Emniyet Müdürü'nün  görevden alınacağına" yönelik iddiaların sorulması üzerine, olaya ilişkin müfettişler görevlendirildiğini ve onların şu anda çok titiz bir çalışma yaptığını anlatarak, "Bu değerlendirme ortaya çıkmadan, herhangi birisi için şu görevden alınsın, bu görevden alınsın demek en azından haksızlıktır diye düşünüyorum. Soruşturma ortaya çıkar, ne olup bittiği anlaşılır. Burada varsa bir kusur, ihmal onun gereği yapılır" dedi.

( 14.26)

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara'daki terör saldırısının bütün ülkeye karşı yapıldığını belirterek, "Türkiye'nin huzuruna, barışına, demokrasisine karşı bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu acıyı ne kadar paylaşabilirsek, teröre karşı ne kadar ortak bir tavır takınabilirsek, birlikte hareket edebilirsek teröre en güzel cevabı bu şekilde vermiş olacağız" dedi.

(15.59) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da düzenlenen yatırım konferansında, Türkiye'nin Rusya'nın öncelikli ortağı ve iyi dostlarından birisi olduğunu belirterek, "Türkiye ile terörle mücadelede nasıl bir ilişki kuracağımızı anlamamız lazım. Türkiye'nin bu konuda, terörle mücadele ve Kürt faktörüyle bağlantılı endişeleri var. Biz, Türkiye'nin bu endişelerini anlıyoruz ve ortak çalışma esnasında dikkate almaya hazırız. Şu an askeri düzeylerde temas halindeyiz" ifadelerini kullandı.

(15.16)

5- Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'de devam eden operasyon kapsamında dün yapılan hava harekatıyla bölücü terör örgütüne ait 1 Doçka uçaksavar silah mevzi, 5 sığınak ve teröristlere ait mühimmat deposunun tahrip edilerek, 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(12.49)

6- Bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyon kapsamında Hınıs Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat ile DBP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı

(13.44)

7- İstanbul merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık ve nitelikli hırsızlığa yönelik eş zamanlı operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

(10.17)

8- Yurt dışında, 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 8 Ekim'den bugüne 123 bin 7 seçmen sandık başına gitti.

(11.20)

9- "Ergenekon" davasının temyiz duruşmasında beşinci gün, sanık savunmalarıyla devam ediyor. Savunmasını yapan Emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, "Yargı eliyle başlatılan bu ihanet süreci, artık en kısa zamanda, yine yargı tarafından hukuken sona erdirilmelidir. Onarım aşamasında, Türk yargısının çok önemli rolü, görev ve sorumlulukları olduğu gerçeği de gözden uzak tutulmamalıdır" dedi.

(15.27)

10- Taksim metro istasyonundaki seferler, asılsız ihbar nedeniyle bir süre yapılamadı.

(14.45)

11- Rize'de düzenlenen "Teröre lanet, şehidine sahip çık" mitinginde, Sedat Peker'in yaptığı konuşma nedeniyle inceleme başlatıldı.

(12.24)

12- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye'de gizli kamera ile kaydı alınıp televizyonda görüntüleri yayınlanan Avustralya vatandaşının yaptığı başvuruyu haklı buldu.

(14.38)

13- Dünya Bankası, Türkiye'nin bu yıl için büyüme tahminini yukarı yönlü revize ederek, yüzde 3'ten yüzde 3,2'ye çıkardığını bildirdi. Banka, 2015 yılı için daha önce Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) yüzde 4,6'sı olarak açıkladığı cari açık tahminini de yüzde 5,5 olarak değiştirdi.

(10.47)

14- İsrail'in Filistinlilere yönelik şiddet uygulamaları

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in "statükoya aykırı uygulamalarını" ısrarla sürdürmesinin bir sonucu olarak gelişen olaylarda İsrail emniyet güçlerinin orantısız güç kullanmalarını kuvvetle kınadığını açıkladı.

(11.34)

Kudüs'te meydana gelen bıçaklı ve silahlı iki saldırıda 3 kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı bildirildi.

(12.24)

Gazze sınırında, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki ihlallerini protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

(12.41)

15- Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Zafer Ordusu (Ceyşu'n Nasr) ile Fetih Ordusu'nun Hama'nın kuzeyindeki Kafr Nabude ve Tel Sekik beldelerinin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

(03.43)

Nusra Cephesi'nin lideri Ebu Muhammed el-Colani'nin, Beşşar Esed'in başına 3, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın başına da 2 milyon avro ödül koyduğu bildirildi.

(13.30)

- Suriye'nin başkenti Şam'daki Rusya Büyükelçiliği, top mermisiyle vuruldu.

(12.01)

- Uluslararası Af Örgütü, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile askeri kanadı YPG'nin ülkenin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri kullanılamaz hale getirdiğini, bölge sakinlerini zorla yerlerinden ederek insan haklarını ihlal ettiği ve savaş suçu işlediğini bildirdi.

(00.44)

16- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliğinde Rum lider Nikos Anastasiadis ile ara bölgede yaptıkları yaklaşık dört saatlik görüşmeye ilişkin "Süreç yoğun çalışma istiyor. Var olan mutabakatlar var, ayrılık noktaları var, farklı görüşler var. Bütün mesele bu farklılıkları gidermek ve iki tarafında onaylayabileceği bir ortak sonuca ulaşmaktır" dedi.

(00.12) (Fotoğraflı-Görüntülü)

17- İran Meclisi, 5+1 ülkeleriyle varılan nükleer anlaşmayı onayladı. Mecliste, nükleer anlaşmanın oylanacağı oturuma 250 milletvekili katıldı. Anlaşmaya, 161 milletvekili evet, 59'u da hayır oyu verdi, 13 milletvekili ise çekimser kaldı. 17 milletvekili ise oy kullanmadı.

(12.34)

18 - Danimarka'da her yıl çok sayıda mültecinin  ülkede oturum izni alabilmek için din değiştirerek Hristiyan olduğu ifade edildi.

(00.22)

19- Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Kuzey Irak'taki siyasi krizin taraflarına müzakere masasına oturmaları çağrısında bulundu.

(04.56)

20- Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun bir evi "yanlışlık"la vurması sonucu 3 sivilin öldüğü, 8 sivilin yaralandığı belirtildi.

(12.25)

21- İngiliz hükümeti, İngiltere ve Galler'de işlenen islamofobik suçların, genel nefret suçları kategorisinden çıkarılarak, Müslüman karşıtı nefret suçları olarak tek bir başlık altında kayıt altına alınacağını duyurdu. Camiler de dahil olmak üzere Birleşik Krallık'taki tüm inanç merkezlerinin güvenliğinin artırılması için yeni fon oluşturulacak.

(14.50)

22- AB Sınır Kontrol Ajansınca, Avrupa Birliğine (AB) gelen sığınmacı sayısının yılın ilk 9 ayında 710 bine ulaştığı bildirildi.

(15.48)

23- Türk sporcular, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma yolunda mücadelesini sürdürürken, şimdiye kadar 37 sporcuyla katılmayı garantiledi.

(11.47)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title