Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye Büyük Esnaf Buluşması"nda konuştu:

- "Çıkmış ne diyor, Merkez Ülke Projesi. Ne varmış bu projede? Diyor ki, '20 sene sonra işsizliği yüzde 5'e indireceğim.' Öbür taraftan ne diyor, 'Bana 4 yıl verin, işsizliği sıfırlayayım' diyor. Bu nasıl iş. Bir taraftan 4 yıl verin işsizliği sıfırlayayım diyorsun, öbür taraftan 20 yıl sonra yüzde 5 diyorsun. Niye? Akşam başka, sabah başka... Dürüst olacaksın dürüst. Bu millet yalanı affetmez."

"Bize göre esnaf ve sanatkarlarımız bu ülkenin ve milletin omurgasıdır. Bugün bu omurganın sapasağlam karşımda durduğunu görüyorum."

"Hani şu veresiye defteri var ya, o bile tek başına muhteşem bir sosyal dayanışma örneğidir. Bak çek değil, senet değil. Veresiye defteri, veresiye defteri. Bizim bakkal Emin ağa, hemen defterden açardı. Orada yazar, Ahmet Erdoğan, altına notları alır hemen. Çek değil, senet değil. Ne var? Güven var güven."

" Daha da önemlisi bizim tarihimizde esnaf aynı zamanda alptir, alperendir. Yani dükkanından, sokağından, mahallesinden başlayarak şehrinin, ülkesinin, huzurunu, güvenliğini, geleceğini düşünen, bunun için mücadele eden kişidir. Esnaf ve sanatkarlarımızdan bu önemli vasıflarına da sıkı sıkıya sahip çıkmalarını bekliyorum."

"2002 yılında esnafımız yüzde 47 faizle en fazla 5 bin lira kredi kullanabiliyordu. Bugün faiz oranı yüzde 4-5, kredi limitleri 75 bin ile 150 bin lira düzeyine çıktı. Bunu biz yaptık ya. Konuşuyor 'faiz, faiz'. ya faizi buralara çıkaran bunlar, indiren biz. 2002'den bu yana 154 milyon lira olan esnafımızın kullandığı kredi toplamı bugün yaklaşık 14 katrilyon liraya ulaştı."

"Bu kaynakla esnafımız işini geliştirdi, büyüttü. Vergi düzenlemelerinden Sosyal Sigorta Kurumu borçlarının yapılandırılmasına kadar pek çok önemli adımla esnafımızın üzerindeki yük hafifletildi."

(14.58/15.23/15.48)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gaziantep'te DOMOTEX Turkey Halı Fuarı'nnın açılışında konuştu:

- "Devletten iş isterken çok kişi işsiz ama sanayide, KOBİ'de ve benzeri yerlerde istihdam söz konusu olduğunda nitelikli eleman bulunamıyor. Bu, belki de en önemli derdimiz. Klasik liseler artık Türkiye'nin ihtiyacını karşılamaya yetmiyor."

"Belli sayıdaki insan yüzünden canını dişine takmış hakim ve savcılarımız da töhmet altındadır. O yüzden 8 Haziran sabahı ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi hukuk güvenliğini sağlamaktır."

"Sizin ihtiyaçlarınız için kanunlar çıkarıyoruz. Hatta hiç bir ülkede olmadığı kadar sabahlara kadar uğraşıp kanun çıkarıyoruz, neredeyse meclis kanun fabrikasına döndü. Neden? Demek ki bürokrasi uygulamalarımızda ciddi sıkıntı var."

(14.29)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu Gençlik ve Spor Bakanlığı toplu açılış töreninde gençlere seslendi:

"Şimdi ümitle kararlılıkla ve büyük özgüvenle görüyoruz ki yeni bir gençlik yetişiyor, Asım'ın Nesli, Mehmedim'in nesli yetişiyor."

