Haberler

AA Genel Müdürü Öztürk, Görevinden İstifa Etti

Güncelleme:

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün görevinden istifa ettiği, ajans yönetim kurulunun da bu istifayı kabul ettiği açıklandı.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada, AA'nın alanında öncü kuruluş haline gelmesinde ve uluslararası bir medya kurumu hüviyeti kazanmasında Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk'ün büyük katkısı ve emeği bulunduğu belirtilerek, "Sayın Öztürk bugün ilkeleri ve çalışma prensipleri açısından görevinden ayrılmak talebinde bulunmuş, yönetim kurulumuz da bunu saygı ile karşılamıştır. Kurumumuza yaptığı katkılardan dolayı Kemal Öztürk'e teşekkür eder, yeni çalışma yaşamında başarılar dileriz" denildi.

Yönetim Kurulu'nun yazılı açıklaması şöyle:

" Anadolu Ajansı, Türkiye'nin en köklü kurumları arasındadır. Dünyada ve Türkiye'de yaşanan değişim ve gelişmelere uygun olarak, kendisine kuruluşunun yüzüncü yılında dünyanın en büyük 5 haber ajansından biri olma hedefini belirlemiştir.

'100. Yıl Vizyonu' adı verilen atılım hamlesi çerçevesinde, Anadolu Ajansı'nın sadece Türkçe olan yayını 8 dile çıkarılmıştır. Günlük haber, fotoğraf ve video üretimi ortalama 3 kat artmıştır. 3 yıl öncesine kadar yurt dışında hiçbir abonesi olmayan Anadolu Ajansı'nın bugün 45 ülkede abonesi bulunmaktadır.

Türkiye'nin uluslararası markalarından birisi haline gelen kurumumuzun bugün 86 ülkede temsilcisi bulunmaktadır. Faaliyet gelirleri yüzde 71 oranında artmış, tüm teknolojik altyapısını da çağa uyumlu hale getirmiştir. Anadolu Ajansı'nın alanında öncü kuruluş haline gelmesinde ve uluslararası bir medya kurumu hüviyeti kazanmasında Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk'ün büyük katkısı ve emeği bulunmaktadır.

Sayın Öztürk bugün ilkeleri ve çalışma prensipleri açısından görevinden ayrılmak talebinde bulunmuş, yönetim kurulumuz da bunu saygı ile karşılamıştır. Kurumumuza yaptığı katkılardan dolayı Kemal Öztürk'e teşekkür eder, yeni çalışma yaşamında başarılar dileriz.

Anadolu Ajansı, bundan sonra da kuruluş idealini daha ileriye taşımak; dünyanın en büyük 5 haber ajansı arasına girme hedefine doğru kararlılıkla yürümeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KEMAL ÖZTÜRK'ÜN ÖZGEÇMİŞİ

Kemal Öztürk, 1969 yılında Ağrı'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sakarya'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu.

1990 yılında değişik dergilerde makaleler yayınlayarak yazı hayatına girdi. 1995 yılında profesyonel gazetecilik mesleğine başladı. Televizyon haberciliği ve belgesel yönetmenliği yaptı. Yerli ve yabancı televizyon kanallarında çok sayıda belgeseli yayınlandı. Bir süre yurt dışında dil eğitimi aldı, belgesel alanında araştırmalar yaptı.

2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanı oldu. 2005 yılında TBMM Başkanı Başdanışmanlığına getirildi. Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Basın Danışmanlığını yapan Kemal Öztürk, 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrıldı. 3 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atandı.

Siyasal iletişim, yakın tarih, şehir iletişimi, politik tarih ve iletişim alanlarında çok sayıda makale ve kitapları yayınlandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Türkiye Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (24)

Gece kusu:

AKP nin yalakasi degilmiydi bunlar? Acaba ne oldu? Dürüst Gazeteci olmak istedi faturasini aldi herhalde.

14
3
yanıtYanıtla
TEZGAHTAR YAŞAR:

kürt olarak yaratılmadığım için ALLAHA her gün şükrediyorum

7
10
yanıtYanıtla
YAVER:

DAHA SAĞLAM BİR YERE KAPAK ATACAKTIR ONDAN İSTİFA ETMİŞTİR. KENDİNİ AKPKK YA YAMAMIŞTIR. .

11
2
yanıtYanıtla
mhpmobilWeb@haberler.com:

İsten atilirim korkusuyla çocuğunu cemaat okulundan aldın bunu neyle mukafatlandirdilar allah bilir bu arada cicugunda yeni okulunda memnun değil değermiydi

11
2
yanıtYanıtla
antalyalimobilWeb@haberler.com:

Baskılar,baskılar ve baskılar...

7
4
yanıtYanıtla
kohennn:

iktidarın baskısı ve seçim manevraları çerçevesinde algılıyorum

8
2
yanıtYanıtla
caner:

Vatan Hainleri !!!

7
1
yanıtYanıtla
adn:

erdoğan baskısına dayanamadı

7
1
yanıtYanıtla
69 HESAP SORAN-DÜŞÜNEN VATANDAŞ..:

BÖYLE DEVLETİN HAZIR BİR KURUMUNU YANLIŞ YÖNETİMLE ZARARA SOKAN KİŞİYİ ÖZEL SEKTÖR BİR DAKİKA BİLE TUTMAZ AMA BU ZAMANA KADAR BOŞUNA DURUYORDU ZATEN. . . HAVUZUN BAŞINDAKİLER ETHEM İ ZARARA SOKUNCA HEMEN BİLETLERİNİ KESİVERDİ. . . . SÜREKLİ ZARAR. . NEREYE KADAR. . . NELERE KATLANARAK BURALARA GELMİŞ ADAM, GIRTLAKLARIM DİYOR ZARAR VERENLERİ. .

5
2
yanıtYanıtla
KILIÇ:

PARELEL YAPIDANMI ACABA OYSAKİ BU ÜLKE KİMİN PARALEL OLDUGUNU GÖRÜYOR HIRSIZI YAKALAYAN PARLELCİ OLUP İÇERİ TIKILIYOR NEYMİŞ PARELECİYMİŞ BU İFTRALAR NE ZAMANA KADAR

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title