Haberler

AA Genel Müdürü Öztürk, Azerbaycanlı gazetecilere ilk dersi verdi -

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA'nın rakibi uluslararası haber ajanslarına kıyasla en önemli farkının Ortadoğu ve Balkanlar'daki gücü olduğuna dikkati çekerek, "Bu sene de Kafkaslar bölgesinde çok iyi atılımlar yaptık. Mesela Ukrayna krizinde en çok fotoğrafı kullanılan ajans biz olduk" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA'nın rakibi uluslararası haber ajanslarına kıyasla en önemli farkının Ortadoğu ve Balkanlar'daki gücü olduğuna dikkati çekerek, "Bu sene de Kafkaslar bölgesinde çok iyi atılımlar yaptık. Mesela Ukrayna krizinde en çok fotoğrafı kullanılan ajans biz olduk" dedi.

Öztürk, AA ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle hazırlanan eğitim programı kapsamında Türkiye'ye gelen ve AA Haber Akademisinde eğitim alacak 20 Azerbaycanlı gazeteciye ilk dersi verdi.

Dersin başlangıcından Azerbaycan medyasını yakından takip ettiğini belirten Öztürk, AA'nın Kafkaslardaki haber üretimini Azerbaycan'dan yönettiğini ve AA ile Azerbaycan Telgraf Ajansı (AzerTAc) arasında da bir dizi işbirliği anlaşmasının bulunduğunu söyledi.

Azerbaycan'ın gelişimine ve dönüşümüne ülke medyasının da hem teknoloji hem de içerik olarak ayak uydurması gerektiğini vurgulayan Öztürk, AA Haber Akademisi eğitiminin Azerbaycanlı gazeteciler için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Öztürk, medyada "gazeteci eleştirir" anlayışının hakim olduğuna dikkati çekerek, "Böyle bir kural yok aslında. Gazeteci gördüğü, duyduğu ve kaydettiği haberi verir. Bu bazen eleştirel bir haber olabilir, bazen olumlu bir haber olabilir. Gazeteci eleştirmek zorunda değil, gazeteci okuyucularını bilgilendirmek zorundadır. İfrat ve tefrit kavramları var. Ya eleştirinin en dibi ya da övgünün en yükseği. İkisine gidip geliyorlar. Ya hepten eleştiriyorlar, hiç olumlu bir şey yok ya da hepten olumlu olumsuz bir şey yok. Bizim onu dengelememiz gerekiyor. Her yerden her şeyden haber verilmeli" dedi.

Ders kapsamında eğitim programına katılan gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Öztürk, AA'nın uluslararası rakipleri karşısında üstün yönün ne olduğunu sorusuna şu yanıtı verdi:

"En önemli farkımız biz Ortadoğu ve Balkanlar bölgesinde çok güçlüyüz. Bu sene de Kafkaslar bölgesinde çok iyi atılımlar yaptık. Mesela Ukrayna krizinde en çok fotoğrafı kullanılan ajans biz olduk. Oraya çok iyi ekipler gönderdik. O krizi de Bakü'den yönettik. Bizim en önemli farkımız bu bahsettiğim bölgelerde bir numaralı ajansız. Bizden daha iyi haber toplayamazlar. Balkanlarda Boşnakça yayın yapıyoruz, yakında Arnavutça yayın yapacağız. Bu bölgede en iyi ajans olduğumuz için diğerleri bizim arkamızdan geliyor. Ortadoğu'da en çok Arapça haber üreten ajansı biziz. Araplardan daha çok Arapça haber üretiyoruz. Bu gücümüzden dolayı diğer ajanlara karşı fark yaratıyoruz."

AA Haber Akademisi Koordinatörü Hayri Çetinkuş da eğitim programının açılış dersi vermesinde dolayı Öztürk'e teşekkür etti.

-E-yayıncılık ve masaüstü yayıncılık eğitimi verilecek

Trend Haber Ajansı, AzerTag Haber Ajansı, Günlük Telegraf gazetesi, Olaylar Haber Ajansı ve Gazetesi gibi Azerbaycan medyasının önemli kuruluşlarında görev yapan toplam 20 gazeteci, AA ile TİKA işbirliğinde 23-27 Haziran arasında AA Haber Akademisinde e-Yayıncılık ve masaüstü yayıncılık üzerine eğitimi alacak.

-Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Azerbaycan Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title