Haberler

Aa Genel Müdürü Öztürk, Visa Pour L'ımage'de

Haber fotoğrafçılığı festivali Visa Pour L'Image'da çalışmalar hakkında bilgi alan AA Genel Müdürü Öztürk: "AA’nın uluslararası fotoğraf piyasasındaki pazar payı her geçen gün artıyor, bunun daha da artması için marka değerimizin artması lazım" "Perpignan’daki Visa Pour L’Image festivaline stand açarak katıldık, en önemli gecede Suriye, Gazze, Irak konularında fotoğraflarımızı sunduk. Çok sayıda fotoğrafımız yayınlandı ve bu açıdan önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, "AA'nın uluslararası fotoğraf piyasasındaki pazar payı her geçen gün artıyor, bunun daha da artması için marka değerimizin artması lazım" dedi.

Öztürk, bu yıl 26'ncısı Fransa'nın güneyinde bulunan Perpignan kentinde düzenlenen dünyanın en büyük haber fotoğrafçılığı festivali olan Visa Pour L'Image'deki Anadolu Ajansı standını ziyaret ederek, hafta boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öztürk, festivalde yaptığı konuşmada, AA'nın uluslararası fotoğraf piyasasındaki pazar payının arttığına dikkati çekerek, marka değerinin de ancak uluslararası fotoğraf piyasasında görünürlüğünün artması ile mümkün olacağını ifade etti. "Şu anda Ortadoğu'nun en güçlü fotoğraf sağlayıcısı olarak burada kendimizi gösterdik" diyen Öztürk, uluslararası büyük ajanslar ve fotoğraf dağıtıcılarının da Anadolu Ajansı'nın Ortadoğu'daki gücünün ve yaygınlığının farkında olduğunu söyledi.

AA Genel Müdürü Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu tür uluslararası etkinlik ve organizasyonlara katılmadan, buralarda görülmeden marka değerimizin artması mümkün değil. Bu sebeple Perpignan'daki Visa Pour L'Image festivaline stand açarak katıldık, en önemli gecede Suriye, Gazze, Irak konularında fotoğraflarımızı sunduk. Çok sayıda fotoğrafımız yayınlandı ve bu açıdan önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu etkinlikleri devam ettireceğiz."

Perpignan kentindeki Visa Pour L'Image haber fotoğrafçılığı festivali kapsamında yapılan sergi ve organizasyonları, AA Genel Müdür Yardımcısı Vekili Yılmaz Yaman ve Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ile birlikte gezen Öztürk, aynı zamanda AA'nın fotoğraf dağıtım anlaşması bulunan Getty Images ve AFP ajanslarının üst yöneticileri ile de bir araya geldi.

Uluslararası haber fotoğrafçılığının masaya yatırıldığı ve gelecekteki iş modellerinin değerlendirildiği görüşmelerde, Getty Images yöneticileri, Anadolu Ajansı'nın son 3 sene içerisinde yaptığı atılımları yakından takip ettiklerini, Ortadoğu'nun en önemli haber kaynağı olarak artık Anadolu Ajansı'nın kabul edildiğini ve Anadolu Ajansı ile olan ortaklıklarından duydukları memnuniyeti bildirdiler.

Haber fotoğrafı dünyasının en önemli ödüllerinden Visa d'Or (Altin Viza) fotoğraf ödülünün de takdim edildiği gece olan, Visa Pour L'Image festivalinin final gecesine damgasını vuran AA'nın Gazze, Irak ve Suriye fotoğrafları açıkhava tiyatrosunda binlerce uluslararası katılımcı tarafından izlendi. AA Genel Müdürü Öztürk'ün de katıldığı gecede, şehrin en önemli merkezlerine kurulan dev projeksiyonlarda simültane olarak yapılan yapılan fotoğraf gösterilerinde, dünyanın en büyük ajanslarının fotoğrafları ile beraber Anadolu Ajansı fotoğrafları da onbinlerce fotoğrafçı, editör, ajans yetkilisi ve ziyaretçinin beğenisini kazandı.

Gecede en çok fotoğrafı yayınlanan ajanslardan olan Anadolu Ajansı, dünyanın en önemli fotoğraf organizasyonlarındaki etkinliklerini ve faaliyetlerini bundan sonra da devam ettirmeyi planlıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Suriye Visa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title