Haberler

Aa 94 Yaşında

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti Öztürk: "Türkiye’nin gözü, kulağı ve sesi olan Anadolu Ajansı, 100. yıl vizyonuyla her gün biraz daha gelişerek, 94 yıl önce ateş altında başladığı haber yolculuğunu, Türkiye Cumhuriyeti var oldukça sonsuza dek.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk başkanlığındaki heyet, Anadolu Ajansının 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Öztürk ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Anı fotoğrafının ardından Öztürk, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Kurucumuz Büyük Önder Atatürk,

6 Nisan 1920'de şerefli ve kutsal mücadelenin tüm dünyaya duyurulması amacıyla çalışmalarına başlayan Anadolu Ajansı, bugün de üstlendiği görevin bilinci, çağın birikimi ve teknolojisiyle ülkenin sesini dünyaya duyurmaya devam etmektedir. Türkiye'nin gözü, kulağı ve sesi olan Anadolu Ajansı, 100. yıl vizyonuyla her gün biraz daha gelişerek,  94 yıl önce ateş altında başladığı haber yolculuğunu, Türkiye Cumhuriyeti var oldukça sonsuza dek sürdürmekte kararlıdır.

94 yıl önce sizin bir telgrafta belirttiğiniz hedefe bugün ulaşmış bulunuyoruz. Anadolu Ajansı, Anadolu'nun sesini tam 7 dilde dünyaya duyuruyor. Anadolu Ajansının 94. yaş günü vesilesiyle ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve ajans çalışanlarımızı rahmetle anıyoruz.

Ruhunuz şad olsun." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Anıtkabir Politika Güncel Haberler

title