"21. yüzyılın ilk 10 yılında yetişen gençler, geleceğe büyük ümitle bakıyorlar ve gelecek planlamasını yapıyorlar. Eğer bugün gece gündüz, 12, 13 yıldır, Sayın Cumhurbaşkanımız başbakanken o, şimdi bizler, hiçbir engel tanımadan gece gündüz çalışıyorsak bunun en güzel hedefi, gençlerimize daha güzel, daha müreffeh ülke sunmaktır."

"Çok köklü tarihten gelip, ebediyete giden Asım'ın nesli, yeni yıllara, yeni 10 yıllara en iyi şekilde hazırlanmanız için size birkaç tavsiyem olacak: önce güven, kendinize, ülkenize güveneceksiniz. İkincisi, kendinizi en iyi şekilde yetiştireceksiniz."

"Türkiye'yi şu veya bu bölge diye ayırmak isteyen, gençleri birbirine kışkırtmak isteyenlere karşı, 'Hakkari gençliği de Edirne gençliği de Ardahan gençliği de Muğla gençliği de bizim kaderimiz birdir ve birlikte gelecek yıllara, on yıllara yürüyeceğiz' iradesini göstermeye devam edin."

(14.27) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Başbakan Davutoğlu, İngiltere Başbakanı Cameron ile görüştü

- Davutoğlu telefonla Cameron'ı arayarak, seçimlerde gösterdiği başarı sebebiyle tebrik etti

İngiltere'deki seçimlerden sonra muhalefet parti liderlerinin istifasının da gündeme geldiği görüşmede Davutoğlu, bu tavrı çok doğru bulduğunu ve Türkiye'de kampanyada da bunu örnek olarak verdiğini belirtti

(15.52)

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuk olduğu Number 1 Radyo-TV'nin canlı yayınında soruları yanıtladı:

"CHP, dünyada tarihsel olarak ayakta kalan en köklü dördüncü parti. Neden biliyor musunuz? Çünkü hedef çağdaş uygarlığı aşma olarak gösterilmiş. Uygarlık kavramı geliştikce, siz de kendinizi yeniledikçe partiyi yaşatabiliyorsunuz."

"Başkanlık sistemi tartışmasını tamamen gereksiz görüyorum. Böyle bir sistem Türkiye'de olmaz. CHP Meclis'te olduğu sürece böyle bir sistem olmaz. Biz buna engel oluruz. Hiç kimse bu konuda en ufak bir endişeye kapılmasın."

(15.42)

6- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB) 15. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu:

"Türkiye'nin bundan sonraki ekonomik büyümesinin merkezinde sermaye piyasaları olmalı"

"Sermaye piyasalarının gelişmesi için en önemli unsur o ülkedeki güven ve istikrar ortamıdır. Siyasi istikrar her şeyin zeminidir"

"Piyasaların da maalesef çok kısa vadeli meselelere baktığını görüyoruz"

"Muhalefet partilerinin ortaya getirdiği projelerin tamamı Türkiye'yi batmış olan Avrupa ülkelerinin durumuna düşürmeye yönelik adımlar"

"Avrupa'daki hükümetler, 'aman başımıza bir iş gelmesin' diyerek kendinden ve halkından korkuyor. Doğruları bir türlü yapmıyor"

"Çocuklarımızın, torunlarımızın Türkiye'sini düşünmeliyiz. Ama günlük siyaset bunun tam tersini söylüyor"

(13.09/14.32) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Londra'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde İngiliz siyasetçi, eski milletvekili Robert John Walter'a kendi imzaladığı Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını takdim etti.

- Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinin rezidansında düzenlenen takdim töreninde, "Bugün çok sevdiğim bir dostuma, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde milletvekili olarak ve oradaki siyasi grubumuza başkanlık yapan, yıllardır birlikte çalıştığımız çok değerli dostum ve milletvekili Robert John Walter'a Türkiye Cumhuriyeti kimliğini vermekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Kendisi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istedi, biz de süreci hızlandırdık" diye konuştu.

Robert John Walter'ın Türk olan eşi Feride Alp ile sık sık Türkiye'ye gittiğini belirten Çavuşoğlu, "Bundan sonra da hayatlarının bir kısmı Türkiye'de olacak, bir kısmı burada olacak. Biz bu talebini memnuniyetle karşıladık ve bugün kendisine benim imzaladığım kimlik kartını takdim ediyoruz" ifadesini kullandı.

