Haberler

AA, 1 Haziran Seçimlerini Anlık Duyuracak

Güncelleme:

Anadolu Ajansı (AA), Yalova ve Ağrı belediye başkanlıklarının da aralarında bulunduğu 14 yerde 1 Haziran'da yapılacak seçim sonuçlarını, kamuyouna sandık başından anlık aktaracak.

30 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi'nde, YerelSecim2014 özel yayınıyla, sonuçları başarıyla sandık başından kamuoyuna aktaran AA, 1 Haziran'daki seçimler için de hazırlıklarını tamamladı.

Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazlar sonucu seçimlerin iptal edildiği Ağrı ve Yalova ile Aydın'ın Buharkent, Bayburt'un Aydıntepe, Bitlis'in Güroymak, Çankırı'nın Şabanözü, Eskişehir'in Mahmudiye, Kastamonu'nun Çatalzeytin, Tokat'ın Yeşilyurt ilçeleri ile Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul, Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya, Niğde'nin merkeze bağlı Bağlama ve Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde seçimler, yenilecek.

Afyon'un Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ara seçimleri yapılacak.

Seçim sonuçlarını sandık başından kamuoyuna aktarmak için teknik altyapı ve özel yazılımları hazırlayan AA, haberci ekibini de kurdu.

-Sandık sonuçları, haber akış sisteminden tablolarla aktarılacak

1 Haziran'daki seçim sonuçları, günlük haber ulaşımını sağlayan Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere ulaştırılacak.

Sandık sonuçları, veri akışına bağlı olarak belli sıklıklarla, tablolar halinde abonelere ve kamuoyuna aktarılacak.

Seçim günü oy kullanma ve tasnifi işlemleriyle adayları yakından takip edecek AA ekipleri, kazananları flaş haberlerle duyuracak. Belediye başkanlarından ilk demeçler, görüntülü ve fotoğraflı olarak abonelerine servis edecek.

-203 bin vatandaş sandık başına gidecek

YSK, 30 Mart seçimlerinin ardından 13 yerde seçimi iptal etmiş, buralarda seçimin 1 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti. Pazar günü 155 bini Yalova ve Ağrı'da olmak üzere yaklaşık 203 bin seçmen oy kullanacak.

30 Mart'taki Mahalli İdareler seçimini özel yayınla başarılı şekilde takip eden, kamuoyuna duyurduğu sonuçlar YSK'nın daha sonradan açıkladığı kesin sonuçlarla örtüşen AA, 1 Haziran'daki seçimleri de doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyuna aktaracak. 

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Buharkent Yalova Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title