Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle: 1- KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 37 şüpheliden 29'u tutuklandı, 8'i ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle:

1- KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 37 şüpheliden 29'u tutuklandı, 8'i ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

(06.21)

2- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK), Bank Asya'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilmesine ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, karara ilişkin, "Siyasi bir şey olsa 1,5 sene niye beklensin de bugün yapılsın? Siyasi bir şey olsa herhalde çok önceden bütün bunlar yapılır geçilirdi, bu kadar uzun süre niye beklensin?" dedi.

(09.48/09.26)

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: "Şimdi diyor ki Kandil, 'Ben tehdit etmeyeceğim seçim zamanında'. Senin varlığın demokrasi için tehdittir. Bunlar doğuda tehditle oy almaya çalışıyorlar, batıda şirinlik yapıyorlar. Neymiş efendim 'Robin Hood'. Sevsinler seni. Sen oradaki gariban Kürt'ü haraca bağladın, gariban Kürt'ün çocuğunu kaçırıyorsun, gariban Kürt esnafa zorla kepenk kapattırıyorsun, yolunu kesiyorsun. Senin gücün oradaki Kürt'e yetiyor. Bugün Kürt'e, PKK'dan başka zulüm eden var mı?"

(12.27)

4- İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliğinin "MİT tırlarının durdurulması"na ait olduğu öne sürülen görüntülerin yer aldığı internet sitelerindeki içeriklerin engellenmesine ilişkin karar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) ulaştı.

(00.08)

5- Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk vatandaşları, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için oy kullanmaya başladı.

(12.12)

6- Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep'e düzenlediği varil bombalı saldırılarda, ilk belirlemelere göre en az 54 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

(11.17)

7- Dünya genelinden, 50'den fazla akademisyen, aktivist ve sivil toplum kuruluşu, uluslararası topluma yaptığı çağrıda, insan hakları ihlalleri işleyen Mısır'daki Sisi yöntemine verdikleri desteği kesmelerini istedi.

(00.47)

8-  Enbar vilayetinin merkezi Ramadi'nin terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınması için operasyonlarına devam eden Irak ordusu ile Haşdu'ş Şabi (Halk Topluluğu) güçlerinin, kentin tüm çıkışlarını kapattığı bildirildi.

(12.46)

9- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye'de kurulmuş bankaların yurt dışı şubelerinin zorunlu karşılığa tabi yükümlülüklerinin kapsamının genişletildiğini duyurdu.

(11.57)

10- Siirt'te, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, eylem hazırlığında olduğu bildirilen 11 kişi yakalandı.

(12.07)

11- Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul toplantısı başladı. Aziz Yıldırım'ın 733 üye imzalı, Hulusi Belgü'nün ise 350 üye imzalı başkan adaylığı teklifi, Genel Kurul Divan Başkanlığı'na sunuldu

(11.04/12.17)

Kaynak: AA / Güncel

Ali Babacan Bank Asya KPSS Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title