Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, G-20 Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin jeopolitik gerilimi çok yakından hissettiğini belirterek, "Türkiye'nin etrafından en az 6-7 ülkede merkezi hükümetler ülkelerini kontrol edemeyecek durumda.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, G-20 Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin jeopolitik gerilimi çok yakından hissettiğini belirterek, " Türkiye'nin etrafından en az 6-7 ülkede merkezi hükümetler ülkelerini kontrol edemeyecek durumda. Ülkelerinin tamamını kontrol edemiyorlar, ekonomik politikaları da hayata geçiremedikleri için bizim ihracatımız etkileniyor" dedi.

Davutoğlu, gençlerin istihdamı veya gençlerin işsizliğinin, en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu belirterek, "Çünkü gençler, siyasi ve sosyal istikrarın kilididir. Bizim ülkelerimizde genç işsizliği kabul edilemeyecek kadar yüksek düzeyde. Bunun için kapsamlı bir strateji lazımdır, aynı zamanda stratejik uygulamalar da olmak durumundadır" diye konuştu.

(15 .08-15.26-15.47) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimin ertelenmesini konuşmak bile doğru değil. Demokrasiye inançsızlıktır. Karar alınmıştır, seçime gidilecek. Eğer telaşları, korkuları varsa 'daha az oy alırız' diye, o zaman geleceği iyi okumamışlardır. Bir düşüşe geçmişlerdir, düşeceklerdir, gideceklerdir, halka hesap vereceklerdir" dedi.

(13.30) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- MHP Merkez Disiplin Kurulu, Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in partiden ihracına karar verdi. Türkeş'in parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının oy birliğiyle alındığı açıklandı.

(12.25-14.48)

4- CHP'li milletvekilleri Mahmut Tanal, Ahmet Akın ve Tahsin Tarhan, Irak'ta stadyum inşaatı şantiyesinden kaçırılan 18 Türk'ün kurtarılması konusunda çalışma yapmak için Bağdat'a gitti.

(13 .48)

5- Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını sadece e-kayıt sistemiyle yapabilecek.

(14.02)

6- Tunceli'deki polis merkezine terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale için Elazığ'da tören düzenlendi. Kale'nin cenazesi, Adana'da defnedildi.

(12.59-15.26) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7 - Finlandiya Başbakanı Juha Sipilä'nın Kempele bölgesinde bulunan ve çok sık kullanmadığını belirttiği evini ülkeye gelen ve kalacak yer sıkıntısı yaşayan Suriyeli sığınmacılara tahsis edeceği açıklandı. Konu ile ilgili konuşan Başbakan Sipilä, "Hepimiz aynanın karşısına geçip sığınmacılara nasıl yardımcı olabileceğimizi kendimize sormalıyız" dedi.

(15 .10)

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'de madenciliğin geliştirilmesi için Maden Bakanlığı ya da Başbakanlığa bağlı konuyla ilgili bir müsteşarlık kurulması gerektiğini söyledi.

(12.20)

9 - Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, firmaların bankadan aldıkları krediye bağlılıklarını azaltabilmek ve uzun vadeli yatırımcıları çekebilmek için uluslararası kabul görmüş kurumsal yönetişim prensiplerini ve uygulamalarını benimsemeleri gerektiğini söyledi.

(12.25)

10- Şırnak Valiliğinden, Cizre ilçesinde dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği bildirildi.

(13.07)

11- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Lüksemburgla daha ileriye götürülebilecek iyi ikili ilişkiler bulunduğunu söyledi.

(12 .26)

12- Dünyanın en kısa adamı olarak bilinen Nepalli Chandra Bahadur Dangi'nin, Büyük Okyanus'un güneyinde Amerikan Samoası'nda öldüğü bildirildi.

(14.28)

13- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim,  Hollanda ile yarın oynanacak önemli maçla ilgili, "Deplasmanda çok iyi bir futbol oynayarak üç puanı son anda kaçırdığımız rakibimiz karşısında bu kez galibiyeti hedefliyoruz" dedi.

(12.32)

14- 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde play-off iddiasını sürdürebilmek için yarın Konya'da Hollanda'yı yenmek zorunda olan A Milli Futbol Takımı'nın, 1998'den bu yana "büyük takım" galibiyeti yok.

(12.26)

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Tuğrul Türkeş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title