Haberler

Aa Ekibi Kerkük'te Saldırıya Uğradı

Irak'ın Kerkük şehrinde görev yapan Anadolu Ajansı (AA) ekibi silahlı saldırıya uğradı.

Irak'ın Kerkük şehrinde görev yapan Anadolu Ajansı (AA) ekibi silahlı saldırıya uğradı.

Terör örgütü DEAŞ'ın uyuyan hücrelerinin dün intihar eylemcileri ve keskin nişancılarla saldırıya geçtiği bölgeye giden AA ekibinin içinde bulunduğu araca silahlı saldırı düzenlendi.

AA muhabiri Hemn Baban, foto muhabiri Yunus Keleş ile kameraman İhsan Muhammed'in yara almadan kurtulduğu saldırıda, AA'nın aracı keskin nişancıların hedefi oldu.

Kerkük'te dün başlayan sokak çatışmalarını yakından takip etmek için Erbil'den Kerkük'e geldiklerini belirten muhabir Baban, "Kent merkezine girip, güvenlik güçlerinin arkasında gelişmeleri takip etmeye başladık. DEAŞ'ın ani saldırısı üzerine hemen güvenli bir duvar altında siper aldık. Kurşunlar yağmur gibi üzerimize geldi." dedi.

Korku dolu anları hayatı boyunca unutmayacağını dile getiren Baban, güvenli bir şekilde kentten çıktıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Kameraman Muhammed de "Keskin nişancıların nereden ateş açtığını fark edemedik. Güvenlik güçlerine yetişip, yardım istedik. Kurşunların duvarı nasıl delip toz duman çıkardığını gördüm." diye konuştu.

Teröristlerin iki gün boyunca elinde tuttuğu Cihad Otel'in fotolarını çekmeye çalışırken DEAŞ'ın saldırısına maruz kaldıklarını hatırlatan foto muhabiri Keleş ise kent merkezinde neler yaşandığı hakkında şunları anlattı:

"Anti terör timlerinin hemen arkasında otelin fotolarını çekmeye çalışıyordum. Birden güvenlik güçleri hızlı bir şekilde hareket etti ve mesafe meydana gelince DEAŞ'ın açık hedefi haline geldik. DEAŞ'ın keskin nişancılarının üçümüzü hedef aldığını fark edince direkt sokak arasına girdik."

Araçlarına geldikleri zaman yeni bir çatışmanın patlak verdiğini anlatan Keleş, "Ateşin bize doğru gelmeye devam ettiğini gördük. Hızlı bir şekilde güvenlik güçlerinin konuşlandığı bölgeye doğru aracımızı sürdük. Tehlikeyi atlatınca, aracın sol kapısına bir merminin isabet ettiğini gördük." ifadelerini kullandı.

DEAŞ, kontrolündeki bölgeler ve çatışma alanlarında ele geçirdiği oteller ve bazı kamu binalarına keskin nişancılar yerleştirerek güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alıyor.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 6'ncı gününde devam ederken Musul ve Kerkük kentinde yaşanan çatışmaları görüntülemeye çalışan 1 gazeteci hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı.

Kerkük'te yayın yapan Türkmeneli TV ekibi, dün DEAŞ'ın keskin nişancılarının hedefi olmuştu. Valilik yakınındaki yayın aracında saldırıya uğrayan Haber Müdürü Türkmen gazeteci Ahmet Necmeddin Haceroğlu hayatını kaybetmiş, Televizyon Müdürü Suheyl Kasım yaralanmıştı.

Serbest gazeteci Yunus Muhammed, bugün DEAŞ'ın Başika bölgesine düzenlediği saldırıda yaralanmış, Farsça yayın yapan Radyo Ferda muhabiri Rasul Gevheri de aynı cephedeki saldırıda sol gözünü kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title