Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi Hizmet Binası Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Pensilvanya ile Kandil bir olmuş, önlerine de muhalefet partilerini katmışlar, Türkiye'yi yeniden karanlık günlerine döndürmenin hesabı içindeler.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi Hizmet Binası Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Pensilvanya ile Kandil bir olmuş, önlerine de muhalefet partilerini katmışlar, Türkiye'yi yeniden karanlık günlerine döndürmenin hesabı içindeler. Görüyorsunuz işte. Pusulası şaşmış, kıblesi şaşmış hatta felekleri şaşmış vaziyette oradan oraya savruluyorlar. Taksim'i kıbleleri, Kabeleri olarak ilan edenlerle bir yere varılır mı? Ben inanıyorum ki benim Kürt kardeşlerim, terör örgütünü arkasına almış bu zihniyetlere prim vermeyecektir" dedi.

-Erdoğan, "Bunların bir kısmının Kabesi, Pensilvanya olabilir. Bunların bir kısmının Kabesi, Kandil olabilir, Taksim olabilir. Hani 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyenler olabilir ama bizim Kabemiz de kıblemiz de istikametimiz de belli. Bizim Kabemiz Mekke'de, ruhumuz İstanbul'da, aşkımız tüm Türkiye'de, sevgimiz Kudüs'te, Gazze'de, Mısır'da, Balkanlar'dadır" ifadelerini kullandı.

(12.02/12.05)

2- Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kudüs'ü ziyaret eden ilk Diyanet İşleri Başkanı olan Görmez, Mescid-i Aksa'da düzenlenen Miraç programında cemaate seslendi. Görmez, "Buraya gelmemizin bir sebebi de 'Siz yalnız değilsiniz. Mescid-i Aksa asla garip değildir. Mescid-i Aksa'nın sahipleri vardır' demektir" dedi.

(00.13)

3- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, Rize'de yapıldı. Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Kenan İpek, ""Daha önce de Erzurum'da yapmıştık. Bundan sonra zaman zaman Ankara dışında genel kurul toplantılarını çeşitli illerde yapacağız. Bu illerdeki meslektaşlarımızla da bir araya geleceğiz. Varsa sorunlarımızı görme imkanı bulacağız" değerlendirmesinde bulundu.

(10.18)

4- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, cep telefonu numarasını başka bir GSM operatörüne taşıyanların arandığında duyulan uyarı tonunun, abonenin istememesi halinde bugünden itibaren kaldırılabileceğini belirtti.

(11.14)

5- Mısır'da mahkeme, "hapishaneler baskını" davası kapsamında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını, haklarındaki idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdi.

(12.24)

6- Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, bu yıl hububat üretiminde geçen yıla göre yüzde 30-35 artış öngördüklerini belirtti.

(10.20)

7- Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında mazeret sınavlarının ilk gün oturumu yapıldı.

(12.03)

8- Anayasa Mahkemesi (AYM), Ergenekon davası hükümlülerinden eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un "yaşam hakkının ihlal edildiği" iddiasıyla yaptığı başvuruyu oy çokluğuyla reddetti.

(12.33)

9- Adana'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamındaki bazı ihalelerin Kamu İhale Kanunu'na (KİK) aykırı yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

(10.06)

10- Türk Amerikan Dernekleri Federasyonunun (TADF) düzenlediği Türk Amerikan Kültür Festivali'nin galası, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehteran Birliğinin de katılımıyla New York'ta gerçekleşti.

(10.16)

11- İsveç'in Göteborg şehrinden Gazze'ye yardım götürmek ve buradaki ambargoya dikkat çekmek için yola çıkan ve Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da mola veren "Marianne" adlı gemi, sabah Almanya'nın Kiel şehrine uğurlandı.

(11.34)

12- Gazze'nin Han Yunus kentinde çok sayıda Filistinli, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 67. yılı dolayısıyla gökyüzüne, Filistinli mültecilerin bir gün yurtlarına tekrar döneceğine işaret eden "dönüş balonları" bıraktı.

(01.28)

13- ABD'de Boston Maratonu'ndaki bombalı saldırıyla ilgili davada jüri, Cohar Tsarnaev'in idam cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

(00.07)

14- ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli General John Allen ve onun yardımcılığını yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Brett McGurk, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Ankara'da görüştü.

(12.34)

15-  İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) lider Barcelona, yarın Atletico Madrid deplasmanında şampiyonluğunu ilan edebilir.

(12.56)

16- Modern Pentatlon Türkiye Şampiyonası, Ankara'da başladı. Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ndeki şampiyonada 200'ü kadın, 518 sporcu mücadele ediyor.

(12.58)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Beyoğlu Belediyesi Kandil Dağı Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title