Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- YAŞ Toplantısı başladı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- YAŞ Toplantısı başladı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura Toplantısı başladı. Şurada, TSK personelinin terfi, görev süresinin uzatılması ve emeklilik durumları ile gündemdeki diğer konular görüşülecek. YAŞ, 5 Ağustos'ta sona erecek. Şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.

(11.11/11.28) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüştü.

(15.47)

3- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Şu anda biz hangi partiyle koalisyon kuracaksak kuralım Çözüm Süreci masanın üzerinde olacaktır ama ismi dahil, yöntemleriyle, yönüyle, varacağı noktayla işi yeni baştan ele almaya mecburuz" dedi.

Arınç, şu anda yürüyenin CHP ile müzakere olduğunu ve olumlu bir noktaya geldiğini belirterek, "Olumsuz görünebilen noktalarında Sayın Kılıçdaroğlu'nun katkısıyla anlayışla çözülebileceğini düşünüyorum. Ama diyelim ki o gün geldi Kılıçdaroğlu, 'kusura bakmayın biz hükümet kurmayacağız' dedi. Rotamızı hemen MHP'ye çeviririz eğer anlayış çerçevesinde buluşabilirsek hükümet kurabiliriz diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

(13.47/13.56)

4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Barış çağrısının geç kalmışı olur mu? Bugün biz barışı sağlayabilsek, yarın ölme ihtimali olan gençlerimizin ölümünü durdurmuş olacağız. Biz ne zaman savaş çağrısı yaptık ki, 'Barış çağrısına geç kaldınız' diyor o bazı çevreler?" dedi.

(15.25) (Fotoğraflı/Görüntülü)

5- AK Parti ile CHP heyetleri koalisyon görüşmeleri kapsamında son kez bir araya geldi.

(14.36) (Fotoğraflı/Görüntülü)

6- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yarın bir araya gelecek.

(14.09)

7- Terör örgütünün saldırıları

Tunceli Valiliği, Tunceli-Erzincan karayolunun ulaşıma kapatıldığını açıkladı.

Bitlis-Diyarbakır karayoluna döşenen mayın uzaktan kumandayla patlatıldı, intikal halindeki iki zırhlı araçta hasar oluşmadı.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Asker Hastanesine teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği teröristler olay yerinden kaçtı.

Van'ın Çatak ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına önceki gün düzenlenen eş zamanlı saldırıda öldürülen 2 teröristin vurulma görüntüsü ortaya çıktı.

(13.19/09.54/07.45/13.39) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Terör örgütüne operasyonlar

Eskişehir'de  bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 11'i adliyeye sevk edildi.

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenledikleri silahlı saldırıda iki polis memurunu şehit ettikten sonra ölü ele geçirilen iki teröristin, bölücü terör örgütü PKK'nın infaz ve suikastler için özel eğitim verdiği elemanları olduğu belirlendi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen Jandarma Er Medet Mat, memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

(13.30/13.57/01.59) (Fotoğraflı/Görüntülü)

9- Enflasyon rakamları

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda yüzde 0,09 arttı, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,32 düştü. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 6,81, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 5,62 oldu.Tüketici fiyatları bazında temmuzda en yüksek fiyat artışı, yüzde 40,5 ile limonda gerçekleşti.

(10.03)

10- Memurların toplu sözleşme görüşmeleri

Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı başladı.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "hükümet kuruluncaya kadar memur sendikalarıyla yapılacak toplu görüşmelerin ertelenmesi gerektiğini" söyledi.

(12.01/12.03) (Fotoğraflı/Görüntülü)

11- Ermenek davası

Ermenek ilçesinde geçen yıl 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili 3'ü tutuklu 16 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasına başlandı.Ermenek ilçesindeki kömür ocağında 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili davanın üçüncü duruşmasında tanık olarak dinlenen Mustafa Elibol, "Suyun patladığı noktada yarım saat önce gezdik, hiçbir sorun yoktu" dedi.

