Haberler

Aa Genel Müdürü Öztürk, Associated Press Genel Merkezini Ziyaret Etti

Öztürk, Associated Press editör masasına konuk oldu, AP CEO’su Garry Pruitt ile iki ajans ilişkilerinin geleceği konusunda istişarede bulundu  Garry Pruitt: "AA’nın büyüme stratejisini çok ...

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Associated Press (AP) ajansının genel merkezini ziyaret ederek, ikili ilişkiler konusunda görüşmeler yaptı.

AA Amerika Bölge Direktörlüğü New York ofisi açılışının ardından Amerika'nın ve aynı zamanda dünyanın en büyük haber ajanslarıyla görüşmeler yapan Öztürk, AP'nin New York'taki genel merkezini ziyaret etti.

AP'nin editör masasına konuk olan Öztürk, daha sonra AP CEO'su Garry Pruitt ile iki ajans arasındaki ilişkilerin geleceğini konuştu.

AA Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Erdoğmuş ile önce editör masasına konuk olan AA Genel Müdürü Öztürk, ardından AP CEO'su Garry Pruitt ile iki ajans arasında 2014 ve sonrasını kapsayacak olan anlaşmanın içeriğine dair geniş kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nı yakından takip ettiklerini belirten AP CEO'su Pruitt, "AA'nın büyüme stratejisindeki dinamizmini çok etkileyici buluyorum. Buradaki gizem merak uyandırıcı" ifadesini kullandı.

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk ayrıca, beraberindeki heyet ile AP'nin haber merkezini ve baş editörlerini masaları başında ziyaret ederek gözlemlerde bulundu, AP'nin günlük haber, fotoğraf ve video sayıları hakkında detaylı bilgi aldı.

Genel Müdür Öztürk, AP ve AA'nın Amerika genelindeki haber kaynaklarına ulaşma ve karşılıklı içerik paylaşımında bulunma adına nasıl bir işbirliği geliştirelebileceği üzerine de üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptı. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Associated Press Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title