Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle: 1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 42. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Kuveyt'te İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ve Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el-Halid el-Sabah ile görüştü.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle:

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 42. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Kuveyt'te İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ve Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el-Halid el-Sabah ile görüştü.

(01.08) (Fotoğraflı)

2- Bursa'da, OYAK Renault'da ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle 13 gündür eylem yapan işçiler, fabrikaya girerek işbaşı yaptı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da "Bugün için sevindirici olan, her kesimin sağduyusu ile belli bir noktada bu konunun uzlaşmayla tamamlanmasıdır. Önemli olan bugün için budur" dedi.

OYAK Renault, çalışanların sendika tercihlerinden dolayı herhangi bir yaptırım olamayacağını, bir hafta içerisinde net 1000 lira tutarında avans niteliğinde destek sağlanacağını ve ramazandan önce maddi iyileştirme çalışmalarının sonuçlarının açıklanacağını duyurmuştu.

(09.29/12.01)

3- Anayasa Mahkemesi, mali denetim için gerekli olan bilgileri istendiği şekliyle vermeyen 4 siyasi partinin sorumluları hakkında yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

(11.56)

4- İsviçre Adalet Bakanlığı, 6 FIFA yetkilisinin, 100 milyon doların üzerinde rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

(11.33)

5- ABD, Güneydoğu Asya'da insan kaçakçılarının açık denizde terk ettiği teknelerde mahsur kalan Arakanlı Müslümanlar (Rohingyalar) ve Bangladeşli göçmenlerin yerlerinin tespiti için bölgede askeri keşif uçuşlarına başladı.

(01.31)

6- Yemen'de süren çatışmaların siyasi diyalog yoluyla sonlandırılması için perşembe günü Cenevre'de BM öncülüğünde başlayacağı duyurulan müzakerelerin ertelendiği bildirildi.

(04.11)

7- İsrail ordusu, savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi'nde çeşitli bölgelere hava saldırısı düzenlendiğini doğruladı. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in güneyine roket atılmasına karşılık Gazze'deki terör hedeflerine hava saldırısı düzenlendi. İsrail topraklarını hedef alan herhangi bir saldırıdan Hamas sorumludur" denildi.

(08.58)

8- Hindistan'da mayıs başından bu yana etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle ölenlerin sayısı bin 118'e yükseldi.

(12.04)

9- Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde Boko Haram militanlarının düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 43 kişi öldü.

(00.18)

10- Dünyaca ünlü Jamaikalı sprinter Usain Bolt, Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Golden Spike Şampiyonası'nda, 200 metre erkeklerde 20.13'lük performansıyla birinci oldu.

(11.40)

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Renault Kuveyt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title