Türkçe konuşan Robert John Walter, "Sayın Bakan Mevlüt Bey ve Büyükelçim bugün Türk oldum. Çok mutluyum. Türkiye'de güzel günler geçirmeyi dört gözle bekliyorum. Teşekkürler" dedi.

(13.52) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli partisinin Yozgat mitinginde konuştu:

"Yozgatlı kardeşlerimi yıllarca 'savunma sanayisini getireceğiz' diye oyaladılar, ümitleri yıktılar. Erdoğan, geçtiğimiz yılın 11 Temmuz'unda buraya usta birliğinin geleceğini söyledi, şu işe bakınız ki ne gelen görüldü ne de vaatleri hatırlayan bulundu"

"Davutoğlu ilk kez uçak yaptıklarını, Hür Kuş'u da 2018'de uçuracaklarını açıklamaktadır. Merhum Nuri Demirağ'ın şahsi çabalarıyla ilk uçak üretimi yıllar önce zaten yapılmıştır.1936'da tek motorlu uçak, 1938'de de 6 kişilik yolcu uçağı üretilmiştir. 1941 yılında tamamen Türk yapımı ilk uçak İstanbul'dan Divriği'ne kadar uçmuştur"

"Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi 'lider ülke Türkiye' ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır"

(15.04/15.12) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan'dan yalanlama

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, Mısır vatandaşlığı iddialarına ilişkin haberlerin "yalan ve iftiradan ibaret" olduğunu belirterek, "Sözde haberlerde iddia edildiği gibi ne Mısır vatandaşıyım ne de herhangi bir ülkeye kaçtım. Bu durum resmi kayıtlarla da sabittir" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'yi darbeyle görevden uzaklaştıran darbeci Sisi'nin borazanlığını yapan tetikçi gazetelerin, şahsıyla ilgili yalan iddialarını ülke gündemine taşıyarak şahsına "itibar suikasti" yapmaya çalışmalarının, darbeci tarihlerinde ve geleneklerinde çokça görülen bir durum olduğunu belirtti.

Masum insanlara, hiçbir araştırmaya gerek duymadan, sadece siyasi hesaplarla iftira atmanın ve kamuoyu önünde lekelemeye çalışmanın, habercilikten çok siyasi kin, nefret ve tükenmişliğin sonucu olduğuna işaret eden Erdoğan, "Sözde haberlerde iddia edildiği gibi ne Mısır vatandaşıyım ne de herhangi bir ülkeye kaçtım. Bu durum resmi kayıtlarla da sabittir. Haberde kullanılan 'kaçma' kelimesi özellikle seçilmiş olup, basın yoluyla yaptıkları bu çirkin operasyonun halk nezdinde, aleyhime kalıcı bir algının oluşması çabasının sonucudur. Doğduğum ve emek verdiğim bu toprakları, cemaat görünümlü casusluk ve ihanet şebekesinin ya da onların tetikçisi gazetelerin yalanlarıyla terk edecek değilim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Ülkenin yakın tarihinde açıkça seçilmiş hükümete darbe yapmaya çalışan, sözde yerli özde taşeron olan bazı yapıların borazanlığını yapan bu gazetelerin yazdıklarının, basın yayın ve meslek ilkeleri ile bağdaşır hiçbir yönü bulunmamaktadır. Yapılan bu yalan haberlerle ilgili olarak gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır. Bu çirkin iftiraların hesabı yargı önünde ayrı ayrı sorulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

(14.36)

10- Hakkari'de terör saldırısı

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesine iki atım havan atışı yapılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğu, saldırıda herhangi bir hasar ve zayiat olmadığı bildirildi.

(15.29)

11- İsrail'den Filistin Meclis Başkanı'na hapis

İsrail'deki bir askeri mahkemenin, Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk'e 12 ay hapis ve 6 bin şekel (bin 500 dolar) para cezası verdiği bildirildi.

