Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1-Siyasi partilerin, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasındaki yerleri kurayla belirlendi.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1-Siyasi partilerin, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasındaki yerleri kurayla belirlendi. Buna göre, pusulada AK Parti 20, CHP 4, MHP 13, HDP 17'nci sırada yer alacak.

(13.09)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Bölücü terör örgütü, arkasında kim olursa, hangi desteği olursa olsun, tekne kazınır gibi kazınacak. Şu anda dağ kadrosunun kuvvetli bir kısmı imha edildi. Şehirlerdeki yapılanmaları sökülüp atılıyor" dedi.

(12.12)

3- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecinin boşa gittiğine yönelik ortaya çıkan algının yanlış olduğunu belirterek, "Bölge vatandaşlarımız, bu başkaldırıya destek vermiyorsa bütün baskılara zulme rağmen bu konuda tavır koyuyorsa bu, vatandaşın süreci anladığını ve takdir ettiğini gösteriyor. Türkiye'nin gerçekten bu konuda samimi bir şekilde hak ve özgürlükler noktasında ilerlediğini gelecek vadettiğini gösteriyor. Bu, Türkiye'nin önemli bir kazanımıdır" diye konuştu.

(12.45)

4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yapılacak hiç bir şeyin olmadığına inansaydık, parlamentoda olmazdık. 'Çare yok' derdik, parlamentodan da çekilirdik" ifadesini kullandı.

(14.18)

5- Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Olayda 2 polis memuru şehit oldu, 5 polis memuru yaralandı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kapatmaya çalışan polis ekibine düzenlenen roketatarlı saldırıda bir polis memuru şehit oldu, bir polis memuru yaralandı.

(08.19/09.47)

6- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sabah 3 mahallede ilan edilen yasağın ilçe genelinde uygulanması kararlaştırıldı.

Sur ilçesinin sur içindeki bölgede kalan mahallelerde sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

(12.15/07.10)

7- Viranşehir ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi esnasında çöp konteynerine yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda ölen yada yaralanan olmadı.

(12.22)

8- Siirt'in Kurtalan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yol kenarına tuzaklanan iki patlayıcı düzeneği kontrollü şekilde infilak ettirildi.

(13.59)

9- Genelkurmay Başkanlığından, bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu, bir teröristin yakalandığı bildirildi.

(13.54)

10- Ağrı Dağı'nda yürütülen operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirildi, bölücü örgütün sığınakları yok edilerek, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

(15.13)

11- Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, teröristlerin bıraktığı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan 2 çocuktan biri yaşamını yitirdi.

(15.16)

12- Mescid-i Haram'da meydana gelen kazada ölen Türk hacı adaylarının sayısı 7'ye yükseldi.

(11.45)

13- AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında saat 19.00'da toplanacak.

(12.58)

14- Irak Parlamentosu Başkanı Selim el-Cuburi, rehin alınan 18 Türk işçinin kurtarılması için hükümet ve emniyet güçlerinin azami çaba göstermelerini istedi.

(14.58)

15- Meksika'nın batısındaki California Körfezi'nde şiddetli bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Meksika'nın batısındaki Topolobampo kentinin 59 kilometre açığında denizde meydana gelen depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıkladı.

(12.48)

16- Mescid-i Aksa'nın kapılarını Müslümanlara kapatan İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu çok sayıda Filistinli yaralandı.  Gazze'de, İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde bu sabah Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından yaşanan olaylar protesto edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mescid-i Aksa'daki gerilime ilişkin, "Olaylar önlenemez boyutlara ulaşmadan işgalciler bu vahim teşebbüsten derhal dönmeli, Mescid-i Aksa behemehal açılmalı, her türlü taksim ve işgal emellerinden sonsuza dek vazgeçilmelidir" ifadesini kullandı.

(12.08/14.39/14.39)

17- Ege Denizi'nde Bulamaç Adası (Farmokonisi) açıklarında yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışanları taşıyan teknenin alabora olması sunucu biri çocuk üç kişinin boğulduğu bildirildi.

(14.46)

18- Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda mindere çıkan Taha Akgül, altın madalya kazandı. Serbest stil 70 kiloda mindere çıkan Yakup Gör ise üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.

(06.27/05.22)

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şimşek Yalçın Topçu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
title