Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri, saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 8. Muhtarlar Buluşması'nda konuşma yaptı.

Günün öne çıkan gelişmeleri, saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 8. Muhtarlar Buluşması'nda konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"İşte daha yeni, bu acımasız kararları verenler şimdi bakıyorsunuz Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçıyorlar. Oradan da kim bilir nereye kaçacaklar o ayrı mesele. Tabii ki şu anda Türkiye olarak bizler de iz sürüyoruz. Bunlarla ilgili kırmızı bültenler hepsi, işte bir kısmı Romanya'da yakalandı biliyorsunuz. Bunlar da bir yerlerde muhakkak yakalanacak ve bunlar da yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler"

"İlgili kurumlarımız vatandaşlarımızın özgür iradelerini sandığa yansıtmalarını sağlama konusunda maalesef yetersiz kaldı, bunu açıkça söylemek zorundayım. Buna rağmen seçimler sonrasında ortaya çıkan tablo iyi değerlendirilebilir, Türkiye için yeni bir dönemin kapısı aralanabilirdi. Fakat bu da yapılmadı"

"Siyasi parti yönetimlerinin ortaya koyduğu ikircikli tavır Türkiye'yi sıkıntılı bir döneme itti. Hem bölgemizdeki gelişmeleri hem de bu şekilde oluşan belirsizlik ortamını fırsat bilen bölücü terör örgütü 11 Temmuz'da yeniden saldırılarına başlayacağını ilan etti"

"Ülkemize ve milletimize düşmanlık eden herkese sayfalarını, ekranlarını, manşetlerini açmakla maruf olan bu medya kuruluşlarının ihanetlerini milletimizle birlikte biz de not ediyoruz. Zamanı geldiğinde bu notlar elbette milletimiz tarafından değerlendirilecektir"

"Terör eylemleriyle bu milletin birliğini, beraberliğini bozacaklarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne zarar vereceklerini sananlar hak ettikleri cevabı alıyorlar, bundan sonra da almaya devam edecekler. Şunu çok açık net söylemek durumundayım, bu operasyonlar devam edecektir"

"Tüm teröristler ya ülkemizi terk edecekler ya da bu silahları gömecekler ve betonlayacaklar. Bunların da yer tespitini biz yapacağız"

(14.01/14.47/15.26)

2- Terör örgütü DAEŞ'e yönelik Ankara merkezli olarak 4 ilde yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı, 3 kişi ise aranıyor.

(09.34/12.13)

3- DAEŞ'e katılmak için Ankara'ya geldiği belirlenen Azerbaycan uyruklu kişi, Esenboğa Havalimanında düzenlenen operasyonla yakalandı.

(12.06)

4- Iğdır'da güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada bir terörist ölü ele geçirildi. Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de ise toplam 20 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

(12.48)

5- Diyarbakır'da canlı bomba olduğu değerlendirilen terör örgütü üyesi bir kişinin yakalandığı bildirildi.

(11.38)

6- Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyeleri tarafından Hükümet Konağı'na yapılan roketatarlı ve silahlı saldırıda, bir özel harekat polisi yaralandı. Çıkan çatışmada bir terörist ölü ele geçirildi.

(01.30)

7- Çınar ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan İbrahim Turan (44) hayatını kaybetti.

(09.19)

8- Hakkari-Çukurca karayolunda iş makinesiyle hendek kazan terör örgütü mensubu ölü ele geçirildi. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde teröristlerce yola döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı.

(11.20/12.14)

9- Şırnak'ın Silopi ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca polisevi ile polis karakoluna roketatarlı ve silahlı saldırı düzenlendi.

(01.57)

10- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kadın hastalıkları ve doğum uzmanı eşi Sare Davutoğlu, terör örgütü DAEŞ militanları tarafından şehit edilen Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin eşi Seher Nane'nin doğumuna katıldı. Sare Davutoğlu, daha sonra Seher Nane'yi hastanede ziyaret etti.

(03.55/11.42)

11- Emniyetteki "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin, aralarında siyasetçi, gazeteci ve polis müdürlerinin de bulunduğu bazı kişilerin yasa dışı dinlendiği iddiasıyla haklarında dava açılan 54 kişinin yargılanmasına başlandı. Mahkeme, duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi.

(12.07)

12- Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Atme kasabasında dün akşam bazı hedeflere düzenlenen hava saldırısında aralarında sivillerin de bulunduğu onlarca kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, Koalisyon hava kuvvetleri tarafından yapıldığı bildirilen hava harekatına, İncirlik Üssü'nden kalkan veya Türk hava sahasını kullanan herhangi bir insanlı-insansız hava aracı katılmadığını açıkladı.

(01.41)

13- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Türkiye-Suriye sınırında DAEŞ'ten temizlenecek bölgenin "güvenli bölge" olarak ifade edilmesiyle alakalı olarak, "Bu bölgenin nasıl olacağı hakkında, DAEŞ'i bölgenin dışına sürmeye zorlamak dışında, isim koymama ya da tanımlama yapmama noktasında çok dikkatliyiz" dedi.

(00.52)

14- Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'ın aracına isabet eden kurşunun, uzaktan ve hedef gözetilmeden ateşlenen bir silahtan çıktığı tespit edildi.

(11.49)

15- Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında üniversitelerin boş kontenjanları için ek yerleştirme başvurularının 17-21 Ağustos tarihlerinde alınacağı bildirildi.

(11.38)

16- Antalya'nın Alanya ilçesinde 4 gündür kayıp olduğu belirtilen 15 yaşındaki Norveçli Mia Emilie Haougen ve aynı yaştaki kız arkadaşı Ida Marie Nodland'ın Mersin'de bulunduğu bildirildi. Mia Emilie Haougen ve Ida Marie Nodland, ailelerine teslim edildi.

(11.17/15.54)

17- Libya'da Tobruk Hükümeti Başbakanı Abdullah es-Sini, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

(10.59)

18- Terör örgütü DAEŞ'in Mısır'daki uzantısı Sina Vilayeti Örgütü'nün, rehin aldığı Hırvatistan vatandaşını infaz ettiği bildirildi.

(15.04)

19- Suriye'de muhalif Ahraru'ş Şam Hareketi ile Esed rejimi adına müzakereleri yürüten Tahran yönetimi arasında Suriye'deki üç bölge için geçici ateşkes sağlandı.

(14.58)

20- Avrasya Ekonomik Birliği'ne tam üye olan Kırgızistan ile Kazakistan arasında gümrükler kaldırıldı.

(13.37)

21- Asya borsalarında, Çin Merkez Bankası'nın yuanı iki gün üst üste devalüe etmesinin ardından satış ağırlıklı bir seyir izlendi. Avrupa borsaları da güne yoğun satışlarla başladı.

(10.04/10.22)

22- UEFA Süper Kupa'da Barcelona, Sevilla'yı normal süresi 4-4 biten maçta uzatmalarda 5-4 yenerek kupanın sahibi oldu.

(00.18)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gürcistan Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

title