Ahrar Esir İşleri Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Batı Şeria'da bir etkinlikte yaptığı konuşma dolayısıyla Aziz Duveyk'i yargılayan işgalciler, Duveyk'in yargılanması için 14 duruşma yaptı. Ofer Askeri Mahkemesi, Duveyk'i 12 ay hapis ve 6 bin şekel para cezasına çarptırdı" denildi.

Kararın kınandığı açıklamada, başta Duveyk olmak üzere İsrail hapishanelerinde kalan Filistinli parlamenterlerin serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

(15.54)

12- Suriye'deki iç savaş

Suriye'de rejim güçleri, Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine kara saldırısı düzenledi.

Suriye Türkleri Derneği yetkililerinden alınan bilgiye göre, Esed rejimine bağlı birlikler, gece saatlerinde muhaliflerin kontrolündeki Türkmen Dağı mevkisi Saray köyü yakınlarında kara harekatı başlattı.

Muhaliflerin karşılık vermesi üzerine yoğun çatışmaların yaşandığı bölgede rejim birlikleri geri püskürtüldü.

Çatışmalarda Türkmen muhaliflerden 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Esed rejimine bağlı birlikler bölgeye havan ve füzelerle saldırmaya devam ederken, patlama sesleri Hatay'ın Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.

(10.36)

13- Muhaliflerden Doğu Guta'da gövde gösterisi

- Suriye'de muhalif Feylaku'r-Rahman (Rahman Kolordusu) ve Ecnad-ı Şam Tugayı, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde ağır silahlarla tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta Feylaku'r-Rahman ve Ecnad-ı Şam Tugayı'nda eğitimlerini yeni tamamlayan silahlı muhalifler de hünerlerini sergiledi.

Rejimin hemen her gün hava saldırısına maruz kalan bölgede düzenlenen tatbikatta, rejim güçlerinden ayrılarak muhaliflerin safına katılan çok sayıda üst düzey subay da hazır bulundu.

(13.26)

14- Konya merkezli "Paralel Yapı" operasyonu

- "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 18 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Tutuklananlar arasında eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Polis Başmüfettişi Anadolu Atayün de bulunuyor.

(09.55) (Fotoğraflı-Görüntülü)

15- "Böcek" davasının altıncı duruşması

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişi hakkında açılan davanın altıncı duruşması sona erdi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ara kararında varsa soruşturmanın genişletilmesine yönelik taleplerini, aksi halde esas hakkındaki görüşünü bildirmesi için dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar verdi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya, sanıklardan Seyit Saydam ve Hurşit Gölbaşı yönünden şikayetten vazgeçtiklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı, 'Geçmişte Ergenekon ile Balyoz davalarında haklı haksız herkes aynı torbada yargılandı. Bu hataya düşmeyelim' dedi. Saydam ve Gölbaşı'ndan şikayetçi değiliz" diye konuştu.

Özkaya, "Mehmet Yüksel'in de bu örgüt yapılanması içinde olmadığı ama olayları engelleyemediğinden görevini ihmal ettiğini düşünüyoruz" dedi.

Duruşma 1 Haziran 2015 saat 15.00'e ertelendi.

(12.20/15.37)

16- Dershanelerin Dönüşüm Süreci Toplantısı

İstanbul Green Park Otel'de düzenlenen "Dershanelerin Dönüşüm Süreci" toplantısında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı özel dershane temsilcileriyle bir araya geldi.

- Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKUR-BİR) Başkanı Hami Koç, "Dershanelerin dönüşüm sürecinde Bakanımızın kadirşinas yaklaşımı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yaklaşımla eğitim sistemimiz evrensel boyuta taşınacaktır. Bakanımızın ve ekibinin yaklaşımlarıyla yakın gelecekte eğitim sistemimiz bölgenin eğitim üssü konumuna gelecektir. Buna inanıyorum" dedi.

- Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Kurumları Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) Başkanı Faruk Köprülü, "Özellikle bir konunun altını çizmek istiyorum. Bunun için Bakanımıza teşekkür ediyorum. Dönüşüm sürecinde zaman istedik. Bu konuda bakanlığın bize olumlu katkıda bulunması ve zaman tanıması sektör için hayati önem taşıdı. Bunun için teşekkür ediyoruz bakanımıza" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise "Bizim için dershane meselesi üzerinden koparılan tartışmalar geride kalmıştır. Artık dershanecilik üzerinden elde edilmiş birikimi, özel okul alanına en iyi şekilde aktarmaya yoğunlaşmalıyız. Dönüşen okullarımızın daha güçlü ve nitelikli kurumlar olması için gayret sarf etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

(12.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

17- Türkiye Gazze'ye verdiği sözleri tutuyor

Türkiye, İsrail'in tahrip ettiği Gazze'nin yeniden imarı için yardımlarını sürdürüyor

- İsrail'in binlerce sivilin ölmesine ve yaralanmasına sebep olan bombardımanlarında yerle bir edilen Gazze'nin yeniden imarı için Türkiye'nin yardımları aralıksız sürüyor.

Yalnızca geçen yıl Gazze'ye 76,3 milyon dolarlık yardım ulaştıran Türkiye'nin toplam yardımı Ekim 2017'ye kadar 200 milyon doları bulacak.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı (TİKA) Serdar Çam, bu gerçeklerin bilinmesine rağmen İsrail'i eleştirmeye cesaret edemeyen "malum çevrelerin" Türkiye aleyhine dezenformasyon yaptığına dikkati çekti.

(14.43)

18- ABD'deki Ahıska Türkleri "Ahıska Konferansı"na alınmadı

Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi Başkanı İslam Şahbandarov, "Paralel Yapı" tarafından organize edildiğini belirttiği Ahıska Konferansı'na alınmadıklarını söyledi.

Şahbandarov, ABD'nin Massachusetts eyaletindeki New England Üniversitesi'nde düzenlenen Ahıska Konferansı'nın yapıldığı salonun önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Konferansa alınmadıklarını ifade eden Şahbandarov kendilerine, Türklerin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına karşı Washington'da düzenlediği gösteriye katıldıkları için alınmadıklarının söylendiğini ileri sürdü.

Ahıska Türkleri adına düzenlenen bu toplantının, Ahıska Türkleriyle uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Şahbandarov, konferans katılımcılarının yüzde 80'inin Ahıskalı olmadığını savundu.

Konferansa alınmayan West Springfield Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi Başkanı Mehdi Osmanlı da yaptığı açıklamada, konferansı düzenleyenlerin Ahıska Türklerini bölmeye çalıştığını ancak bunu hiçbir zaman başaramayacaklarını kaydetti.

(10.54)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

19- Çimento fabrikasında patlama

Ankara'nın Kazan ilçesindeki bir çimento fabrikasının ham madde kazanında patlama meydana geldi.

Patlama sonucu çıkan yangında üretim şefi Haluk Bilge, fabrika müdür yardımcısı Orhan Özer, işletme personeli Bayram Altın hayatını kaybetti, Yasin Yıldırım ile Enis Oymak yaralandı.

- Yaralılar Ankara Numune ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

(00.42) (Fotoğraflı-Görüntülü)

20- Çanakkale'de kaçak operasyonu

Ayvacık ilçesinde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri Behramkale köyüne bağlı Kadırga Burnu mevkisine operasyon düzenledi.

Operasyonda zeytinliklerin arasına gizlenmiş halde Suriye uyruklu 80 kaçak yakalandı.

Ekipler bu sırada denize açılan bir grubun daha bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığının desteği ile Afganistan uyruklu oldukları tespit edilen 19 kaçak bulundukları lastik bottan alınarak karaya çıkarıldı.

Yakalanan kaçakların Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştığı belirlendi.

(07.35)

21- İskandinav ülkelerinde ortak askeri tatbikat

İsveç, Norveç ve Finlandiya tarafından düzenlenen "The Arctic Challenge 2015" hava savunma tatbikatı, 9 ülkeden 4 bin personelin katılımı ile bugün başlıyor.

