Haberler

Aa, 10 Dilde Seçim Yayını Yapacak

Anadolu Ajansı (AA), 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını 10 dilde yayımlayacağı haberlerle duyuracak.

Anadolu Ajansı (AA), 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını 10 dilde yayımlayacağı haberlerle duyuracak.

AA, seçim sonuçlarını sandık başından anında aktarmak için hazırlıklarını tamamladı. AA, Türkiye genel seçiminde abonelerine saniye saniye veri yayını yapacak ve tüm seçim çevrelerinden sandık sonuçlarını "online" olarak ulaştıracak.

Seçim sonuçlarına ilişkin yaşanacak yoğun talebi karşılamak üzere, haberci sayısında ve veri sağlayıcılarda güçlendirme yapan AA, Türkiye ve yurt dışında tüm seçim çevrelerinden sonuçları hızlı ve güvenilir şekilde kamuoyuyla paylaşacak.

Seçim sonuçları, geçmiş genel seçim sonuçlarıyla da karşılaştırmalı olarak servise sunulacak.

Partilerin oy dağılımlarının yanı sıra kazanan adaylar flaş haberlerle duyurulacak. Kazanan adayların öz geçmişleri, fotoğraflar eşliğinde aynı anda abonelere sunulacak.

"secim.aa.com.tr" adresinden yayın

Seçim sonuçlarını en hızlı şekilde aktarmak için tüm yazılım, teknik, personel hazırlıklarını tamamlayan ve yurt çapında muhabir ağını kuran AA, veri aktarımı için de özel bir site hazırladı.

Genel seçim sonuçlarının anlık gösterileceği "secim.aa.com.tr" internet sitesinden seçim ile ilgili tüm sonuçlar harita ve grafikler eşliğinde yayına verilecek.

AA tarafından verilecek "iframe kodu" sayesinde "secim.aa.com.tr" arayüzü internet sitelerine bağlanabilecek.

"secim.aa.com.tr" sayfasını kullanmak isteyen internet siteleri, verilecek "iframe kodu"nu kendi sitelerine entegre etmeleri halinde "1 Kasım 2015 Genel Seçimi" için hazırlanan harita ve grafiklerden oluşan tüm verileri sitelerinde yayınlayabilecek.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) açıkladığı seçim yayın yasaklarının kalkacağı saat itibarıyla veri gösteriminin başlayacağı "1 Kasım 2015 Genel Seçimi" özel yayını, tüm seçim çevrelerinden kesin sonuçlar açıklanıncaya kadar kesintisiz sürecek.

Tüm seçim çevreleri sonuçlarının yer alacağı "secim.aa.com.tr" sitesi Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde olacak. Ayrıca, Anadolu Ajansının 9 yayın dilinde de seçim sonuçlarına ilişkin haberler tüm dünyaya duyurulacak.

Aday veri bankası

Seçime katılacak milletvekili adaylarının fotoğraflı öz geçmişleri için "aday veri tabanı" hazırlandı. 1 Kasım akşamı, milletvekilleri kesinleştikçe aday veri tabanından kazanan isimler yayına verilecek. Böylece aboneler, milletvekillerinin fotoğraflı öz geçmişlerine de ulaşabilecek.

- Seçim takibinde AA tecrübesi

AA, 30 Mart 2014'teki mahalli idareler, 1 Haziran 2014'teki ara seçimler, 10 Ağustos 2014'teki Cumhurbaşkanı seçimini ve 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'ni sandık başından sonuçlarla kamuoyuna aktararak, medyanın ana içerik sağlayıcısı olmayı başarmıştı.

AA'nın "Yerel Seçim 2014" yayını, medya kuruluşlarının yüzde 85'i tarafından kullanılmış, AA'nın seçim sonuçlarını siyasi partiler de yakından takip etmişti. Dünya medyası da yerel seçimleri AA'nın yayınlarından izlemişti.

Medya seçimi AA'dan izleyecek

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını en hızlı ve doğru şekilde aktaran AA, seçim gecesi de medyanın tercihi olmuştu. Siyasi partilerin de yakından izlediği AA'nın seçim sonuçlarına erişmek için medya kuruluşlarının yüzde 90'ı abone olmuştu.

Sandık başından alınan sonuçlar, seçim için hazırlanan özel site üzerinden grafikler eşliğinde anlık yayınlanarak abonelere iletilmiş, sonuçlar ayrıca "aa.com.tr" üzerinden İngilizce, Arapça, Rusça'nın yanı sıra Kırmançi ve Soranice, Boşnakça, Arnavutça ve Fransızca dillerinde dünyaya duyurulmuştu. Seçim günü Türkçe, İngilizce ve Arapça alt yazılı olmak üzere toplam 6 bin fotoğraf, tüm il, ilçe ve beldelerden 4 bin 500 haber servis edilmişti.

Tüm bu kanallardan uzak kalan vatandaşlar ise AA'nın iş birliği yaptığı GSM şirketleri aracılığıyla, seçim sonuçlarını SMS ile öğrenmişti. GSM firmaları Avea ve Vodafone, Anadolu Ajansı ile imzaladığı protokolle, milletvekili seçim sonuçlarını anında abonelerin cep telefonlarına ulaştırmıştı.

Ulusal ve yerel basının da tercihi, büyük oranda Anadolu Ajansının seçim sonuçları oldu. Ulusal gazetelerin yüzde 91'i AA'dan veri alırken, bu gazetelerin yüzde 82'si verileri tek kaynak olarak kullandı. Ulusal televizyonların ise yüzde 87'si seçim verilerini AA'dan alarak yayınladı. AA, anlık yayımladığı seçim sonuçlarını, yerel gazetelerin internet sitelerine bedelsiz servis etti.

YSK'nın açıkladığı kesin sonuçlar, AA'nın seçim özel yayını yaptığı 3 seçimde de kamuoyuna aktardığı sonuçların doğruluğunu göstermişti.

1 Kasım'da yapılacak seçimde de Türk medyasının tercihi Anadolu Ajansı. Medya kuruluşlarının yaklaşık yüzde 90'ı özel seçim yayınına abone oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title