Geçen yıl 18 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasına ilişkin davanın üçüncü duruşmasına verilen arada müştekiler, sanık avukatlarına sözlü ve fiziki saldırıda bulundu.

(11.08/12.43/14.03)

12- Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve eski Adana İl Jandarma Komutanı ile 3 savcı, "ilk derece mahkemesi" sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılanacak.

(13.25)

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan doğalgazda alınacak yüzde 10,25'lik indirime ilişkin, "1 Ocak 2015'ten itibaren bu indirimlerin geriye dönük olarak sağlanması, Türkiye için yaklaşık 1 milyar dolarlık bir rakama denk geliyor. Bu rakam maliyetlerin bir kısmını karşılayacak bir konudur" dedi.

(12.41) (Fotoğraflı/Görüntülü)

14- Doğu Akdeniz'de sıcaklık rekoru

Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis'te bugün yılın en yüksek sıcaklık değerleri ölçüldü.

(14.59) (Fotoğraflı/Görüntülü)

15- Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Musul'a bağlı Sincar'da bulunan Yezidiler'e karşı terör örgütü DAEŞ tarafından yapılanların "İnsanlığa karşı işlenmiş suç ve soykırım" olduğunu ifade etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Yezidi halkın yaşadığı DAEŞ'ni elindeki Musul'un Sincar (Şengal) ilçesini kurtarmak için operasyon hazırlığı içinde olduklarını belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentindeki Arbat Çadır Kampı'nda kalan Yezidi sığınmacılar, DAEŞ'in Sincar (Şengal) saldırılarının 1. yılı dolayısıyla bir anma etkinliği düzenledi.

(12.57/15.25/14.40) (Fotoğraflı)

16- Yunanistan'da, devletten alacağını tahsil edemeyen Yunan Sağlık Hizmetleri Sunma Kurumu'nda (EOPYY) görevli doktorlar devletle olan işbirliklerini bir hafta süreyle durdurma kararı aldı.

(13.34)

17- Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye gönderdiği mektupta, iki ülkenin ortak çıkarlarının tehditleri karşısında Mısır ile ilişkileri güçlendirmenin önemli olduğunu belirtti.

(02.27)

18- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin askeri veya endüstriyel sırlarının açığa çıkarılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

(01.17)

19- Esed ordusuna ait bir savaş uçağının İdlib'te muhaliflerin kontrolündeki Eriha ilçesindeki çarşıya düşmesi sonucu 35 sivilin öldüğü ve 120 kişinin de yaralandığı bildirildi.

(12.27) (Fotoğraflı/Görüntülü)

20- Suriye'de muhalif grupların, dün Esed güçlerinin ilerlediği İdlib'in batısındaki Cisr es-Şuğur ile Hama'nın kuzeybatısındaki Sehl Gaba bölgelerindeki pek çok bölgede yeniden kontrolü sağladığı bildirildi.

(14.52) (Fotoğraflı)

21- Yahudi yerleşimciler tarafından Filistinli bir bebeğin yakılarak öldürülmesi Filistin'de ve uluslararası toplumda infiale yol açarken, bölgede gerginlik sürüyor. Ali Devabişe isimli 18 aylık bir bebeğin öldürülmesinden bu yana çıkan olaylarda iki Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

(13.17)

22- Çin donanması, Güney Çin Denizi'nde gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikatta, J-11 savaş uçakları ve 054 tipi fırkateyn gibi yeni silahlarını ilk kez sergiledi.

(15.01) (Fotoğraflı)

23- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazananlar için üniversitelere kayıtlar başladı. Kayıtlar, 7 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek.

(09.34)

24- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının beceri, yetenek ve oyun temposu olarak çok eksiğinin bulunduğunu söyledi.

(12.04) (Görüntülü)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Anıtkabir Ermenek Politika Güncel Haberler

title