115 uçağın yer alacağı tatbikata ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İsviçre ve Hollanda hava kuvvetlerinden de personel katılıyor.

İsveç Silahlı Kuvvetleri adına tatbikatla ilgili açıklama yapan Tümgeneral Karl Engelbrektson, tatbikatın farklı hava kuvvetleri ve savaş uçakları ile eğitim yapabilme fırsatını kendilerine sağladığını belirtti. Engelbrektson, bu sayede olası gerçek tehditlere karşı hem taktik hem de stratejik olarak kendilerini denemiş olacaklarını ifade etti.

(14.16)

22- Güney Asya'daki insan ticareti

Malezya'nın kuzeyinde insan kaçakçılarına ait olduğu belirtilen 28 kampta 139 mezar ortaya çıkarıldı.

Polis yetkilisi Halid Ebubekir, bölgede 11 Mayıs'tan bu yana sürdürülen operasyonlarda 139 mezar bulunduğunu söyledi.

Bazı mezarlarda birden fazla cesedin yer aldığını kaydeden Halid, cesetlerin çıkarılması ve soruşturmanın yürütülmesi için bölgeye bazı uzmanların gönderildiğini bildirdi.

Halid, "Bölgede ortaya çıkarılan kampların büyük olanlarında yaklaşık 300'er kişinin kaldığı sanılıyor" dedi.

Mezarlardaki cesetlerin çıkarılması için bölgeye uzmanlar gönderildi

(09.02)

23- Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, rüşvet aldığı gerekçesiyle 8 ay hapse mahkum edildi.

Kudüs Bölge Mahkemesi, Olmert'i, New York'lu bir iş adamından zarf içerisinde rüşvet aldığı gerekçesiyle 8 ay hapsin yanı sıra 150 bin dolar para cezasına çarptırdı.

Olmert'in cezasının, yine rüşvet almak suçundan daha önce verilen 6 yıl hapis cezasına ekleneceği belirtildi.

Tel Aviv Merkez Mahkemesi geçen yıl mayıs ayında Olmert'i, Kudüs Belediye Başkanı olduğu dönemde Holyland Park projesinde "rüşvet almaktan" suçlu bularak 6 yıl hapsin yanı sıra 1 milyon şekel (yaklaşık 290 bin dolar) para cezasına çarptırmıştı.

(09.12/10.36)

24- Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi babası ile görüştü

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi, babasıyla yaptığı görüşmenin ardından "Beni gülümseyerek karşıladı, psikolojisi çok iyiydi. Olumlu ve inançlıydı" ifadelerini kullandı.

Usame Mursi, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından, Muhammed Mursi ve 24 kişinin "yargıya hakaret" suçlamasıyla hakim karşısına çıktığı davanın dün görülen duruşmasının ardından mahkeme binasındaki bir odada babasıyla yaptığı 15 dakikalık görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görüşmenin hakimin onayının ardından gerçekleştiğini belirten Usame şunları kaydetti:

"Beni gülümseyerek karşıladı, psikolojisi çok iyiydi. Olumlu ve inançlıydı. Bana 'Devrim, kendine yol çiziyor' dedi."

"Cumhurbaşkanı (Mursi), bu kararın da diğer kararlar gibi kendisini etkilemediğini ve üzerinde durmaya gerek olmadığını söyledi. Bana güven içinde 'Korkum yok. Devrim ile onları yargılayacağımıza inanıyorum. Bu yargılamalar uzun sürmeyecek' dedi."

(00.59)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

25- "Mursi'ye sahip çıkan Erdoğan'a teşekkür ediyoruz"

ABD Müslüman Kuruluşları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye Müslüman dünyasından sadece Türkiye'nin sahip çıktığını belirterek, "Mısır'da işlenen suça karşı çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

ABD'de önde gelen Müslüman sivil toplum kuruluşlarının çatı örgütü USCMO'nun Genel Sekreteri Cemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da hakkında idam kararı verilen Mursi'nin "demokrasi ve özgürlük" sembolü haline geldiğini söyledi.

