Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Milletvekili genel seçiminin ardından - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 17.00'de kabul edecek.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Milletvekili genel seçiminin ardından

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 17.00'de kabul edecek.

Davutoğlu, seçim sonuçlarına ilişkin partinin üst düzey yöneticileriyle değerlendirmelerini sürdürüyor.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, genel seçim sonrası oluşan tabloyu değerlendirirken, "Biz bu tablodan yine de ülkemizin hiçbir zarar görmeden çıkabileceği, bir çıkış sağlayabileceği bütün Türkiye'nin, halkımızın istikrarının zedelenmeyeceği, bozulmayacağı bir formül üretmeye çalışacağız" dedi.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, koalisyon tartışmalarına ilişkin, "Biz, önceliğimizin Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarda olmadığı bir seçenek olduğunu düşünüyoruz. Diğer iki siyasi partiyle çok rahatlıkla bir restorasyon dönemi yaratabilecek bir hükümet kurabiliriz" diye konuştu.

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başkanlık Divanı'nın seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere yarın toplanacağını bildirdi.

HDP Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığında yarın toplanacak.

-MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'nin koalisyonda yer alıp almayacağına ilişkin, "Bu konunun sorumlu olanları AK Parti ile CHP, iki büyük parti, onların tutumlarının ortaya çıkması gerekiyor. MHP olarak süreçle ilgili gelişmeleri takip edeceğiz. Birçok varsayıma göre bütün bunları papatya falıyla değerlendirmem mümkün değil" dedi.

- AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini  belirtti.

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, milletvekili genel seçiminde partilerinin bazı oylarının kayıp olduğu, bazılarının da yanlış yazıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi.

(09.29/11.56/12.10/14.12/14.13/14.14/15.03/15.22/12.31/16.01)

2- Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran'da yapılan milletvekili seçimine ilişkin geçici sonuçları açıkladı.

(16.00)

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Türkiye'nin birlik, bütünlük ve kardeşliği için başlattığımız Çözüm Süreci bizim varlık sebeplerimizden en büyük siyasi amaçlarımızdan biridir" ifadesini kullandı.

(15.09)

4- AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: "Hiçbir şekilde birilerinin bu seçimin sonuçlarını Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucuymuş gibi değerlendirmesine izin vermeyiz. 10 Ağustos 2014'te yüzde 52 oyla ilk kez seçilmiş Cumhurbaşkanı olan ve 13 yıldan beri de Türkiye'nin 2023 vizyonuna ve hedeflerine dönük büyük bir irade ortaya koymuş ve buna da sahip çıkmış Cumhurbaşkanımızla ilgili hiçbir şekilde bir meşruiyet tartışması oluşturulmasına izin vermeyiz. Bu ülkede devleti ele geçirmek için harekete geçmiş ve devletin kendi iç yönetimi dışında abilerinden ve başka merkezlerden talimat alan yapıların etkin olmasına aynı şekilde tabi ki müsaade etmeyiz. Türkiye'de bir belirsizlik, kriz ortamının oluşmasına izin vermeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

(15.30)

5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Partimiz bugün, yarın, sonraki gün bütün yetkili kurullarıyla gelişmeleri, seçim sonucunu, seçim sonrası olası ihtimali tamamıyla değerlendirecek. Biz AKP'li bir koalisyonun içerisinde olmayacağımızı ifade ettik, o noktadayız" dedi.

(15.56) (Fotoğraflı/Görüntülü)

6- Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yeniden görülen ve 236 sanığın beraat ettiği "Balyoz Planı" davasında, sanıklar Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç hakkındaki kararın, "usul ve yasaya aykırı olduğu" gerekçesiyle temyiz edilmesine karar verdi.

(12.02)

7- Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde geçen ay en fazla reel getiriyi avro sağladı.

(10.31)

8- Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi olmayan geçici dış ticaret verilerine göre, mayısta  ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,82 azalarak 11 milyar 63 milyon dolar oldu. Söz konusu dönemde ithalat ise yüzde 14,35 gerileyerek 17 milyar 876 milyon dolara düştü.

(15.35)

9- 28 Şubat dönemine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı davanın 77. duruşması başladı.

Duruşmada, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı davada, 54. Hükümet'in 13 Mart 1997'de gerçekleştirdiği Bakanlar Kurulunun "çok gizli" toplantı tutanağı üzerinde, mahkemenin görevlendirdiği hakimlerce hazırlanan "inceleme tutanağı" okundu.

(10.28/15.40) (Fotoğraflı)

10- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis birlikte tiyatro oyununu izledi.

(09.18) (Fotoğraflı)

11- ABD'nin Güney Carolina eyaletinde oluşturulan soruşturma kurulu (jüri), siyahi şüpheli Walter Scott'u öldüren beyaz polis Michael Slager'in kanunsuz silah kullanıp cinayet işlediğine karar verdi.

(02.29)

12- Mısır mahkemesi, 70'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve "ülke futbol tarihinin en büyük trajedisi" olarak kabul edilen "Port Said katliamı" davasında, 11 kişinin idamına karar verdi.

(12.22)

13- İsrail'in, "düşman tarafından radyoaktif saldırıya uğraması halinde ülkenin ne şekilde etkileneceğini" ölçmek amacıyla nükleer materyal içeren patlayıcı test ettiği iddia edildi.

(11.39)

14- Malezya'nın Tayland sınırı yakınında Perlis eyaletinde yapılan kazılarda, insan tacirlerinin kurbanı olan 7 kişinin daha cesetlerinin bulunduğu bildirildi.

(11.45)

15- Kreditörlerin teklifini reddeden Yunanistan, kendi bütçe planını AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'ye sundu.

(15.31)

16- Suriye ordusuna ait helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere düzenlediği "varil bombalı" saldırılarda 11 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

(13.01) (Fotoğraflı/Görüntülü)

17- Bursa'da, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ tesislerinde bir grup işçi, geçen ay üretimin durmasına yol açan eyleme katıldığı gerekçesiyle iki kişinin işten çıkarıldığını ileri sürerek, oturma eylemi başlattı.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Çelik İş Sendikasının Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ'de işten çıkarılan iki kişinin yeniden işe alınmasını istedi.

(11.16/13.28) (Fotoğraflı/Görüntülü)

18- Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran, silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

(15.52)

19- Sakarya'nın Pamukova ilçesinde otomobil ile tırın çarpışması sonucu 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

(14.47) (Fotoğraflı/Görüntülü)

20- İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United, 2014-15 sezonu sonunda Beşiktaş'tan ayrılan Hırvat teknik direktör Slaven Bilic ile anlaştıklarını açıkladı.

(15.45)

21- Avrupa'nın en büyük 5 ligi kabul edilen İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa'yı kapsayan değerlendirme doğrultusunda, 2014-2015 sezonunda piyasa değeri en yüksek futbolcu, 255 ile 281 milyon avro arasındaki değeriyle Barcelonalı Lionel Messi oldu.

(13.41)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Ak Saray Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title