Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle: 1- Milletvekili genel seçiminin ardından - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 17.00'de kabul edecek.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle:

1- Milletvekili genel seçiminin ardından

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 17.00'de kabul edecek.

Davutoğlu, seçim sonuçlarına ilişkin partinin üst düzey yöneticileriyle değerlendirmelerini sürdürüyor.

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, milletvekili genel seçiminde partilerinin bazı oylarının kayıp olduğu, bazılarının da yanlış yazıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi.

(09.29/11.56/12.10)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Tahammülsüz, eleştiriye kapalı bir anlayış istediği kadar oy alsın demokrat olamaz. Konuşan Türkiye'ye susturucu takmaya çalışıyorlar" dedi.

(10.23)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, üzerilerindeki sorumluluğu ve yükü bildiklerini ifade ederek, Türkiye'de kaosa, gerilime, güvensizlik ortamına, istikrarsızlığa izin vermeyeceklerini belirtti.

(12.40)

4- Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yeniden görülen ve 236 sanığın beraat ettiği "Balyoz Planı" davasında, sanıklar Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç hakkındaki kararın, "usul ve yasaya aykırı olduğu" gerekçesiyle temyiz edilmesine karar verdi.

(12.02)

5- Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, ilk seansı önceki kapanışa göre 429,07 puanlık yükselişle 78.234,48 puandan tamamladı.

(12.38) (Fotoğraflı)

6- Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde geçen ay en fazla reel getiriyi avro sağladı.

(10.31)

7- 28 Şubat dönemine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı davanın 77. duruşması başladı.

(10.28) (Fotoğraflı)

8- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis birlikte tiyatro oyununu izledi.

(09.18) (Fotoğraflı)

9- ABD'nin Güney Carolina eyaletinde oluşturulan soruşturma kurulu (jüri), siyahi şüpheli Walter Scott'u öldüren beyaz polis Michael Slager'in kanunsuz silah kullanıp cinayet işlediğine karar verdi.

(02.29)

10- Mısır mahkemesi, 70'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve "ülke futbol tarihinin en büyük trajedisi" olarak kabul edilen "Port Said katliamı" davasında, 11 kişinin idamına karar verdi.

(12.22)

11- İsrail'in, "düşman tarafından radyoaktif saldırıya uğraması halinde ülkenin ne şekilde etkileneceğini" ölçmek amacıyla nükleer materyal içeren patlayıcı test ettiği iddia edildi.

(11.39)

12- Malezya'nın Tayland sınırı yakınında Perlis eyaletinde yapılan kazılarda, insan tacirlerinin kurbanı olan 7 kişinin daha cesetlerinin bulunduğu bildirildi.

(11.45)

13- Bursa'da, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ tesislerinde bir grup işçi, geçen ay üretimin durmasına yol açan eyleme katıldığı gerekçesiyle iki kişinin işten çıkarıldığını ileri sürerek, oturma eylemi başlattı.

(11.16) (Fotoğraflı/Görüntülü)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Ak Saray Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title