İslam dünyasına ilişkin yazılarıyla uluslararası alanda tanınan fikir adamlarından Anis Ahmed de Müslümanların Mısır'da yaşananlara sessiz kalmasının üzücü olduğunu ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Malezya İslam Üniversitesi'nde görev yaptığı dönemde dekanlığını da yapan Ahmed, "Müslüman dünyasını temsil ettiklerini düşünen Arap ülkelerinin Mursi hakkında sessizliğini koruması çok büyük bir talihsizlik" dedi.

Arap dünyasının aynı zamanda "Müslüman ümmetinin önceliklerin bihaber olduğunu" dile getiren Ahmed, Arapların çoğunun "ülkelerine demokrasi getirmek isteyen diktatörler tarafından yönetildiğini" söyledi. Ahmed, Türkiye'nin Mursi'nin idam kararına karşı çıkmada yalnız bırakılmasının nedenlerinden birinin bu olduğuna işaret etti.

(11.18) (Fotoğraflı)

26- Donmak üzere olan kaçakları Mehmetçik kurtardı

Türkiye-İran sınırının güvenliğini sağlayan Başkale 4. Hudut Tabur Komutanlığı Sualtı Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, Başkale-İran sınırındaki vadide termal kameralarla keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında bir grubun yurda izinsiz girdiğini belirledi.

Kaçakların sınır hattındaki vadide mahsur kaldığını tespit eden Mehmetçik, bölgeye operasyon gerçekleştirdi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü bölgeye bir saatte ulaşan askerler, Afganistan ve Pakistan uyruklu 36'sı çocuk ve 34'ü kadın olmak üzere 130 kaçakla karşılaştı.

Soğuktan donmak üzere olan çocukları battaniyelere sarıp, üzerlerindeki parkaları giydiren Mehmetçik, Sualtı Hudut Bölüğünde misafir ettikleri gruba yemek, çay ve süt ikramında bulundu.

(11.49) (Fotoğraflı)

27- Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ile görüştü.

Görüşme sonrası Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa AA muhabirine değerlendirmede bulundu:

"Mistura nabız yokluyor. Bize Türkmenlerin Halep'teki savaşın dondurulmasına neden destek olmadığımızı sordu. Biz de rejime güvenmediğimizi, rejimin samimi olmadığını söyledik."

-" Suriye'de kazanılan zaferlerde En Nusra'nın ön plana çıkması Batı'nın abartması. Medya, bu zaferi bir tarafta DAEŞ bir tarafta En-Nusra'nın zaferiymiş gibi gösteriyor ama Nusra dışında da savaşan bir sürü grup var."

"Suriye'de Türkmen varlığını belgeledik artık BM arşivlerine geçti."

(03.26)

28- Akçakale'de yaşayan bir grup Suriyeli ülkesine döndü

Akçakale Gümrük Kapısı önünde toplanan 300 sığınmacı, geçiş için yetkililerden izin istedi. Bir süre kapı önünde bekleyen Suriyeliler, gerekli iznin verilmesi ve işlemlerinin ardından beraberinde getirdikleri gıda, giyim ve mutfak eşyalarıyla Suriye'ye döndü.

(11.27)

29- Mısır "Gazze'nin can damarlarını kuruttu

Mısır Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, son 6 ayda Gazze sınırındaki 521 tüneli yıktıklarını bildirdi.

Semir, yarı resmi El-Ahram gazetesine yaptığı açıklamada, Gazze sınırındaki tünellerin imha operasyonuyla ilgili bilgi verdi. Ordunun son 6 ayda Gazze Şeridi'nden, Mısır'ın Kuzey Sina vilayetine uzanan 521 tüneli imha ettiğini aktaran Semir, bu tünellerden bazılarının uzunluğunun dikkati çektiğini ifade ederek, "Tünellerden bir tanesinin uzunluğunun 2,8 kilometre olduğunu tespit ettik" dedi.

Semir, Gazze Şeridi ile Mısır arasında bulunan tünelleri tamamen "ortadan kaldırmak" için çalışma yaptıklarını da kaydetti.

(12.00)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Muhammed Mursi Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title