Haberler

A Milli Takımda Hedef Önce Letonya Maçı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kalan 4 maçı da kazanarak Avrupa Şampiyonası’nda olmak istediklerini söyledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kalan 4 maçı da kazanarak Avrupa Şampiyonası'nda olmak istediklerini söyledi.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında yarın Letonya ile karşılaşacak olan A Milli Takım'da, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim bir basın toplantısı düzenledi. Torku Arena Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, gruptaki oynadıkları ilk Letonya maçının kendileri için iyi geçmediğini ifade ederek, "Açıkçası ilk maçta özellikle oyunun başlarında bulduğumuz pozisyonları değerlendiremeyince sonradan öne geçtik. İkinci yarı bir penaltı golüyle tekrar beraberliği yakaladılar. Açıkçası çok da iyi oynadığımızı söyleyemeyiz. Ancak pozisyonları çok bulduk ama olmayınca olmuyor. Yarın oyuncularımın işi o raddeye getireceğini düşünmüyorum. Galip gelip, pazarı hep beraber bekleyeceğiz" dedi.

"BU ZAMANA KADAR BİRÇOK KADER MAÇINDAN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK"

Bu zaman kadar birçok kader maçına çıktıklarını aktaran Terim, "Çok şükür çoğundan da alnımızın akıyla çıktık. Keşke böyle olmasak, sıkıntıya da girmesek. Oluyor maalesef. Zor günleri sever gibi de diye bir şey var ama mecburen böyle oluyor" diye konuştu.

"ARDA'NIN AYAĞI EĞER MÜSAADE EDERSE, OYNAMAMASININ ÇOK FAZLA SIKINTISI YOK"

Arda Turan'ın Barcelona'da oynamamasının takıma etkisinin sorulması üzerine Terim, "Sadece 3 oyuncumuz değil birçok oyuncumuz sıkıntılı. Arda'nın ayağı eğer müsaade ederse, oynamamasının çok fazla sıkıntısı yok. Ozan, Volkan, Gökhan hatta Şener belki riske atmayıp Hollanda maçına mı bırakacağız ona karar vereceğiz. Birçok arkadaşımız için bunu söyleyebiliriz ama bu bahaneleri, sıkıntıları bir kenara bırakıp, bu iki maçı kaybetmeden tablonun bize ne getireceğini net olarak biliyoruz. Kaybettikten sonra bu sebepler size bir şey getirmiyor. Bu da bizim hazırlıklı olduğumuz bildiğimiz şeyler. Ama herkes şansızlık diyor tam tersi önleyebilirsek önlemeye çalışıyoruz. O yüzden ben oynamayan oyuncularımızın onlar içinde bir şans olduğunu düşünüyorum. Burada bütün o özlemlerini gidereceklerdir. Arda zaten bildiğimiz bir şeydi. Onun sakatlığı bizi sıkıntıya soktu. Ama buradan Barcelona hocası Luis Enrique'ye ve doktoruna teşekkür etmek istiyorum. Arda hazır oynamak istiyor. Bu sıkıntılara rağmen iki maçtan çok ümitliyim" ifadelerini kullandı.

"OYUNCULARIMIZ İNANMIŞ DURUMDALAR"

Yarınki maç için iddialı olduklarını söyleyen Fatih Terim, "Oyuncularımız inanmış durumdalar. Oradan sonra da Hollanda maçını düşüneceğiz. Biz zaten enteresandır ilk defa iki maça birden hazırlanıyoruz. Günler bu kadar kısıtlı neden dağıtılmış anlamış değiliz. Hollanda'ya hazırlanmanın ancak Letonya'nın arasında olabilirdi. Zaten öyle bir sıkıntı oldu. Letonya'yı yenmeden herhangi bir şey söylemenin bir anlamı yok" şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH 4 MAÇI DA KAZANIP AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA OLMAK İSTERİZ"

Son hazırlık ve puan maçlarını iyi geçirdiklerini anlatan Fatih Terim, "Hollanda'da son saniyede yediğimiz golle berabere kaldık. Ardından Kazakistan maçını kazandık. İnşallah bu durumu da en güzel şekilde değerlendirmek istiyoruz. Milli takım yavaş yavaş takım olmaya başladı. İlk maç periyotu bizim çok lehimize gelişmedi. Ümit ediyorum ki ikinci periyot bunlar olmaz demiştim. İnşallah 4 maçı da kazanıp Avrupa Şampiyonası'nda olmak isteriz" açıklamasında bulundu.

"MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ HAFTANIN KARMASI DEMEK DEĞİLDİR"

Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun'un kadroya alınmaması ile ilgili soruya Fatih Terim, "En güzel cevabı 'Metin Tekin' hocamız vermiş. 'Milli takım seçmeleri haftanın karması demek değildir' demiş. Cenk 3 golle başladı. Keşke Cenk'in olmasını isteyenler beni ne kadar önem verdiğimi iyi takip etselerdi. Geçen sene Hollanda maçında oynadı. Cenk bizim çok şeyler beklediğimiz bir oyuncumuz. En akıllı beyanatı kendisi vermiş. 'Daha çok çalışmalıyım' demiş. Batuhan alınıyor da Cenk nasıl. O tamamen felaket olaya doğru bir yaklaşım değil. Çünkü Batuhan'ın alış nedeni açık. A ve B planımız var. Bunun ikisi olmazsa C planı için Batuhan'ı kullanmaktan başka alternatifimiz yok. Her türlü taktiğimizi ortayla koyduk, açamadık. O zaman Batuhan ile başka bir formüle gitmek için aldım" dedi.

CENK'i UNUTMADIK

Cenk'in önemli bir oyuncu olduğunu da vurgulayan Terim, "Cenk bir bizim önemli elemanınız. Daha çok çalışmalı, daha istikrarlı olmalı. Yoksa bizim milli takımlarımızda oynamış Cenk'i kenara bırakmayı düşünmedim. Öyle seçim yaptım. Bu O'nu unuttuğumuz anlamına gelmez" diye konuştu.

ÖZYAKUP: "LETONYA MAÇINDAN 3 PUANI ALIP SONRA HOLLANDA MAÇINA BAKACAĞIZ"

Milli futbolcu Oğuzhan Özyakup, yarınki maçın önemine vurgu yaparak, "İnanıyorum ki erken golü bulup, Letonya karşısında 3 puan alırız. İlk periyodumuzu çok kötü geçirsek de hala her şey bizim elimizde. Çok önemli iki maçımız var. Letonya maçına çok iyi hazırlandık. Takım olarak idmanlar yaptık. İnşallah ilk öncelikle Letonya maçından 3 puanı alıp sonra Hollanda maçına bakacağız" dedi.

AZİZ: "ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Ay-yıldızlı futbolcu Serdar Aziz, Letonya'nın sert oyun oynadığına dikkat çekerek, "İyi mücadele ediyorlar. Bizim de etkili oyuncularımız var. İlk maçta golü erken bulsaydık, maç daha farklı olabilirdi. Rakibimiz iyi defans yapıyor. Yarın da aynı rakibe karşı oynayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Biz onlardan daha iyi oynayıp, golü erken bularak, 3 puanı almak istiyoruz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fatih Terim Türkiye Letonya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

koylu:

vaybe naylon imparator dokturmus yine iki macida kazanacak gucte olduklarini soyluyor kuzum futbolculari inaniyormus inandiklari boylede ya inanmasalar nasil acaba sen ilk uc macad gidemiyecane butun turkiye inandi futbolcular bile zor olduyunu biliyorda bir sen inanmiyon sende biliyonda nereye gidacani bilemiyon iyisimi sen koyune geri don

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title