Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, Ukrayna, Kırım meseleleri ile Tatarların durumunun ele alındığı bildirildi.

(11.07-12.17) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sosyal bilimler sınavı (LYS-4) sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 473 bin 441 aday başvuru yaptı. Bin 624 binada gerçekleştirilen sınav, tek oturumda uygulandı ve 135 dakika sürdü.

(12.18) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim sonuçlarının partilerine anayasayı tek başımıza yapacak gücü vermediğini belirterek, "Diğer partilerin de böyle bir niyeti yok. Başkanlık sistemi anayasada yer alamayacağına göre mevcut sistemin devam edeceğini söylemek yanlış olmaz" dedi. Arınç, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin başına geçerek, bir erken seçime gidileceği" yönündeki iddialarla ilgili, "Böyle bir şeyin konuşulması bile çok ayıp olur. AK Parti'nin başında bir Genel Başkan var, bir Başbakanımız var ve bana göre Sayın Davutoğlu çok başarılı bir performans gösterdi" dedi.

(12.48-13.42-15.28)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davasına ilişkin, "Davanın her aşamasını izleyeceğiz, ailenin, bütün mağdurların yanındayız. Süreci takip ediyoruz. Herhangi bir kamu vicdanını sızlatacak sonucun çıkmasına izin vermemeye çalışacağız" dedi.

(11.48) (Fotoğraflı/Görüntülü)

5- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve yeni seçilen milletvekilleri ile bir araya geldi.

(15.28)

6- Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi. Oğan'ın, parti disiplinine aykırı açıklamaları nedeniyle, tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiği öğrenildi.

(13.44)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiye'nin ekonomi başta olmak üzere bir çok konuda sorumluluk üstlenecek bir hükümete ihtiyacı olduğunu belirtti.

(15.08)  (Fotoğraflı/Görüntülü)

8- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, HDP'nin mitingindeki patlamada yaralanan bir kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

(14.56)

9-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Dünyada henüz belirsizliğin tam olarak ortadan kalkmadığı bir dönemde Türkiye'de bir an önce hükümetin kurulması en önemli önceliğimiz. Bunu yaparken de sürdürülebilir bir koalisyon hükümetinin kurulması yine temel önceliğimiz" dedi.

(14.30) (Fotoğraflı/Görüntülü)

10- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, kamu kurum ve kuruluşunca toplam 13 bin 213 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulduğunu bildirdi.

(10.29)

11- Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınır hattında devriye uçuşu gerçekleştiren iki F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA füze sistemlerince 15 saniye süreyle ve radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirdi.

(14.25)

12- İspanya'da yerel seçimler sonrası Madrid ve Valencia belediye başkanlıklarında 24 yıl sonra büyük değişim yaşandı. Ekonomik krizle ortaya çıkan ve 2014'te siyasi hayatına başlayan Podemos'un desteklediği siyasi oluşumlar dış destekle Madrid, Barcelona, Zaragoza, Coruna, Cadiz gibi önemli kentlerde belediye başkanlıkları aldı.

(14.26)

13- 1. Avrupa Oyunları'nda kadınlar 50 kiloda yarışan milli karateci Serap Özçelik, altın madalya kazandı.

(15.42) (Fotoğraflı/Görüntülü)

14- ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) 11 Eylül saldırısına ilişkin raporunda yer alan eski CIA Direktörü George Tenet'in mektubunda, eski ABD Adalet Bakanı Janet Reno'nun 1998'de El Kaide lideri Usame bin Ladin'i öldürme planlarını bloke eden anahtar kişi olduğuna işaret ediliyor.

(10.16)

15- Galatasaray, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yeni sözleşme imzaladı. Hamzaoğlu, 3 yıl için toplam 6 milyon dolar alacak.

(10.52-15.48)

16- Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç'ın cenazesi, yarın İstanbul'da defnedilecek.

(14.22)

17- Bugüne dek İngiltere dışına çıkarılmayan Büyük Özgürlükler Fermanı olarak da bilinen Magna Carta, 6 ay boyunca Kanada'nın dört ayrı kentinde sergilenecek.

(01.36)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Vladimir Putin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title